[Eski] nexo ps 15 hakkında yorum ve degerlendirme

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

turanrah

Yeni üye
herkese selamlar ben forma yeni katıldım kıbrıstan bir üyeyim nexo nun ps 15 leri ile ilgileniyorum hoparlör hakkında spesifikleri dışında hiç bir bilgim yok bilenlerin değerlendirme ve yorumlarını bekliyorum teşekkürler

nexo ps 15

kağıt üzerin de iyi bir monitör olarak görünüyor (134db peak SLP) ancak konustuğum birkac kişi bana iyi bir monitör olmadığından bahsetti daha önce calışmış olanlar bana bu mönitör hakkında bilgi verirse sevinirim bizde yanlış bir malzeme almamış oluruz

nexo

Sahne monitörünün yüksek desibel olması iyi olduğu anlamına gelmiyor kesinlikle.ayrıca o kadar pahalı ve desibelli bir ürün düşünüyorsanız neden l'acoustics bakmıyorsunuz.

PS 15'ler Fiyat/performans kıyasına göre başarılıdırlar. Bi-Amp ve full range kullanılabilir; ancak b-amp ve kendi DSP si ile kullanmazsanız yazık olur, kaliteli verim alamazsınız.
Kullanan bir çok firma var, Staras, Park, CSG, Kontrol gibi. Kenan Doğulu da kullanılıyor mesela.
Ben bek çok yabancı işte kullandım, özellikle gain-before-feedback te çok iyi.
Tevsiye ederim.

nexo

ben de fikir sahibi olmuş oldum teşekkür ederim.Zaten PHL hoparlör kullanıyor galiba kötü olması mümkün değil.

PS15 lerin bir esprisi daha var, o da üzerinde ki High Frekans horn'unu çevirebiliyorsunuz. Yani monitör olarak kullandığında yatay olarak geniş açı, ayaklı hoparlör, side fill vs olarak kullandığınızda hornu çevirerek gene yatay da geniş açı sağlayabiliyorsunuz.

ozgurcakici' Alıntı:
PS15 lerin bir esprisi daha var, o da üzerinde ki High Frekans horn'unu çevirebiliyorsunuz. Yani monitör olarak kullandığında yatay olarak geniş açı, ayaklı hoparlör, side fill vs olarak kullandığınızda hornu çevirerek gene yatay da geniş açı sağlayabiliyorsunuz.
Bence çok güzel bir özellik. Ecler kolonların monitör olan modellerinde de var aynı özellik.

Geri