[Eski] Niye Hammer Olmayan 88 Tuşlu Midi Klavye Yok?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

quantumx

Yeni üye
Yada en azından 76 tuşlu? Hammer'ın ağırlığıyla yavaşlamak istemeyen, standart tuş hassasiyetini yeterli gören (ki piano vsti leri dışında bana göre de yeterlidir) ve geniş geniş çalışmak isteyenler için niye böyle aletler üretilmiyor? Ben piano ve türevleri için M-Audio Keystation Pro 88, diğerleri için genellikle Emu X-Board 61 kullanıyorum. X-Board 61'in tuşesi benim çok hoşuma gidiyor ve zaman zaman keşke X-Board 88 gibi bir şey olsaydı da onunla çalışsaydım diyorum. :D Böyle bir şey niye yok?

Bunun kadar iyisini yapmak istemiyor olabilirler :)

http://www.rolandus.com/products/produc ... ductId=446

Bunu ben de düşünüyorum zaman zaman. 88 tuş için piyano tuşe anlaşılır ama synth action 76 tuşlu controller'ların daha çok olmasını ben de beklerdim. Master olarak uzunca bir dönem A90 kullandım (linkteki cihazın 88 piyano tuşeli olanı), onun dışında hep Korg'un 76 tuşlu modellerini bana uygun geliyor.

ozankulahci' Alıntı:
http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=3&ManID=10&ProID=1633
Bu ürünü gözden kaçırmamışsınızdır gerçi ama yine de yazayım dedim...
M-AUDIO Keystation 88es

saygılar.

Budur. Gayet yumuşak tuşesi, piyano tuşesi isteyenlerin özellikle tercih etmediği bir model.
Ayrıca Roland A-37 miydi neydi, o da hammer action değildi diye hatırlıyorum, ona da bakabilirsin.

Cevaplarınız için teşekkürler. :)

Keystation Pro 88 es'i hiç denemedim, ama o bildiğim kadarıyla "yarı ağır" tuşlara sahip. Ve üstelik zone range gibi, artık çoğu midi klavyede bulunan kullanışlı özellikleri de yok. Benim istediğimse tam olarak şöyle bir şey:

http://musicianstools.files.wordpress.com/2009/06/emu.jpg

Yani sadece standart vurgu hassesiyetine sahip olan, ağır yada yarı ağır tuşeli olmayan 76 yada 88 tuşlu bir midi klavye. Ama sanırım yok. Galiba sizin de söylediğiniz gibi Roland'lardan birini seçmem iyi olacak (sıfır yada ikinci el). :?

Bu arada geç cevap yazdığım için özür dilerim.

Doğru düzgün yarı ağırlıklı tuş bile yapamıyorlar.internetteki sitelerinde ya da tanıtımlarında yarı ağırlıklı deniyor.
Gidiyosun deniyosun alaksı yok .E diyosun bu durumda bu tuşlar yarı ağırlıklıysa ;yıllarca kullandığımız 01,m1,trinity,triton studio,xp 80nin tuşesi ne oluyor acaba.
Evet ...Eski kaliteli tuşeler artık yok ama ürünlerin fiyatları 1000 euronun altına da düşmüyor nedense.

loading' Alıntı:
Doğru düzgün yarı ağırlıklı tuş bile yapamıyorlar.internetteki sitelerinde ya da tanıtımlarında yarı ağırlıklı deniyor.
Gidiyosun deniyosun alaksı yok .E diyosun bu durumda bu tuşlar yarı ağırlıklıysa ;yıllarca kullandığımız 01,m1,trinity,triton studio,xp 80nin tuşesi ne oluyor acaba.
Evet ...Eski kaliteli tuşeler artık yok ama ürünlerin fiyatları 1000 euronun altına da düşmüyor nedense.

Söylediğin aletlerin ilk çıktığı dönemdeki sıfır fiyatları da gayet tuzludur diye düşünüyorum. Biraz ekmek-köfte ilişkisi va bu durumda, 1000 liraya synth/workstation alabilmek için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor.

Dream_Gypsy' Alıntı:
loading' Alıntı:

Söylediğin aletlerin ilk çıktığı dönemdeki sıfır fiyatları da gayet tuzludur diye düşünüyorum. Biraz ekmek-köfte ilişkisi va bu durumda, 1000 liraya synth/workstation alabilmek için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor.

61 tuşlu korg m3 ün fiyatı 4.088,12 TL, onun da tuşesi kötü..olmamış,korg un eski klavyelerindeki o kaliteli yarı ağırlıklı tuşelerden eser yok.

Fatar VMK 88 Plus'ı da gözden geçirmek lazım. Hammer Action olmaması ve ayrıca modulation tekeri bulunmaması nedeniyle son anda eleyerek VMK 176 Plus'ı aldım. Fatar gerçekten güzel, ama joysticke alışmam zaman alacak sanırım. :D

loading' Alıntı:
61 tuşlu korg m3 ün fiyatı 4.088,12 TL, onun da tuşesi kötü..olmamış,korg un eski klavyelerindeki o kaliteli yarı ağırlıklı tuşelerden eser yok.

73 tuşlu M3'ün tuşesi 61 tuşlu ile aynı mıdır bilemiyorum ama bayağı bir süredir master olarak rahatlıkla kullanıyorum.

Keystation 88 ES yarı ağırlıklı değil,

geçen haftaya kadar kullanıyordum ve bu forumdan sattım.

anladığım kadarı ile tam senin istediğin alet düz tuş istiyorsan.

Geri