[Eski] "No playback devices"

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlter

Stüdyo Kurdu
Yönetici
2 gun once bilgisayar acilirken -saniyorum driver yukleme sirasinda-, sabit disk alisilmisin ustunde bir ugrasiya girdi... :)

"cikirt-cikirt-cikirt-tiiiirt, cikirt-cikirt-cikirt-tiiiirt" cinsinden bir loop soz konusuydu. Sanki sabit disk aylik bakima girmis gibiydi...
Ben de -kıllık yapacagim ya-, bastim restart tusuna... 3.boot'ta da ayni sorun ortaya cikinca (tustan restart), "e birakayim da, kendi kendine acilsin" dedim.
Neyse, kahve hazirladim mazirladim, geldim baktim, makine acilmis.

Gel gelelim, Windose Media Player, mp3 calmiyo. "Vay essek" dedim.
Bi baktim, asagidaki resim:

nodevice3zt.gif

Dedim ki "haa, demek ki driveri bozdum". Yeni driver buldum vesaire. Anakart'in onboard ses ozelliklerine iliskin olanlari dahil.
Bir de zalak gibi, AC'97 uygulamasi gelmis, onu uninstall ettim.

Ses kartinin driver'ini dogru yontemlerle uninstall ve yeniden install etmis olmama ragmen, yukaridaki menudeki ibare degismedi.

Nuendo ve Sound Forge, sorunsuz calisiyor (mp3 calmak istedigimde, Sound Forge'u acmam gerekiyor).

Ama Internet uzerinden stream olan sesleri ve Windows Media Player'i kullanamiyorum.

Atladigim birsey mi var?

Hangi driver'i uninstall etmeliyim ki, isletim sistemim uyansin da, farketsin ses kartimin oldugunu?

Ses kart donamimim, kullanima acik bu arada. Yani "Enabled".

Edit. Hmm, Legacy Audio Driver'lari kutusunda hicbirsey yok... Dolayisiyla bu driver'lari uninstall da edemiyorum. Hmm... Bu ne demek, anakartin driver'i mi bozulmus? Neyse ben bakmaya devam edeyim.

İlter(abi?) bilgisayarı safe mode'da açıp ses kartıyla ilgili tüm şeyi kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatmayı denedin mi? Çünkü eğer driver'la ilgili bir sorun varsa, bazen normalde görünmeyip safe mode'da görünebiliyor.

alperz, gundelik konusmada "abi" lafi diline pelesenk olmadiysa, bana yazarken bu lafi kullanman gerekmiyor. :)
Ama "abi" demen de beni Cemal'i rahatsiz ettigi gibi rahatsiz etmiyor.
Henuz. ehehe

Safe mode'u da denedim... Maalesef.

Saniyorum problem, Legacy Audio Driver'la alakali. Yani anakartla beraber gelen tum driverin icinde olan bir meret saniyorum.

legacy9ef.gif

Guya calisiyor, ama menude birsey yok.

Peki kullanima acilmis, ama baslatilmamis driver'i nasil baslatabiliyoruz?
Servis'lerde hani bazi fonksiyonlari durdurup baslatabiliyoruz ya...
Driver'larda bunu, makinayi restart etmeden yapmanin bir yolu var mi?
(Hic sanmiyorum tabii)

Bazen ses kartimin driver'inin "baslatilmadigini" goruyorum.
Yani "bu aleti kullanma" mesaji goruyorum, ses karti donanim ayarlarinda.
Ok, onu "bu aleti kullan" moduna gecirip restart ediyorum,
ve bir sonraki acilista hersey sorunsuz gibi gorunuyor, ama yine
"No Devices.." sorunu sabit...

Ilk defa boyle bir sorun yasiyorum.

Gündelik yaşamda bazen etrafımdakiler "abi" lafını çok kullanıyorsa ben de farkında olmadan söylüyorum. Hatta bir kaç kere kız arkadaşıma bile "abi" demişliğim vardır. Neyse, kimisi "ben yaşlıyım ulan, bana saygı ifadesi içeren laflar edin" durumundadır ya. O yüzden sordum.

Neyse İlter, konumuza dönelim...
Bu konuda şöyle bir tahminde bulunuyorum; driver yüklenirken kendini kullanılacağı sistemin yapısına göre bir miktar modifiye eder. Bu modifiye etme işlemi sırasında birşeyler ters gitmiş olabilir. Driver donanıma erişmek için yanlış yerlere bakıyor olabilir. Bu sorun nasıl giderilebilir açıkçası pek bir fikrim yok. Ama araştırayım.

Estagfirullah. Saygi, kelimelerden anlasilmaz...
Sanildiginin aksine, bana "abi" demenin de bir yarari olmaz. Birileri demisti de, ordan biliyorum: "illa abi mi demeliyiz sana, senden yumusak yanit almak icin?" diye. :)

Ilgin icin sagol... Arastiralim bakalim... Sorun nasil cozulecek. Ben de bakiyorum saga sola, makinama... :)

Fakat yine "birgun bilgisayari actim, sorun kayboldu" gibi bir durum olursa, pencereden bagiracam artik :)

Ilter abicim, basalim format i kurtulalim derim, ama yinede siz bilirsiniz tabi data backuplariniz varsa yada almak sorun olmayacaksa ..)

3 (-4?) yildir format atmadim, bozmak da pek istemiyorum :)

Ama tabii sistemin backup'ini aliyorum sık sık, o yonden sorun yok.

Boyle sorunlari cozmeyi seviyorum bir de. Ama tabii isime ciddi bir sekilde engel olmaya baslarsa, format da atilir...

Anladim abi ama bence windows adami deli eder ..hic ummadigin bi dll dosyasinda bi hata olmustur biseydir ..surekli internetteyiz onun icin ben her ay duzenli format atiyorum sistem diskim 40 lik bi hdd onun icin sorun olmuyor ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri