[Eski] Nord Lead 2X ile akustik piyano

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

mescalito

Yeni üye
Selam;

Bir sorum olacaktı,
ben sahne için nord lead 2x Virtual analog synthesizer kullanmak istiyorum,ancak bunun yanında bir akustik piyano tonuna da ihtiyacım var.nord electro 2 ve nord stage de bu ek özellik var,ancak lead 2x'de yok,lead 2x için netten böyle bir patch bullunabiliyor mu?kısaca hem lead 2x'in synthlerine ve bir adet de akustik piyano tonuna ihtiyacım var.öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

teşekkürler.

Lead 2x tamamen analog modeling synth olarak üretilmiş bi alet. Yani sadece bir synth (ama ne synth!!!). Dolayısıyla bu cihazda akustik piano sesi yok; belki iyi bir programlamayla güzel elektro ve dijital piano sesleri elde edilir ama akustik piano başka bir iş. Bu işi yapan aletler sizin de yazdığınız gibi Nord electro ve stage modelleri. Ancak bunların da synth tarafında lead 2x kadar üstün olmadığını düşünüyorum. Bu arada Lead3 de bayaa üstün bi alet. Yine de Lead serisine piano sesi "yüklenmiyor".

Akustik piano sesi için Yamaha motif, Roland fantom, Korg Triton extreme, Kurzweil k serisi ve pc serisi gibi Nord'a göre daha popüler ve uygun fiyatlı cihazları öneririm.

Bunların yanında MIDI klavye ve laptop ile bir VST plugin kullanarak da harika piano sesleri elde edebilirsiniz. Örneğin Steinberg Grand, NI Akoustik piano, PlugSounds Keyboards, EastWest Colossus gibi plugin programlar...

Cevabın için teşekkür ederim,aslında benim derdim tek bir hardware ile işi halletmek.Sahne için Laptop+pc veya mac kombinasyonuna açıkcası çok güvenemiyorum.Ama bahsettiğin diğer marka ve modellere de göz atacağım.

Tekrar teşekkürler.

Selam bir sorum daha olacaktı.Peki nord lead2x'in midi olanakları nelerdir?Mesela bir laptop desteği ve harici bir ses kartı ile midi bağlantısı kurup,lead'i midi klavye gibi de kullanabilmek mümkün müdür?Clavia'nın sitesinde bu konuyla ilgili yeterli bilgiye ulaşamadım.Tek anladığım lead'in midi in ve midi out giriş ve çıkışları olduğu.

Geri