[Eski] Nord modular ac adaptor sorunu!!117V

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sino33

Yeni üye
Merhabalar herkese..
Bir kac gun once Abd' den Nord modular rack-mount versiyonunu aldim.. Turkiye' de sorunsuz kullanmam icin nasil bir adaptor almam gerekecektir, yada daha farkli bir cozum yolu var mi?

Tesekurler cevaplara..Minocan'in gonderdigi nord micro modular icin cozum olarak gorunuyor. Ama bu aletin nord modular'in adaptoru kasa icerisine monte edilmis oldugundan daha farkli cozum bulmam gerekiyormus gibi dusunurken http://www.electro-music.com/forum/topic-29716.html su adresteki sunulan cozumu fark ettim tabi ne kadar guvenmem gerekir bilemedim ama gayet mantikli gozukuyor..
Yinede sizin fikirlerinizi almadan bir seylere baslamayayim dedim.. Bu sekilde yapan ve kullanan birinin yazisini gordum (electro-music sitesinde)..
Muziktek' te bu sekilde icerisini acip, bu sekilde baglantiyi degistirmeyi daha once yapan ve kullanan birileri var mi?

Dünya çapında satılan çoğu cihazda çift primerli trafo kullanılıyor ve sitede gösterilenler büyük ihtimal doğrudur.eğer anahtarlı sistem yok ise ve eliniz havya tutuyorsa resimdeki gibi tel köprüleri kesip 220v taki gibi ortadan birleştirerek lehimleyebilirsiniz ,ama her ihtimele karşı devre üzerinde değişiklik yapmadan önce ohm metre ile cihazın fiş uçlarından ölçüm yapınız ve değişikliği yaptıktan sonra tekrar ölçünüz.220 volt a çevrildikten sonra 117 voltta ölçtüğünüz sayının 2 katı nı ohmmetrede görmeniz gerekir.
Eğer bu dediklerimi uygulama da sıkıntı yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız herhangi bir elektronik cihaz tamircisine 20 lira verseniz engeç 15 dakika içinde bu işlemi yapacaktır.Yada cihazın içi açılmasın garanti dışı kalır diyorsanız küçük bir 220/117 volt çevirici trafo sardırın olsun bitsin bu iş.

Geri