[Eski] Nord Rack 2x ve Midi klavye sorunu !

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

electro_music

Yeni üye
Arkadaşlar geçen gün Nord rack 2 x imi kutusundan çıkardım dedim yavaş yavaş home studio mu hazırlıyayım,M-audio key 49 ve M-audio oxygen 25 ten birine bağlayayım,bağladım güzel bir şekilde midi sesimi aldım ancak şöyle bir sorun var M-audio mun pitch bend ve modulation wheel özelliğini bir türlü çalıştıramadım yani okumuyor ! herhangi bir ayarı falan var ise konuyu bilen rack synth kullananlardan yardım istiyorum.

Bence M-Audio pitch wheel ve mod wheel MIDI sinyallerini göndermiyordur. Aldığın Nord Rack 2X sıfır bir aletse kesinlikle nota bilgisi ile birlikte pitch ve mod wheel bilgilerini de alması lazım. Gönderen ve alan kanallar aynı ise sorun olmaması lazım. Kullanılmış bir alet ise MIDI settinglerini bir kurcala derim. Omni On/Off , Global On/Off falan azıcık kurcala :)

1. Midi kanalında benim klavyede de çalışmıyor (Nord 2 Rack) Ama 2. kanaldan (B,C,D)itibaren çalışıyor. Bu aralar kurcalayamadım fazla ama çözersem yazarım buraya.

Minocan' Alıntı:
1. Midi kanalında benim klavyede de çalışmıyor (Nord 2 Rack) Ama 2. kanaldan (B,C,D)itibaren çalışıyor. Bu aralar kurcalayamadım fazla ama çözersem yazarım buraya.

Nasıl yani slot B-C-D de 2.midi kanaldanmı sadece modulation wheel ve pitch bend i çalıştırıyor? tam anlayamadım.

electro_music' Alıntı:
Minocan' Alıntı:

Nasıl yani slot B-C-D de 2.midi kanaldanmı sadece modulation wheel ve pitch bend i çalıştırıyor? tam anlayamadım.

Böyle birşey mümkün değil. Her bir slot bağımsız çalışır. Hepsi de aktif durumda ise, yani layer yapmışsan, ve de hepsi aynı MIDI kanalında ise pitch ve mod wheel hareketlerine aynı anda tepki vermeleri gerekir. Tek bir slot kullanıyorsa, o slotun MIDI kanalı ne ise M-Audio'dan da o kanal üzerinden veri göndererek hem nota çaldırma hem de pitch ve mod wheel hareketlerini yaptırabilmen gerekir. O nedenle, slotlar arasında farklı iş bölümleri yok, hepsi ingilizce tabirle ''identical''. Ya klavyenin pitch ve mod tekerlerinde birşey var ya da 2X MIDI ayarlarında birşey var.

synthfan2' Alıntı:
Bence M-Audio pitch wheel ve mod wheel MIDI sinyallerini göndermiyordur. Aldığın Nord Rack 2X sıfır bir aletse kesinlikle nota bilgisi ile birlikte pitch ve mod wheel bilgilerini de alması lazım. Gönderen ve alan kanallar aynı ise sorun olmaması lazım. Kullanılmış bir alet ise MIDI settinglerini bir kurcala derim. Omni On/Off , Global On/Off falan azıcık kurcala :)

Teşekkür ederim synthfan halloldu :) şöyle ki midi kanal zaten 1 di nord ta,m-audio da 1 di ancak nord un global midi si 1.kanal da aktif miş onu off yapmam yeterli oldu.

Geri