[Eski] Norton Yavaşlatıyor mu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aristo

Yeni üye
Arkadaşlar herkes nortondan şikayetçi (kime sorsam önermiyor) ancak söledikleri gibi bir yavaşlatma durumu hissedemedim ben. Bilgisayarım
P4 3.00 1 Gb Ram 1Mb cache acaba çok hayvani bir sistemim mi var ondan mı yavaşladığını anlayamadım ben??? Nortonu yüklemeden de hızlıydı şimdi de baya hızlı geliyor bana Ne Dersiniz?

Sistemin oldukça iyi, ama yüke vurduğun zaman Norton'lu haliyle Norton'suz hali arasındaki farkı görebilirsin :)

o sisteme 10 tane de virüs programı kursan yavaşlamaz :D :D

sen gel bir de 256 ram kullananlara sor onu :D

Download ın ıssız yollarında Trojen ler sarmıştı etrafımı o zaman Awast yüklü idi. 3-4 tane virüs bulmuştu ancak silmeme rağmen bilgisayarı her açışımda tekrar karşıma trojen uyarısı geliyordu. Ben de kızdım Nortonu kurdum. Valla virüslerin kökünü kuruttu. Yavaş mavaş ama etkili bir program.
Peki Awast dışında önerebileceğiniz bir program var mı? Yavaşlatmayan cinsten ve virüsten koruyan mümkünse???
Saygılar...

aristo' Alıntı:
Download ın ıssız yollarında Trojen ler sarmıştı etrafımı o zaman Awast yüklü idi. 3-4 tane virüs bulmuştu ancak silmeme rağmen bilgisayarı her açışımda tekrar karşıma trojen uyarısı geliyordu. Ben de kızdım Nortonu kurdum. Valla virüslerin kökünü kuruttu. Yavaş mavaş ama etkili bir program.
Peki Awast dışında önerebileceğiniz bir program var mı? Yavaşlatmayan cinsten ve virüsten koruyan mümkünse???
Saygılar...

bende de norton var...Ama en iyi virüs programı kaspersky miş..Bilgisayarıda kasmıyor...Ben bir kere nortonu kurduğum için kaldı oyle...Kaspersky i yükleyebilirsin...

daha fazla bilgi ; http://www.forumtr.com

Norton iyidir.
Ýnternette gezerken aç .Müzik felan yaparken disable edersin olur biter.
Bir týk bu kadar yormasýn sizi :wink:

McAfee, TrendMicro ikisinide denedim ve oldukça başarılılar. McAfee' yi Besteci'nin tavsiyesiyle kurdum ve çok memnunum teşekkürler Besteci :)

Yavaş bir sisteminiz varsa AntiVir PErsonal Edition 6.0 tavsiye ederim.Sistemi hiç kasmıyor.
Senin bilgisayarın yavaşlamamasının sebebi senin de söylediğin gibi hayvani bir sistemin olması :D Nortonu benim bilgisayara kursam anca cıcıcıcıcı diye ses gelir kasadan :D

Arkadaþlar antivirüsün bilgisayarý kasmasý hadisesini biraz fazla büyütüyoruz gibi geliyor. Antivirüs siz dosya temelli bir iþ yapmýyorken arkada bilgisayara bir þey yaptýrmaz. Basit olarak anlatýlacaksa, bilgisayarda harddiskin çýkýþýna bir kanca atar, bilgisayarýn okuduðu "her" dosya, önce antivirüsün içinden geçer, ondan sonra kullanýma verilir. Bu büyük bir yük gibi gözükse de, sistem taramasý yaparken saniyede 50-100 dosya tarayabildiðini farketmiþsinizdir. Yani siz normal iþlerinizi yaparken antivirüsün arkada çalýþtýðýný hissedemezsiniz. Tabi ki ram konusunda çok sýkýntýnýz varsa, antivirüsün sizi sýkýntýya sokmasý muhtemeldir ancak bu sýkýntý programýn "antivirüs" kimliðinden dolayý deðil, "ram kullanan" bir program olmasýndan dolayý olur. Yani Raminiz az ise Winamp de bir antivirüs kadar bilgisayarýnýzý kasabilir. Bunun dýþýnda herhangi bir antivirüs programýnýn arkada çalýþan baþka bir programdan öte bir kastýrýcýlýðý aslýnda yoktur. Ancak bilgisayar bir dosyaya eriþeceði zaman önce bunu kontrol eder, bu da ufak bir performans kaybýna sebep olabilir, ama dediðim gibi bu çok da büyütülecek bir durum deðildir.

Modern ortalama bir bilgisayarda artýk 1gb ram standart olarak bulunmalý gibidir. 512 de yeterli tamam ama, yine de dert olabiliyor. 512-1gb arasý bir ram bulundurursanýz bilgisayarda antivirüsün þunun bunun bilgisayarý gerektiðinden fazla kasmayacaðýný farkedersiniz. Yani sorun var ise bu bir antivirus deðil ram sorunudur diyebiliriz.

Bu arada norton iyidir güzeldir severim. Eyecandy sürümleri yerine afilli arabirimi olmayan corporate sürümlerini tercih edin derim. Daha az ram yakarlar.

Kolay gelsin.

DazeJar' Alıntı:
McAfee, TrendMicro ikisinide denedim ve oldukça başarılılar. McAfee' yi Besteci'nin tavsiyesiyle kurdum ve çok memnunum teşekkürler Besteci :)

:D Boşuna bilgisayar öğretmenliği yapmadık yıllarca. Yine bir gün Batuhan'la benim gazıma gelip SP2 kurduğunu da hatırlıyorum. Dur daha bilgisayarın ne yenilikler görecek :D

Batuhan,

Yazdıklarının çoğuna katılıyorum, sadece manevi olarak atladığın bir durum var, onu hatırlatmak isterim.

Antivirüs programları aslında bizim sistemde görmek istediğimiz programlar değil, mecbur kaldığımız için kullanıyoruz, ama örneğini verdiğin için onu yazayım, mesela Winamp bizim sistemimize gönül rızasıyla kurduğumuz, sevdiğimiz bir program.

Yani hiç virüs olmasın, ben antivirüs programı kullanmayayım diye düşünürken hiç müzik olmasın, ben de Winamp'ı hiç kurmayayım, demeyiz. Antivirüs programları bir firmadaki muhasebeci gibi, gerekli ama sevilmez, müzik programları ise (bize uygun örnek) bir firmadaki pazarlamacı, satış elemanları gibi, hep sevilir.

O yüzden antivirüs programlarının bilgisayarımızdan kullandığı her byte ram bize batıyor açıkçası :)

Besteci, antivirus programlari (muhasebeciler) ile winamp (pazarlamacilar) arasinda yaptigin benzetme (analogy) cok guzel oturrmus 8)
Bunu ben de etrafimdakilere anlatirken kullanacagim :p

Burak' Alıntı:
Besteci, antivirus programlari (muhasebeciler) ile winamp (pazarlamacilar) arasinda yaptigin benzetme (analogy) cok guzel oturrmus 8)
Bunu ben de etrafimdakilere anlatirken kullanacagim :p

Ben senden bugüne kadar aldığım bilgileri kullanırken iyiydi. Sen benden iki benzetme kullanmışın çok mu? Kullan tabii ki :D

Norton kurulumunda yukledigi servislerle ve otomatik olarak calistirdigi programlarla bilgisayarini her sekilde yavaslatabilir. Bunun islemcin ya da ram'in ile bir alakasi yoktur, yani ne kadar cok ram ya da da ne kadar hizli islemcin olursa olsun, nortonun yukledigi servisler, programlar ve dll'ler hepsini etkiler. Birincisi butun bu programlar, servisler vs, hepsi ram'a yuklenir. Bunlarin cogunun gorevi sistemi devamli analiz etmek ve loglari tutmak ve herhangi bir hatada devreye girmektir. Butun bunlar da kendi halinde ram'da yuklu kalip islemciyi mesgul etmeyen programlardan degildir maalesef. Devamli aktif olan bu programlarin sayisi kurdugun Norton'a gore degisir. Mesela bir antivirus programi kurdugun noktada, rama yuklenen program, servis ve library'ler (dll dosyalari), calistirdigin programlar, internetten indirdigin dosyalar ve bunun gibi her seyi devamli tarar ve virus barindirmadigindan emin olur. Bunu yaparkende dogal olarak islemciyi kullanir. Tabi bu yavaslama hem kullanilan anti-virus programina hem de analizi yapilan dosyanin buyuklugune gore degisir. Mesela internetten indirdigin 100 mb.'lik zip dosyasi bilgisayarini hissedilir derecede yavaslatabilir. Norton'un hard disk defrag'i icin kullandigi program Speeddisk, herhangi bir program goctugunde, data koruyan ve debug eden programi (simdi adini hatirlamiyorum), silinen dosyalari kurtarmaya yariyan undelete falan gibi bir suru programin buna benzer yukledigi bir suru program ve servisler var ve bunlar kullandigin norton'un surumune gore degisiyor. Kisacasi evet, norton kesinlikle bilgisayarini yavaslatir. Bunlari iptal etmenin ve hala nortonu kullanmanin yollari var ama biraz windows'u bilmek gerekiyor. Zaten bence o kadar ugrasmaya degmiyor. Bence kendini korumada en onemli adim duzgun bir firewall. Norton'dan cok daha iyi antivirus programlari da piyasada var ve norton kadar bilgisayarini yavaslatmiyor. Arti programi kapattiginda calisan butun servislerin falan kapandigi antivirus programlari bulmak mumkun. Bunu yaparakta kullanmak istedigin bir programi yavaslamadan kullanabilirsin...

Norton sistemi yavaşlatmaz öldürür. Hele ki, internet security, personal firewall de varsa tam olur. Ama bunun karşılığını da verir. Burada seçim senin, Norton'la güvenli bir bilgisayarın olabilir veya farklı bir programla daha hızlı bir sistemin olabilir.

Ben internetten .exe uzantılı bir dosya indirmiyorum ayrıca gelmesini beklemediğim .doc, .xls, .ppt gibi MS Office uzantılı dosyaları da direk siliyorum. Bu yüzden Norton yerine, antivirüs olarak AVG Anti-Virus Free Edition'ı kullanıyorum. Şu ana kadar bir problem yaşamadım. Firewall işini de ADSL modem üzerinden donanım yolu ile hallediyorum. Sisteme ilave bir yük bindirmiyor. Eğer sürekli tehdit altında olduğunu düşünmüyorsan Norton ( veya paralı diğer antivirüsler ) bence illa gerekli kullanılması gereken bir program değil.

daedalus saygi duydum yalniz deilsin...1 seneyi askindir avg antivirus free ed. kullaniyorum (2 senede bilgisayarima sadece tek zararli girdi o da activex acigindan) ve bunu 15 gunde bir install edip kontrol ve sonra uninstall seklinde yapiyorum(norton veya benzeri bir programi sahsi bilgisayarima yuklemisligim yok) yavaslatma olayinda nortona kesinlikle yaklasamaz ama etkisi de yok degil task manager'a 3 ayri processle geliyor o yuzden kontrol edip siliyorum..zaten sisteminizde herhangi bir problem varsa bu task manager da olmadi startup man.da gorunecektir(her yeni yuklenen programda sisteme yeni neler girmis takip etmek lazim sonra bu process neydi diye saymaya baslio insan)..ikisinde de gorunmedigi halde sorun varsa onu da ozel bir system loglamasiyla gorebilir manual olarak mudahale edebilirsiniz..antivirus yazilimi olmazsa olmaz degildir..kuvvetli ve guncel bir firewall (bence software) arti int. explorer icin activex ayarlari hakkinda biraz bilgi internet icin yeterlidir..britneyspears.exe tarzi dosyalari saymiyorum tabi :lol: ..
ayrica show suffix-extensions seklinde bilinen tum dosyalarin uzantilarini gormek de sizi oldukca koruyacaktir..saygilar..

daedalus' Alıntı:
Norton sistemi yavaşlatmaz öldürür. Hele ki, internet security, personal firewall de varsa tam olur. Ama bunun karşılığını da verir. Burada seçim senin, Norton'la güvenli bir bilgisayarın olabilir veya farklı bir programla daha hızlı bir sistemin olabilir.

Ben internetten .exe uzantılı bir dosya indirmiyorum ayrıca gelmesini beklemediğim .doc, .xls, .ppt gibi MS Office uzantılı dosyaları da direk siliyorum. Bu yüzden Norton yerine, antivirüs olarak AVG Anti-Virus Free Edition'ı kullanıyorum. Şu ana kadar bir problem yaşamadım. Firewall işini de ADSL modem üzerinden donanım yolu ile hallediyorum. Sisteme ilave bir yük bindirmiyor. Eğer sürekli tehdit altında olduğunu düşünmüyorsan Norton ( veya paralı diğer antivirüsler ) bence illa gerekli kullanılması gereken bir program değil.

Eşsiz norton gücüne bir daha tanık oldum... Önceden makinemde avast yüklü idi 2-3 trojen buldu. Siliyorum fakat restart atınca tekrar geri geliyor ve alarm veriyordu program.Nortonu yükleyip kökünü kuruttum virüslerin. Geçenlerde aynı şey arkadaşımın da başına gelmiş :lol: oda avasttan şikayetçi. İyi bir makinesi olan biri için Norton alemin kralıdır bence...

Norton'dan cok daha iyi programlar bulmak mumkun. Anti virus programi icin Kaspersky Anti-Virus Personal'i tavsiye ederim...

ben internete bağlandığımda sürekli messenger hizmeti pop up ediyor:

windowsun registrysi çöktü çabuk reg fixe bağlaaaan!!!!
mouse birazdan yanacak monitörün patlayacaaah!!!
:D
türünde şeyler..
antivir kullanıyorum ama bu pop upları engellemiyor..
ne önerirsiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri