[Eski] Notebook için upgrade ve ses kartı..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Unscarred

Yeni üye
İleride iyi bir kayıt bilgisayarı toplayana kadar elimdeki notebook ile idare edebilecek bir ses kartı önerebilir misiniz?
Sistem:
İşlemci Intel Core2 Duo 1.66 GHz
Bellek 512 MB DDR2
Harddisk 40 GB

..ve ayrıca yapmam gereken takviyeler var mı? Dediğim gibi ileride yeni bir pc toplayacağım fazla masraf yapmak istemiyorum o yüzden...

"İdare edebilecek"?
Ne için idare edebilecek?

Şurda bir başlık var. Okunacak da çok şey var. Sen son sayfalardan başlasan da olur.
http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... &start=315

Ama neyi idare etmek istediğini iyice bir toparla ve yaz. Yoksa onboard ses kartı da "idare eder".
Bana göre neyin idare edeceğini yazarım, laptopunu satman gerekebilir onu almak için.

Sadece amatör kayıt yapmak için.. şu an için yüksek kalitede kayıtlar yapmak peşinde değilim.. zaten cubase'i yeni yeni çözüyorum.. midi davul ritmleri üzerine bass, gitar, vokal vs.. kaydedip mixlemek falan filan... elimdeki sisteme göre çok şey mi istiyorum acaba?

Gayet güzel bir bilgisayarýn var? Þu anda üretimde olan en üst iþlemci serisinden bir model kullanýyorsun. Biraz ram(toplamda minimum 1gb olmalý) ile istediðin kaydý alabilirsin, hatta sadece kayýt alacaksan(ram e yüklenecek samplerlar falan kullanmayacaksan), ram konusu bile acil deðil.

Sadece harddiske ihtiyacýn olacak, yeterli yerin olmasý açýsýndan.

"Ses kartı" Batuhan...

Unscarred, şu an elindeki laptop, benim iş bilgisayarımı 3 kere çiğner çöpe atar.
Yalnız Laptop'ın sabit diskinin hızlı olmasında yarar var. 7200 rpm değilse, yapacağın tek upgrade bu olabilir. Aslında 40 GB da fena değil. 60 GB daha rahat olur. 10-15 GB'ı işletim sistemine ayırırsın, geri kalanına da ses dosyaları kaydolur.

Daha önce astığım ses kartları başlığında 2 giriş 2 çıkışlı USB 2.0 ses kartları "işini görebilir".

Ama önemli soruları soralım baştan:
Laptop'ında Firewire var mı? Ve bu Laptop sende kalacak mı?

Aynı ses kartını hep Desktop PC'nde hem de Laptop'ta kullanma rahatlığı bir başkadır. Onun için belki dişini sıkıp, 150-200$ daha pahalı olan modeller, seni uzun süre götürebilir. Ve ayrıca masaüstü bilgisayarına yeni bir PCI kart almana gerek kalmayabilir. Onun için sordum.

Ses kartı başlığı süper bir başlık. Oku zaman buldukça.

Evet ilterocktive o başlığı okudum. çok yararlı şeyler var.. sanırım benim ne istediğimi anlamışsın.. Notebookta Firewire yok, o yüzden bende usb 2.0 ses kartlarını düşünüyorum. ama kafamda marka, model olarak hiçbir ses kartı yok. ve dediğin çok mantıklı. sanırım beni uzun süre idare edebilecek ses kartını almak en doğrusu olacak. yeni sistem topladığımda en azından bir süre ses kartı için masraf yapmayacağım.. Marka ve model olarak önerebileceğin bir ses kartı var mı?

Bİldiğim kadarıyla Firewire usb 2.0 dan daha hızlı.. (yanılıyor olabilirim). ve firewire özelliği notebooka sonradan eklenebilir mi?

RAM'ı 1GB veya üzerine çıkartırsan çok rahatlarsın. Bilgisayarın geri kalanı sadece İlter'inkinden değil, bizim stüdyo bilgisayarından da kuvvetli bu arada. Ehehhehhe... 8)

M.

Ben söyleyemem.

Unscarred, o konuyla ilgili ve bilgili olanlar, zaten o başlıkta yazışıyorlar.
Herkesin her konuyu bilmesi mümkün değil.

Forumlar da bunun için var. Eğer söz konusu başlıkta umduğunu bulamaz, arama fonksiyonu da sana yardımcı olamazsa, ses kartı seçeneklerini 2'ye ya da 3'e indirip, yeni başlık aç.

"Ahmet ağanın boz ineği mi daha çok süt verir, yoksa Hatçe ananın sarı kızı mı?" şeklinde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri