[Eski] Novation NOC-49/Remote 49 SL/SL-MK II 49

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Sisyphos

Yeni üye
Selam arkadaşlar.
Bir novation midi klavye almak istiyorum. Controller olarak daha rahat olduklarına kanaat getirdim. Kullanan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.

Yumuşama, dağılma gibi problemler varmı? Eğer hiçbirinde yoksa sadece controller olarak fiyat farklarını hakediyorlarmı? fiyat/per olarak hangisi daha iyi?

Roland A800 pro da düşünebilirim. Controller olarak novationlardan eksiği varmı sizce?

Yazdığın modeller hakkında bir bilgim yok ancak AKAI MPK serileri midi drum padlerinden yazmada olsun,knob kontrolünde ve klavye tuşesi olarak sorunsuzca kullandığım bir cihaz. Henüz incelemediysen tavsiye ederim.

SL61-MKII kullanıyorum ve tuşesinden oldukça memnunum. Bendeki henüz çok yeni olmakla birlikte uzun süreli kullanım için düşündüğüm bir klavye.

damat' Alıntı:
Yazdığın modeller hakkında bir bilgim yok ancak AKAI MPK serileri midi drum padlerinden yazmada olsun,knob kontrolünde ve klavye tuşesi olarak sorunsuzca kullandığım bir cihaz. Henüz incelemediysen tavsiye ederim.
Tavsiyen için teşekkür ederim ama akailerin tuşları çok sinir bir ses çıkarıyor. M-audio ve akai yi bu yüzden düşünmüyorum.

MKII yi aslında xy mod/pitch için düşünüyorum iki ayrı çark yerine tek birtane joystick. Aynı şekilde roland da. Novation, bi joystick için mkII alsam verdiğim parayı hakedermi?

Ben de şu çarklar - güzel kelime sevdim :) - hakkında naçizane görüşlerimi yazayım.

Kullandığım donanımlarda iki ayrı çarkı daha kullanışlı buluyorum. Belki JP80x0 serisinde sololar atarken (feedback osc. ile, ya da rock//metal tarzı diyeyim genelleyerek) roland'ın meşhur XY eksenli kontrolü işi daha kolaylaştırıyor gözükse de, tam modülasyon ve tını kontrolü için iki çarkın işleri daha kontrollü yaptığını düşünüyorum. Hassas ayar yapmak daha da basit (özellikle çarkların çapı büyükse heh)

Zaten onlar çoğunlukla yanyana oluyorlar, rock metal tarzı bir solo için diyeyim misal, sol elde bir parmak tınıyı çekiyor, diğeri de modülasyonu.

Ben modülasyon tekerini daha çok kullandığım için böyle düşünüyor olabilirim tabi, ama bu konuyu kendinizce değerlendirmeden geçmeyin diye söyleyeyim dedim.

Teşekkür ederim.
İlk klavye olarak mkII çok fazla olacağından bir nocturn aldım. Mutluyum :D.

Forum! Forum! kurtuldun bu sefer benden :D

Geri