[Eski] pc multi kanal kayit

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maxsterling

Yeni üye
12 kanal mixerim war multi kanal kayit yapmak istiyorum
mixeri mikrofon preamp gibi kullnarak kayit yapmak icin ne gibi ses karti
yada pc interface onerirsiniz
profesyönel duşunmuyorum olabilcek en amatör şekilde
uzun lafin kisasi bu is $500 civarlarinda çözülebilirmi :p

Multi kanal derken; bütün enstrümanlarý, mikrofonlarý miksere baðlayýp stereo çýktýyý mý kaydedeceksin, yoksa herbirini ayrý kanallar halinde mi kaydedeceksin(her kanalý istediðin gibi editlemek için)?

Eðer cevabýn ilk þýk için evet ise(ki büyük ihtimalle deðil :wink: ) mixerin stereo çýkýþýný direkt olarak ses kartýna gir.

Ama eðer "Hücum kayýt" (ayný anda bir sürü kanal kaydý) yapacaksan, o zaman çok kanal giriþli bir ses kartýn olmalý. Bu durumda ASIO protokolüyle istediðini yaparsýn. Ki bu durumda miksere gerek kalmaz.

Ayný anda kaç kanal kaydetmeyi düþünüyorsun? MIDI kullanacak mýsýn? Ona göre tavsiyeler gelir...

Maxsterling, Anladığım kadarıyla bir mikserin master çıkışını PC'ye kayıt etmek istiyorsun. Yani burada PC sadece bir depo görevi görecek. Sorun bu ise seskartlarının hepsi işini görür. Çünkü hepsinde bir A/D dönüştürücü (Analog/Dijital) zaten var. Bunun için değil 500$ en çok 30-40$'lık tek bir stereo girişi (Line in) olan ikinci el bir kart işini görür.

Cevap verilmemiş olduğunu görüp boş geçmek istemedim. Amacının ne olduğunu daha detaylı anlatırsan bu forumda umman bilgisi olan arkadaşlar da sana daha rahat yanıt verirler.

wakit ayrdiğınız icin teşekkur ederim
cok amatörüm o yüzden her tawsiyeye açığım
kafam takini tam anlatttim
dediğim gibi 12 kanal mikserim war
her kanali ayri ayri sonradan editlenebilcek şekilde kaydetmek istiyorum
8 kanal bana yeter 12 olmasi şart değil
ama mikserim kanallarini mikrofonlarini tonlanamak icin pream gibi kullanmak istiyorum
neler önerirsiniz

8 in giriþi olan ses kartý al.Marka/model veremeyeceðim.
ses kartýndan miksere baðla

Daha sonra enstürmanlarýný miksere girdiðin zaman, seçili kanal üstünden,
mikser kanalýndan ayar yapabileceðin gibi mikserin yetmediði yerde seskartý ve plug-in yardýmýyla kanala ayrýca realtime fx/eq vs.. verebilirsin.

Daha sonrada aldýðýn 8 farklý kanal üstüne ayrý ayrý fx/eq vs.. verebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri