[Eski] Pc Topluyorum

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selam,müzik yapımı ve kayıt amaçlı bir bilgisayar(sadece kasa) toplayacağım.Midi kayıdı,mikrofon kayıdı ve reason,fl gibi programlar kullanacağım.Kendim forumda gezerek kafamda bir sistem oluşturdum.Özellikle sessiz olması için cpu,kasa fanı ve psu sessiz fandan oluşan bi thermaltake kasa kiti seçtim kendime seçimlerimi değerlendirirseniz veya önerilerde bulunursanız çok sevineceğim.Seçtiğim parçaların linklerini aşşağıya ekliyorum.1000+-100 dolar bütçem var.

-1)ASUS - A8N-SLI PR NF4 DDR SOUND+LAN+SATA 16X 939p 175$
-2)ASUS A8N-VM CSM GEFORCE6150GPU SOKET 939 ANAKART 91$

Asusun kalitesine güvendiğim için asus seçtim.Bu iki anakartta kararsız kaldım özellikleri için linkler aşşağıda.Aradaki fiyat farkı değermi diye düşündüğümde üstteki anakartın avantajının iki ekran kartını aynı anda çalıştırmaya yarayan SLİ teknolojisi olduğunu gördüm ve sonrasında ben müzik yapacağım niye bu özelliğe bukadar vereyim dedim.
Ayrıca ikinci anakartta da onboard ekrankartı bulunmakta böylece belki ekran kartı almadan o paradan da tasarruf ederim dedim.Birde fiyat/performans incelemesinde iyi bi konuma sahip.

Not:Anakartların Fansız olmalarına dikkat ettim.

Linkler:
1)ASUS - A8N-SLI PR NF4 DDR SOUND+LAN+SATA 16X 939p 175$ LİNK/ÖZELLİKLER
2)ASUS A8N-VM CSM GEFORCE6150GPU SOKET 939 ANAKART 91$ LİNK/ÖZELLİKLER

-Samsung sata HD080HJ 80GB 65$ 2adet(Samsung sata HD080HJ 80GB 65$)

Bu harddiski fiyat performans açısından en iyisi,ve gürülti açısından en sessizi olduğu için tercih ettim fakat fazla ısınıyor.

-Samsung sata HD080HJ 80GB 65$ 2adet(Samsung sata HD080HJ 80GB 65$) LİNK/ÖZELLİKLER

-Creative emu 1212 Ses Kartı 314 $

Aslında Creative emu 0404 te olabilir.Çünkü aralarında yarı fiyatı kadar fark var yani 2 tane 0404 alabilirsiniz acaba aradaki farka değermi diye de düşünmekteyim ve kararsızım.

-Creative emu 1212 Ses Kartı 314 $
LİNK/ÖZELLİKLER

-Asus N6200TD GF6200TD(128Bit) 128 MB Pci Express 62$

Fiyat/Performans açısından iyi ve fansız 1) nolu anakartta iyi çalışacağına inandım.2)nolu analartta onboard bi ekran kartı var,eğer onu şeç derseniz bu ekran kartını alayım mı?.

Asus N6200TD GF6200TD(128Bit) 128 MB Pci Express 62$ LİNK/ÖZELLİKLER

-Kingston 1GB DDRAM 400MHz 93$

Asus anakartların AMD cpu ile uyumlu olanlarının ram frekansı en fazla 400 Mhz olduğu için bunu aldım.Ayrıca neden en fazla 400 oduğunu anlamış değilim(Biliyorusanız paylaşırsanız sevinirim).Acaba başka bi marka diye de aklımda geçiriyorum.

-THERMALTAKE Polo 12 410W PSU + Fan Kit (W0031R) - Siyah PSU 94$

Bu kasa sesiz fan olarak kit şeklindeydi ve psu,kasa fanı ve cpu fanı ile birlikte oldukça ucuz gibi geldi bana onun için bunu tercih ettim.

THERMALTAKE Polo 12 410W PSU + Fan Kit (W0031R) - Siyah PSU LİNK/ÖZELLİKLER

-LG GSA-4167B dvd writer 50$

-AMD ATHLON 64 3500 2.2GHz BOX 939 SOKET 131$

İşlemci olarak AMD düşündüm çünkü intele göre performansının kullanan biçok kişi tarafından yüksek olduğunu duydum.

AMD ATHLON 64 3500 2.2GHz BOX 939 SOKET 131$ LİNK/ÖZELLİKLER

Not:Her parçanın altındaki linkler parçaların özellikleri ve görüntülerini içermektedir.Özemsiz birkaç parçanın linklerini vermedim.Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşşekkür ederim.

Tam Liste

-1)ASUS - A8N-SLI PR NF4 DDR SOUND+LAN+SATA 16X 939p 175$
2)ASUS A8N-VM CSM GEFORCE6150GPU SOKET 939 ANAKART 91$
-Samsung sata HD080HJ 80GB 65$
-Samsung sata HD080HJ 80GB 65$
-Creative emu 1212 314 $
-Asus N6200TD GF6200TD(128Bit) 128 MB Pci Express 62$
-Kingston 1GB DDRAM 400MHz 93$
-THERMALTAKE Polo 12 410W PSU + Fan Kit (W0031R) - Siyah PSU 94$
-LG GSA-4167B 50$
-AMD ATHLON 64 3500 2.2GHz BOX 939 SOKET 131$

kayıt amaç ise SLI çok çok gereksiz ama tabi senin zevkin ben geçen hafta teyzeme topladım..Asus a8n-vm aldım 3500 de işlemci aldım...bios u update ettim makina tabiri caizse jilet...

1 gb kingston ram var....

bir de garip bir olay yaşadım..anakart kitapçığı paylaşımlı olarak onboard ekran kartı diyor...max 128mb diyor... update ten sonra dikkatimi çekti,ekran 256 mb olmuş ama ramlere bakıyorum windows 960 mb var diyor sende ram anlıycağınız sanki 40 küsür mb aktarmışım gibi olmuş..

fakat gel görki,directx ramlerinin toplamı kullanılabilir olarak 1gb diyor...

anakartın biosuna girdim on board vga buffer size 64 te bilmiyorum onu 128 yapsam ne olur... :wink: düşün artık....

bu arada gpu özellikli on board vga olduğunda ekran kartını kafandan sil...

western digital sata2 160 gb harddisk aldım ben board'a stabil ötesi..dvdrw olarak teyzemin fazlada işine yaramayacağından nec 3550a aldım...

bir iki sequncer programı yükledim((ismi lazım değil)) banamısın demedi..cpu kullanımı ilk açılışta fırlıyor ama 3 5 saniye sonra,insancıl seviyeye geliyor...bir tanede hatrına sony disket sürücü aldım 11 Ytl ye çatır çatır yazıyor...

bu arada bir dip not; minimum 450 watt kasa kullanmanı tavsiye ederim...asus kasalar çok pahalı ve düşük güçteler,ben feel tercih ederim bir göz at yinede...ses kartı için bin tane başlık var,anlat anlat bitmez :wink: ama on board ses kartı entegre a8n-vm'de..

hepsiburada'da fiyatlar çok makul oradan toplamıştım indirim felanda oluyor...yinede sen bilirsin..

iyi çalışmalar..

noyan

Öncelikle çok teşekkür ederim görüş ve tavsiyelerin için fakat kafama birşey takıldı.İlerde dedim ki ekran kartı alacağım anakartım çalıştırmaz mı?Sen gerk yok demek istemişte olabilirsin ama ben tam anlamadım :oops: kusura bakma

bu arada gpu özellikli on board vga olduğunda ekran kartını kafandan sil...

Eger bulabilirsen Asus A8V-Deluxe veya MSI K8N Neo2 Platinum(Nforce3 Ultra Chipset) tavsiye ederim. Bu anakartlar daw pc üreticilerinin özellikle seçtikleri modellerdir.Harddisk için 115$ lık 300 gb Seagate düşünebilirsin

Tabiki takabilirsin..

Gpu'dan kasıt..işlemciye yük bindirmemesidir..aksi onboard kartlar sistemi yorabilmekte..bu yüzden gpu özelliği taşıdığından ek bir ekran kartı almanın bir espirisi yok sonuçta işin kayıt olacak..

çift çekirdek çok abartılıyor bence... evet kötü birşey değil çift çekirdek mimarisi güzel bir yapı ama beklemek gereksiz geliyor..

server kasalardaki cift xeon işlemcilerin elden geçmiş bir hali gibi geliyor..bugüne kadar yapılan albümlerim kaçında çift çekirdek mimarisi vardıki..mac ayrı bir olay :wink:

amd 64 3500 kdv dahil 240 Ytl...1 gb ram alındığında minimum..((jilet))yetmezmi yeter... oyüzden eğer ben oyun bilgisayarı istemiyorum diyorsan beklemeye gerek yok...

kayıt için cubase örnek verim. oturupta editing yaparken bir taraftan,photoshop'ta image editing yapmayacaksan aynı anda,çift çekirdek için bu kadar zaman kaybı gereksiz diye düşünüyorum ajan..yinede sen bilirsin..

iyi çalışmalar...

noyan

şu ana kadar 20'den fazla daw pc kurduğum için biraz tecrübe edindim sayılır
Eğer istersen örnek konfigrasyon yazabilirim.
AMD
Asus A8V-deluxe (A8V-E Deluxe değil) veya MSI K8N Neo2 Platinum
Amd 64 3500+ (venice) 2200 mhz,64 bit,90 nm
2GB Corsair,Kingston,Twinmos (Dual Kit)
Sistem:80GB Seagate ,Pata,7200rpm,ncq
Audio :300GB Seagate, Sata
Plugins:300GB Seagate, Sata
Kasa :Thermaltake Shark
PSU :Tagan,Enermax 400-450W
CPU cooler: Zalman CNPS-7700-AlCu
Ekran kartı: Nvidia fx 5200 (Asus alma 2.ci monitör için adaptör zor bulunuyor .
Intel
ASUS P5WD2-E Premium, i975X,(Wi-fi yok)
Intel D940 (Dual Core) 3.20 Ghz,64 bit,4 Mb Cache,800 Mhz,65 nm
2GB Corsair Dual kit,DDR2 667 Mhz
Sistem :80GB Seagate Pata, 8MB Cache,NCQ
Audio :300GB Seagate Sata2, 16MB Cache,NCQ
Plugins:300GB Seagate Sata2,16MB Cache,NCQ
Kasa :Thermaltake Shark
PSU :Tagan 550
CPU Cooler:Zalman CNPS9500 LED AMD 754/939 Intel 478/775
Ekran Kartı:ATI Radeon X550

Not:AMD alırsan asus anakartın en son bios sürümünü hiç riske girmeden serviste update yaptır.(Ben yaptığımda problem olmuştu servisle uğraşmak zorunda kalmıştım :lol: )

Octamed' Alıntı:
şu ana kadar 20'den fazla daw pc kurduğum için biraz tecrübe edindim sayılır
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Octamed' Alıntı:
Not:AMD alırsan asus anakartın en son bios sürümünü hiç riske girmeden serviste update yaptır.(Ben yaptığımda problem olmuştu servisle uğraşmak zorunda kalmıştım :lol: )

o zaman biraz daha tecrübe...

bana kalırsa son tavsiye edilen sistemi alıcağına,g4 al en azından bitir olayı :twisted: G5 te olabilir

ben beylikdüzünde oturuyorum buradaki ölçümlerimde elekrik -/+ 20 watt oynuyor ama aksaray'a gittim((topkapı hani))orada-/+ 40 hatta kimi zaman 50 lere dayanabiliyor fark..ups artık benim lugatımda şart((regulatörlü))

noyan' Alıntı:
çift çekirdek çok abartılıyor bence... evet kötü birşey değil çift çekirdek mimarisi güzel bir yapı ama beklemek gereksiz geliyor..

server kasalardaki cift xeon işlemcilerin elden geçmiş bir hali gibi geliyor..bugüne kadar yapılan albümlerim kaçında çift çekirdek mimarisi vardıki..mac ayrı bir olay :wink:

amd 64 3500 kdv dahil 240 Ytl...1 gb ram alındığında minimum..((jilet))yetmezmi yeter... oyüzden eğer ben oyun bilgisayarı istemiyorum diyorsan beklemeye gerek yok...

kayıt için cubase örnek verim. oturupta editing yaparken bir taraftan,photoshop'ta image editing yapmayacaksan aynı anda,çift çekirdek için bu kadar zaman kaybı gereksiz diye düşünüyorum ajan..yinede sen bilirsin..

iyi çalışmalar...

noyan

Çift çekirdeğin abartmaya değer yönü, 200 doların altına, maliyeti çok yüksek olmayan anakartla, özel RAM kullanmadan paralel işlem yapabilmek. Faydayı görmek için multitasking'e gerek yok, Cubase VST/VSTi kullanımını işlemcilere bölüştürüyor, ve iki misline yakın hız kazancı sağlıyor. Tek işlemciyle %90'a varan CPU, çift çekirdekte %40-45'e iniyor.
Bence gayet abartmaya değer. Hele eğer bir-iki ay içinde şimdikiyle aynı parayı verip iki misli işlem gücü elde edebileceksek.

Irmak' Alıntı:
, Cubase VST/VSTi kullanımını işlemcilere bölüştürüyor, ve iki misline yakın hız kazancı sağlıyor. Tek işlemciyle %90'a varan CPU, çift çekirdekte %40-45'e iniyor.
Bence gayet abartmaya değer. Hele eğer bir-iki ay içinde şimdikiyle aynı parayı verip iki misli işlem gücü elde edebileceksek.

o zaman cift işlemci kullanın...bugüne kadar cift çekirdekmi vardı...

hepsi pazarlama stratejisi....oyunlarda bir çekirdek rendering vs işlerken diğer çekirdek ise sayısal olarak ses ve görüntü codecleriyle uğraşır...bir işlemci belirli bir randıman zaten verebilmesi için,belirli bir ısıya gelmiş olmalıdır.....benim tezim bu yönde..
Tek işlemciyle %90'a varan CPU, çift çekirdekte %40-45'e iniyor.

windows başlı başına sömürgen bir h.yvan olduğu için,ona 4 çekirdeklide taksan doymaz...şu an senin elindekiler soyut bir kanıt...

birileri çok çekirdek yemek istiyorsa g5 dual alsın..olsun bitsin..

iyi çalışmalar..

noyan

Noyan, biraz kendi varsayýmlarýn üzerine konuþuyorsun biraz da bir ürüne karþý agresif bir tavýrla, sebebini anlayamadým. Teknik yönden iþler senin varsaydýðýn gibi iþlemiyor. Çift çekirdek çift iþlemciden yapý olarak da mimari olarak da performans olarak da farklý. Ve çift çekirdek veya çift iþlemcili sistemlerde esas amaç ayný anda iki farklý yazýlýmýn iki farklý iþi yapabilmesi deðil, TEK yazýlýmýn TEK iþi farklý threadlere bölüp daha hýzlý(iki katý hýz) yapabilmesidir.

Pazarlama stratejisiyle falan pek alakasý yok. Bu bariz bri geliþmedir ve yakýnda harkes bu sistemleri kullanýyor olacak. Direnmenin pek anlamý yok yani.

Irmaðýn verdiði veriler de soyut veriler deðildir. Senin "windows hayvan bir sistem, 4 çekirdek bile yetmez" çýkarmýn soyut olabilir olsa olsa. Teknik bir tartýþma yapýlýyorsa biraz daha destekli konuþmak gerekir diye düþünüyorum.

SoundonSound'da geçen ay mıydı ondan önceki ay mıydı tam hatırlayamadım ama bir sürü işlemci karşılaştırması vardı.

Çift çekirdek işlemciler ezip geçiyor.

AMD de müzik eksenli performans konusunda Intel'e tozunu yutturdu sonunda. İlginç gelişmeler.

Şimdi dergileri karıştırdım da buldum. AMD X2 4800+, P4 HT 3.4Ghz'nin iki katı performans veriyor benchmark testlerinde. Hoş verilmiş olan sonuçlar aslında karşılaştırılan sistemlerin markasına da bakıyor. Yani hız ve stabilite için tek unsur işlemci değil ama yine de fark açık. Çift çekirdek Intel'ler, tek çekirdek Intel'lere karşı bir hayli performanslı ama AMD X2'ler kadar değil malesef.

Yavaştan AMD yolcusu olacağız sanırım...

Yavaþtan AMD yolcusu olacaðýz sanýrým...

Huzur AMD'de... :lol:

Bu arada Pentium'un HT lerini çift çekirdeklilerle karþýlaþtýrmalarý biraz saçma olmuþ. HT sistemi özünde tek çekirdekli, çift iþlemci simülasyonu yapan bir sistem. Kullanýlan yazýlým HT için deðil de çift iþlemci için optimize edilmiþse, HT yi windowstan kapatmazsanýz daha kötü performans alýrsýnýz.

Baþka bir deyiþle, çift iþlemci için optimize edilmiþ bir kod, HT açýk þekilde iken, kapalý halinden DAHA YAVAÞ çalýþýr.

HT için optimizeedilmiþse o ayrý.

Ama bunlarýn çift çekirdeklerle karþýlaþtýrýlabilir bir yaný da yok bence.

Karşılaştırılan işlemcilerin sayısı hayli fazlaydı aslında Batuhan, sadece HT'ler yoktu listede. Ben çoğumuz şuan P4 HT kullanıyor diye şey ettim. Ya da ben öyle kullanıyorum diye kendi kendime şey olmuşum.

Şey nedir?

Böyle işte. Hehe.

Batuhan Bozkurt' Alıntı:
Pazarlama stratejisiyle falan pek alakası yok. Bu bariz bri gelişmedir ve yakında harkes bu sistemleri kullanıyor olacak. Direnmenin pek anlamı yok yani.

Direnmek konusu pek umrumda değil
,herkesin tercih meselesi((no direniş :wink: ))...sonuçta düşünüyorum,bu adamlar aynı mantıkta 533 mhz'de dual ddr2 çıkardılar..ben hala gözle görünür fark göremiyorum..Benim işim 3d mark 2006 yı açıp bak 15 fps takıyor demek vs değil..bu yolla para kazananlara sinir oluyorum..çift çekirdek çıkıcak diye ertelenen projeler vs. adamların ekmeğine yağ sürüyoruz...buda bir tercih meselesi

yoksa kimseye patladığım felan yok..windows ta bir msn bir winamp 5 adette explorer açın diğer taraftan mp3 convertor yapın cpu eminim %90 lara kadar vurur..bu koşullarda desteklemek amaçlı ister 2 gb ram ister çift çekirdek olsun,bu gerçek değişmez.. En azından şuanki işletim sistem ve sürücüleriyle..

iyi çalışmalar..

noyan

Noyan, hala farazi konuþuyorsun. Açtýðýn yazýlýmlarý, mp3 convertor hariç benim eski iþlemcimde bile açsan cpu kullanýmý %20 yi geçmez.

Mp3 convertor ise görevi gereði iþlemciyi %100 kullanmak üzere tasarlanmýþtýr. Render yapan herhangi bir yazýlým da öyle.

Prioritysini idle yaparsýn hiç bir sorunun olmaz. Benim þuanki tek çekirdek athlon xp 2000+ bilgisayarýmda bile.

"Windows çok yavaþ aaabi" akýmýnýn gazýna gelmiþsin bence. Kime sorsan bill gatesten nefret ediyor, neden diye soruyorsun elle tutulur bir sebep gösteremiyor, bu da onun gibi. Bir de "win95 ten þaþmýycan abi" adamlarý var. Neyse bunlar konu dýþý.

Bu teknoloji tercih meselesi olmaktan çýkacak gelecekte zaten, oraya doðru gidiyoruz. Þimdi 386dx bir makine ile iþini görebiliyor musun? Donaným geliþtikçe yazýlým da onun avantajýný kullanabilecek þekilde ilerliyor ve eski donanýmla çalýþmaz hale geliyor.

Dediðim gibi, farazi ve kulaktan dolma bilgilerle konuþuyorsun. Gerek yok. Windows XP olgun bir iþletim sistemi, kim ne derse desin. Kullanmasýný bilmeyenlere bir þey demiyorum. Macintoshlarda iyidir. Bu sistemlerin herhangi birinden nefret etmek ve yavaþlýðýný aðzýndan düþürmemek bir trend oldu gerçekten. Senin demin bahsettiðin iþ yükü temiz kullanýlmýþ bir sistem için hiç bir þey yoksa. Benim 1 yýllýk windowsum eski bir iþlemci ile, þu an benzer bir yük altýnda çalýþýyor ve kapasitesinin yarýsýna bile gelmiþ deðil misal.

Neyse. Ne dediðim anlaþýlýyor umarým.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri