[Eski] Pc Topluyorum

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dediğin anlaşılıyor...arazi yada farazi her ne ise işte(((bayıldım bu cümleye,samimiyet delisi misali))...teorik olarak konuşman jilet gibi...ve doğruda..
mac-win.gif

Ajanlara bak....hepsine sevgiler

noyan. .

noyan' Alıntı:
Direnmek konusu pek umrumda değil
,herkesin tercih meselesi((no direniş :wink: ))...sonuçta düşünüyorum,bu adamlar aynı mantıkta 533 mhz'de dual ddr2 çıkardılar..ben hala gözle görünür fark göremiyorum..Benim işim 3d mark 2006 yı açıp bak 15 fps takıyor demek vs değil..bu yolla para kazananlara sinir oluyorum..çift çekirdek çıkıcak diye ertelenen projeler vs. adamların ekmeğine yağ sürüyoruz...buda bir tercih meselesi

DDR2 konusunda kesinlikle haklısın, ama şu noktayı biraz açayım :

Windows'ta (ve diğer işletim sistemlerinde) açtığın her program bir 'process' diye adlandırılır, ve işletim sistemi bunları işlemcilere dağıtır, buraya kadar senin dediğinle örtüşüyor.
Ama Cubase ve başka hostlar, her yeni VST için bir 'Thread' açar, ve bunu da istediği işlemciye verir. Yani çift işlemci/çift çekirdek gerçekten de büyük işlem gücü sağlar.

Çift çekirdek yeni bir fikir değil haklısın, çoklu işlemciler ta bilgisayarların ilk günlerinden beri var. Mesele bunların çok daha erişilebilir fiyatlara inmesi. Sırf bu yüzden üç yıldır değiştirmediğim (çok daha avantajlı yeni bir sistem olmadığını düşündüğümden) P4 3.0 sistemimi bu yıl sonunda yenilemeyi düşünüyorum. Beklediğim performans artışı 4 kat kadar. Bu durumda yenilemeye değer.

Bazı şeyleri ayırt etmekte fayda var. Hyperthreading bir pazarlama balonudur. Çift çekirdek - bu durumda ses işleme yazılımları kullanan bizler için - balon değil.

Tabii en sonunda 'iyi müzik dört kanal kayıt aletinde de yapılır kardeşim' diyebilirsin. Haklısın. Ama sanıyorum bilgisayar kullanıyor bu forumda herkes.

sanırım ortam biraz sakinleşti... :wink:

o sırada ben farklı bi soru soruyum da kafalar dağılsın bari, şu çift çekirdek tartışması da bitsin artık...

ben de yakın zamanda pc yi yenileyeceğim. AMD64 soc939 3500+ ya da AMD64 soc939 3200+ düşündüm bunlardan hangisini tercih edersiniz? performans olarak nası farklılıklar gösterir bunlar?( biraz uzun ömürlü olmasını istiyorum :roll: )

anakart olarak da EPOX düşünüyorum ona alternatif olarak da ASUS var ondada biraz kararsızım?
( ne yapacaksın diye sormayınız; cevap: MÜZİK TABİKİ :p )

görüşlerinizi bekliyorum...

kolay gelsin
mcan.

Ooo, noyan epey bir ((jilet)) takılıyor. :D

Nedir bu ((tavir)) noyan? Jiletlerle ayri bir ((samimiyetin)) var galiba? ((?)) :twisted: ((.))

mehmetcan' Alıntı:
. AMD64 soc939 3500+ ya da AMD64 soc939 3200+ düşündüm bunlardan hangisini tercih edersiniz? performans olarak nası farklılıklar gösterir bunlar?( biraz uzun ömürlü olmasını istiyorum :roll: )
.

hepsiburada com da ikisi arasında 20 Ytl fark oynuyor...3500 dememe gerek varmı?? :wink:

bana kalırsa 2 sinide salla..oyun oynamayacaksın niye render için sli alıyorsun ki... a8n-vm ye bir göz at bence..yok ben bu ikisinden biri olsun onu alacağım dersen..Asus..ama bu demek değildirki epox kötüdür..epox iyidir ama hiç anlamam onun yapıtığı işleri...

bu arada cesitli sebeplerden ötürü 2 günlüğüne msn uyku modunda bilgin olsun..buradan haberleşelim.

tamam burdan görüşelim...

ya oyun da oynanır diye onlardan düşünmüştüm. biliyorsun benim küçük bide kardeş var :) " abi bu oyunlar niye çalışmıyooo " diye ağlamasın :p işte pc yi de ben almıycam direk liste vercem birine... ( Hediye gibi bişey olcak çaktırma :p ) o yüzden " olmuşken ondan da olsun beah " düşüncesiyle yazdım 8)

yakinda core duolar cikicakmis, birde sene sonunda veya yeni yildan sonra 4 cekirdekliler, sanirim sabir lazim, veya degistirip durucaz makineleri

DAW kullanicilari (Digital Audio Workstation) zaten sistemlerini her 4-5 yilda bir yenilemek zorunda kalir. Bunu "her 2-3 yilda bir" yapmamak icin, alinabilecek en iyi makinenin 1 ya da 2 basamak altindaki sistemi almak, en mantiklisidir.
Boylece hem cok para harcanmamis olur, hem de denenmis sistemi kullanmanin avantajlari yasanir.

Cok beklemenin alemi yok. Alin cift cekirdekli bir AMD iste. Yalniz motherboard'i iyi secin ki, 2-3 sene sonra islemci upgrade etmek isterseniz, motherboard da degistirmek zorunda kalmayasiniz.

ilterocktive' Alıntı:
Cok beklemenin alemi yok. Alin cift cekirdekli bir AMD iste. Yalniz motherboard'i iyi secin ki, 2-3 sene sonra islemci upgrade etmek isterseniz, motherboard da degistirmek zorunda kalmayasiniz.

ilter haklısın.. özellikle x2 ler gayet başarılı fakat fiyat performans açısından çok dengesiz bir alet..600 küsür lerde istanbul'da.. a8n-vm((asus)) 80 dolar +kdv x2 lere destek vermekte ve şuan itivariyle 4800+ diyorlar demek ileride yükseltilebilir..basit bir update ile...

iyi çalışmalar..

noyan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri