[Eski] Pcmcia mı,Firewire mı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nimbostratus

Yeni üye
Birkaç gün önce yeni laptop(toshiba satellite)'ımı aldım.Biraz para da arttı,herşey son derece memnun edici ama bir konuyu dert ettim.Laptop'ın 4 tane usb çıkışı var fakat firewire çıkışı bulunmamakta.Ve bu da artan parayla alabileceğim ses kartı seçeneklerinin azalması anlamına geliyor.Diyeceksiniz pcmcia-firewire adaptörü al.Onu da araştırdım ama pek aklıma yatmadı açıkçası.Ufak bir araştırma sonrasında şu bilgilere ulaştım:
firewire 400 : 400 megabits/sec = 50 megabytes/sec
firewire 800 : 800 megabits/sec = 100 megabytes/sec
usb 2.0 : 480 megabits/sec = 60 megabytes/sec
pcmcia : 1056 megabits/sec = 132 megabytes/sec
Firewire'dan daha hızlı olan birşeyi tekrar firewire'a çevirip yavaşlatmak sadece ses kartı seçeneklerini arttırır diye düşünüyorum.Ayrıca direkt firewire girişli sisteme göre aynı performans ve uyumla çalışmayacağını tahmin ediyorum.konunun bu kısmında düşüncelerini,tecrübelerini paylaşabilecek varsa sevinirim.
Diğer kısım ise,herkesi bıktıran hangisini almalıyım soruları.Pcmcia kart olarak e-mu 1616m,firewire olarak edirol fa-66,usb 2.0 olarak ise mbox 2,edirol ua-25.Bazı seçeneklerim arasında saşırtıcı farklar var.Bunun da sebebi maddi olanaklar ve isteklerim.E-mu 1616m modeli hem pahalı hem de ihtiyacımdan fazla giriş sayısı var.Edirol ua-25'in ise hem usb olmasından hem de birkaç zaman sonra yetersiz kalmasından şüphe ediyorum.Edirol fa-66 için ise pcmcia-firewire adaptörünün gerekliliği düşündürtüyor.İçimi döktüm galiba :lol: .Bu konuda da fikir verebilecekler varsa sevinirim.şimdiden teşekkürler.

PCMCIA firewiredan tabii ki daha iyi. Zaten bu yuzden e-mu cihazi pahali olabilir. Sana kalmis. Eger firewire adaptoru alip bir de ses karti almak hala e-mu dan ucuz ise oyle yap, fazla bir sey degismez. Zaten cok inputlu kayit yapmayacagini belirtmissin.

Aslnda sorumun ikinci kısmını şu şekilde de sorabilirim.Bana öyle bir ses kartı tavsiye edin ki,onunla hem pikaptan sample alabileyim hem microphone ile çeşitli sesler kaydedebileyim.Fazlasının gereksiz olduğunu düşünüyorum.Belki bir de gitar için girişi olabilir.Diyeceksiniz,kendin ara bul.Zaten ben de araştırıyorum ama yardımcı fikirlere de açığım.teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri