[Eski] Pc'ye Osx86 kurmak istiyorum ama şu "amalar!"...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

frusciante

Yeni üye
Arkadaşlar kendi imkanlarım dahilinde ufakda olsa bir home studio kurmaya çalışıyorum.Kayıtta ve miksajda kullanacağım makina;

Acer Aspire 5734Z

İşlemci Tipi : Intel Pentium Dual Core
İşlemci Hızı : 2.3 Ghz
İşlemci Veri yolu hızı : 800 Mhz
İşlemci ön belleği : 1 MB
İşlemci Modeli : T4500
Bellek Hızı : DDR3 1066 Mhz
Bellek miktarı : 2 GB
Ekran Kartı : Intel GMA 4500MHD

Şimdi aklımda ki soruları sorayım.

1.Xp kullanırken satın aldığım bundle,plug-in ve DAW programlar bu işletim sisteminde çalışacak mı?
(Waves Mercury Bundle-Waves SSL-Audition 3-Cubase 5 kullanıyorum.)
2.Osx86 kurduktan sonra driver yükleme işlemi nasıl oluyor?Osx86 için driverları nereden bulabilirim?
3.TASCAM US-144MKII ses kartı almayı planlıyorum.Bu ses kartını tanır mı?
4.Pc performansını nasıl etkiler?Xp kulandığım zamanlara göre daha mı iyi olur?(Çünkü bir yerde aynı özelliklere sahip Mac Pro ya göre daha verimli oluyor diyorlar.)

Bunu kuran,kullananlar artılarını ve eksilerini yazarsa mutlu olurum.

Cevaplarını için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla...

Merhaba,

ben uzun zaman bu işi araştırdım ve kendi sistemime göre bir osx kurulumu bile yaptım ama öncelikle şunları söylemek istiyorum :

* osx86 olayı için bir çok forum okumanız gerekiyor. Özellikle driver konusunda 32 yada 64 bit desteklerine bakmak gerekiyor ( Snow Leopard için )

* Performans konusuna gelince , Mac Os intel işlemciler için derlenmiş bir unix kernel'i kullanır. Bu yüzden windows tabanlı işletim sistemlerine göre daha esnek ve stabildir. Bir osx86 kurulmuş pc ile ( hackintosh deniyor genel olarak ) bir Mac Book pro arasında çok ciddi olmasada performans farkı olacaktır. Çünkü osx86 mac üzerindeki bios u emule eder ve işletim sistemini kandırır. Buda belirli sorunlara yol açar ( Kernel Panic vb. )

* Internet üzerinde derlenmiş kuruluma hazır bir çok osx86 dvd leri var araştırıp bulabilirsiniz ki en temeli iatkos serisidir. Kurmadan yada bu işe kalkışmadan önce bolca forum okumanızı tavsiye ederim.

* Aklınıza takılan bir soru olursa ö.m. atabilirsiniz.

Saygılar.

frusciante' Alıntı:
1.Xp kullanırken satın aldığım bundle,plug-in ve DAW programlar bu işletim sisteminde çalışacak mı?
(Waves Mercury Bundle-Waves SSL-Audition 3-Cubase 5 kullanıyorum.)

Bundlelarınızdan birini satın, hem ses kartı, hem mac parası çıkar.

Haha bundle satmak istemiyorum şimdilik :D

Forumları iyice araştırdım ve çoğu kişinin sonuçtan memnun olduğunu gördüm.Kurulumu ve nerden hangi sürümü bulacağım hakkında da bir çok bilgi edindim fakat o forumlar müzikle alakalı olmadığı için kullanacağım programların çalışıp çalışmayacağı hakkında bilgi edinemedim.

Ne guzel valla. 10 bin$ lik plug-in var, ama OSX de calisir mi calismaz mi bilmiyoruz :) Para cok galiba.. Bir de belirteyim, Leopard'i veya Snow Leopard'i Apple olmayan bir bilgisayara yuklemek yasalara aykiri.

Abi bu ne korsan kullanıcı yakalama sevdasıdır anlamadım gitti :!: Ben en iyisi bir başlık açıp elimde ki plug-in lerin elime nasıl geçtiğini ve aslında en fazla 1000 dolar harcadığımı açık açık anlatayım.Wavesleri yurtdışından abim kadar yakın biri aldı.Diğerlerini ise arkadaşlarla aldık.Ha bunlara inanmıyorsanız tamam sizin "ima ettiğiniz" gibi olsun,korsan kullanıcıyım bende diyeyim,sizde rahatlayın bende...

frusciante' Alıntı:
Ne guzel valla. 10 bin$ lik plug-in var, ama OSX de calisir mi calismaz mi bilmiyoruz

Evet OSX de çalışır mı bilmiyorum.Daha önce hiç Mac kullanmadım.Waves sitesine baktım plug-inler Mac ve Pc diye ayrılıyor.Bende onu gördüğüm için bu soruyu soruyorum.

Burda kimsenin birbirini ima yoluylada olsa yargılamaya hakkı yok.Siz ikinci kişi oluyorsunuz bana bu muameleyi yapan.Daha önce ki durumumu ve şuan ki durumumu bilmediğiniz için lütfen böyle yorumlarda bulunmayın.Ben bu forum iyi bir ortam olduğunu ve herkesin doğru şekilde birbirini yönlendirdiğini düşündüğüm için üye oldum.

grego' Alıntı:
Bir de belirteyim, Leopard'i veya Snow Leopard'i Apple olmayan bir bilgisayara yuklemek yasalara aykiri.

Yasal olarak yükleyebirim değil mi?Yükleyebileceksemde nerden temin edebilirim?

Saygılarımla.

Hayır, satın alsan bile yasal bir işlem değil. Apple ürettiği her ürüne ne yüklenebileceğini kontrol etmeyi seven bir firma olduğu gibi (bkz. appstore) ürettiği yazılımın da ne üzerinde çalıştırılacağını kontrol altında tutuyor.

Berkay' Alıntı:
Hayır, satın alsan bile yasal bir işlem değil. Apple ürettiği her ürüne ne yüklenebileceğini kontrol etmeyi seven bir firma olduğu gibi (bkz. appstore) ürettiği yazılımın da ne üzerinde çalıştırılacağını kontrol altında tutuyor.

Ben alındığı takdirde legal olduğunu sanıyordum.O zaman bu rüya burda bitti.Peki studyo için Apple Mac Mini alsam işimi görür mü?

2.4GHz Intel Core 2 Duo (2GB Bellek, 320GB Sabit Disk, GeForce 320M Ekran Kartı) özelliklerine sahip.

Hiç bilmiyorum Apple özelliklerini.Nedir ne değildir...?

Geçenlerde internette okuduğum bi yazıya göre artık Macler öyle ahım şahım bir performans sunmuyormuş, Win7' nin çıkmasıyla işler değişmiş. Win7 gayet iyi ve sorunsuz bir işletim sistemiymiş. Pc platformu da donanım yükseltme konusunda kolay olduğu için ön plandaymış. Macler tabiki de daha sağlam ve uzun ömürlüymüş ama Pc platformu için saydığımız artılar Mac de yokmuş.

Belki yardımcı olur. Kolay gelsin.

Antifa' Alıntı:
Geçenlerde internette okuduğum bi yazıya göre artık Macler öyle ahım şahım bir performans sunmuyormuş, Win7' nin çıkmasıyla işler değişmiş. Win7 gayet iyi ve sorunsuz bir işletim sistemiymiş. Pc platformu da donanım yükseltme konusunda kolay olduğu için ön plandaymış. Macler tabiki de daha sağlam ve uzun ömürlüymüş ama Pc platformu için saydığımız artılar Mac de yokmuş.

Hocam diğer forumlarda tam tersi yazıyor.Mac i yere göğe sığdıramıyorlar.Anlamadım gitti...

Peki neden profesyoneller hep Mac kullanıyor? Hadi onları geçtim,onların aşmış sistemlerdi ama benim gibi bir kullanıcı için Mac Mini bile kafi değil midir Windowsa göre?

Aynı soruları ben de sordum kendime. Sonra "Amann zaten param yok ne Mac i" dedim oturdum.

Mac seçimlerinin nedeni öyle büyük bir performans farkı yoksa (bilmiyorum var mı yok mu) sorunsuz çalışma ve uzun ömürdür diye düşünüyorum. Büyük işler yapan birisi bilgisayarının ikide bir sorun çıkarmasını istemez. Bir de OSX 'in de sorunsuz ve virüs gibi bir derdi olmayan bir işletim sistemi olması da büyük bir etken.

Ben zaten pek anlamam bu işlerden. Benim için en iyi alet\bilgisayar\ekipman vs. elimdekidir.

Tekrar kolay gelsin.

frusciante' Alıntı:
Ben en iyisi bir başlık açıp elimde ki plug-in lerin elime nasıl geçtiğini ve aslında en fazla 1000 dolar harcadığımı açık açık anlatayım.Wavesleri yurtdışından abim kadar yakın biri aldı.

Yazmayacaktim, dayanamadim yine. Mercury ve SSL bundle var diyorsun. Sifirlarini o fiyata almanin imkani yok, biri satti diyelim. 2 tane urun icin 250$ x 2 = 500$ Waves transfer ucreti veriyorsun. 1000-500$ = 500$ kaldi geriye. 500$ a Mercury Bundle bul, 10 tane alacagim, musterisi hazir. Atiyorsaniz da usturuplu atin biraz. 8000$ lik urunu kim kaybetti de siz 1000$ altina aliyorsunuz? Dunyadaki Mercury kullancilari 1000 i gecmiyor zaten. Alanlar da pazar filesine doldurmak icin almiyor onu.

Madem ki yazmayacaktın,yazmasaydın?!Burada kim kime hesap soruyor?O cümleden anladığınız benim "1000 dolara" Waves in hepsini almış olmam mı?Eğer öyle anladıysanız gerçekten art niyetle bakıyorsunuz demektir.Bende forumda onca adam gördüm Waves kullanan ama hiçbirine demedim sen "korsan kullanıcısın" diye.

Bence insanların neyi nerden temin ettiğini-ki özellikle böyle sanal bir ortamda-düşünmekten vazgeçin.

Saygılarımla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri