[Eski] Performans için, ses kartımı / yeni bir PC mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berkoloji

Yeni üye
selamlar üstadlar..

elimdeki pc şu şekilde

intel pentium D 2.8 ghz işlemci (sanırım çift çekirdeğin ilk çıkan modellerinden)
2 gb ddr2 ram
160 gb hd
ses kartım Emu0404

sadece elektronik müzik ile ilgileniyorum.. ses kartının diğer giriş çıkış kayıt vs.. özelliklerini kullanmıyorum, yani "mix in the box" diyorsunuz sanırım.. bu yüzden ses kartımdan gecikme ve sound olarak bir şikayetim yok.. lakin artık biraz daha işlemci gücüne gereksinim duyuyorum..

önümde iki seçenek var..
ya TC Electronic İmpact Twin ( maximum bu fiyata) gibi bir ses kartı almak..
http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=1&ManID=14&ProID=3435

buradanda teknik detaylara bakabilirsiniz
http://www.tcelectronic.com/impacttwintechspecs.asp

yada bilgisayarımı şöyle bir sisteme terfi etmek..

İntel core i5 650 3.2 ghz 4M chace işlemci
4 gb bellek 1333 mhz
1tb hd

sanırım bu dsp li ses kartları sadece kendi pluginlerini kendi işlemcisinden yiyor.. yani bahsettiğim ses kartında anladığım kadarıyla bir kompresör, bir EQ, bir filter, bir reverb ünitesi ve chanel tolls var.. ve yine sanırım :) aynı anda 8 plugin çalıştırabiliyorsun..sanırım bu ayardaki başka bir dsp kartta olsa, aşağı yukarı bundan daha fazlası olmayacaktır..

elektronik müzikte fazlaca showa dönük, dikkat çekici efektler kullanılıyor..kullandığım host'un yani ableton live'ın bu amaçla hazırlanmış bir çok efekti, preseti var ve ben bunlarıda kullanmak istiyorum.. yanlız pc yi yenilersem, yeni sistemler windows 7 ile geliyor.. seskartım ve elimdeki controller evolution mk-225C biraz eski ürünler.. işletim sistemi ile ilgili bir sorun yaşarmıyım..burada değinmediğim yada farketmediğim açılardanda değerlendirebilirsiniz tabii..

bununla birlikte birde monitör alacağım için ya ses kartı yada yeni bir PC almak durumundayım ve daha uzunca bir süre değişim yapamayacağım..

sizce bir ses kartımı almalıyım, yoksa PC yimi yenilemeliyim.. hangisi daha verimli olur..

teşekkürler..

Bence PC'yi yenilemen daha doğru olur.
Tabii eski ses kartının sürücüsünün sorun yaratması da ihtimaller dahilinde. Windows7'nin en düşük sürümü olmayacaksa, onu Windows XP modunda çalıştırmak da mümkün.
Düşündüğünden daha ucuza bir ses arabirimi de olsa, ilerde onu da yenilemen gerekebileceğini düşünerek PC'ni yenile derim.

ilterocktive' Alıntı:
Bence PC'yi yenilemen daha doğru olur.
Tabii eski ses kartının sürücüsünün sorun yaratması da ihtimaller dahilinde. Windows7'nin en düşük sürümü olmayacaksa, onu Windows XP modunda çalıştırmak da mümkün.
Düşündüğünden daha ucuza bir ses arabirimi de olsa, ilerde onu da yenilemen gerekebileceğini düşünerek PC'ni yenile derim.

eğer yeni bir pc alırsam ki benim aklımada bu yatıyor, işletim sistemini en azından home premium tercih ederim..teşekkürler ilter..

Ne yazık ki zaman değişiyor, geride kalan donanım üreticilerine ait ürünler kullanılamaz hale düşebiliyor.
Yine de Windows7'nin ses kartınla çalışma ihtimali var tabii.
Windows7'de Vista ile yaşadıkları kötü tecrübeyi yaşamamak için bu sürücü konusuna biraz daha önem vermişler diyorlar. Gerçi ben ne Vista'yla ne de 7 ile sorun yaşadım, yaşıyorum. Örneğin bendeki TerraTec EWX/2496. Epey eski hale düştü artık (10 senelik kart) fakat, Windows7 ile de çalışıyor sorunsuz.
Tabii bu yine donanımdan donanıma değişebilecek, garantisi olmayan durum.

@Bubble Trouble & İlter teşekkürler..

içim biraz daha rahatladı şimdi.. en kötü ihtimalle ses kartınıda ve/veya controlleride satıp, aynı ayarda daha güncel bir donanım alırız.. ama ne olursa olsun bu CPU gücüne ihtiyacım var..hatta almışken şartları zorlayıp i7 işlemci almakta fayda var..

Bu i5/i7 olayı da ilginç. Aklıma geldi, yazayım...

Aslında i5'lerle i7'ler aynı şey gibi... fakat i5'lerde Hyper Threading özelliği yok.
TU. Bugün bir haberde Intel'in, ek bir ücret ödemek kaydıyla i5'lerdeki "sınırlandırılmış özelliklerin" açılacağı söyleniyordu. Bir nevi "unlock".

Ne kadar doğru tam bilemiyorum.
Yani ileride "i5 açtırtmak" diye bir tabir ve işlem olabilir.

Sen yine de bu haberi es geç... en üst olmayan bir i7'yi hedefle.
Çok pahalıysa Quad Core'lar bile senin yüzünü güldürecektir zaten.
Ama yakın gelecekte hep i7'lerden falan konuşuyor olacağız.

i3 : 2 gerçek 4 sanal çekirdek.
i5 : 2 gerçek 4 sanal çekirdekt.(i5 750 gerçek 4 çekirdek.)
i7 : 4 gerçek 8 sanal çekirdek.

evet hedef i7 tabii ama eski pc yi kaça satacağımada bağlı biraz.. aslında bu çoklu çekirdek olayının kullandığımız programa katkısı olacağı kesin ama, ne kadar katkısı olacağı biraz muamma gibi.. bu aşamada chace, HT ve boost olayı biraz daha öne çıkıyor gibi.. kısmet olurda kavuşursam, kılavuz olması açısından buraya sonuçlarını yazıcam..

computer sistemin önemli bir parçası..özellikle benim gibi sadece computer kullananlar için.. burada çok tecrübeli insanlar var biliyorum.. bilgisayar mühendisliğinin temelinide kavramışlardır sanırım bi bakıma.. hem bu teknolojilerle, hemde müzik teknolojileriyle ilgilenen birisi, teknik olarak çok daha iyi gözlemleyebilir elbette katkılarını..böylebir üye varmı acaba sitede? :) böyle bir konu varsa gözümden kaçmış olabilir..

Şu anda müzik yazılımları 2'den çok gerçek çekirdeğe biraz aval aval bakıyor ve tam randımanlı kullanamıyor ama, bu gelecekte de böyle olacak değil. Yakındır tüm DAW yazılımlarının "isterseniz 32 çekirdekli olsun, çitleriz" demeye başlaması.
Şimdi 64 bitle kafaları biraz karışık, o geçtiğinde sonraki hedef bu olacak büyük ihtimalle.

Bir de ona "computer" demek yerine "bilgisayar" demeyi tercih edersen, yazını çok daha rahat okurum ben berkoloji.

ilterocktive' Alıntı:
Bir de ona "computer" demek yerine "bilgisayar" demeyi tercih edersen, yazını çok daha rahat okurum ben berkoloji.

ingilizce meraklısı değilim ama dilimize yerleşmiş bazı terimler, isimler. çoğu zaman farkında olmadan kullanıyoruz. nasıl rahat okunacaksa öyle söylerim tabii ki.

teknolojinin hızına yetişmek imkansız gibi.. en azından benim gibiler için.

bu arada belki yeri değil ama "adam A5x" hakkında bir fikrin varmı? bu sınıftaki monitörlerin içinde dikkatimi çeken bu oldu. diğer seçenekler "tannoy 501A" ve "prodipe pro5". üçüde hemen hemen aynı fiyatta. bunlar hakkında detaylı bir yorum isteyecek değilim ama sence öne çıkan adam A5x' mi olur?

tannoy 501A için bir şey diyemem ama, Adam A5x'in prodipe pro5'dan daha iyi bir seçenek olabileceğini düşünüyorum. Tabii yine fiyat, karar vermekte önemli bir faktör olacaktır. En nihayetinde hepsi özel tasarım monitörler.

Merhaba,

Elindek donanım Windows7 için gayet yeterli.Yani en azından sistemine Windows 7 kurup ses kartının çalışıp çalışmayacağını anlayabilrsin.
Ayrıca çalışsa bile şu demek olmuyor,Ses kartım Windows7 de sorunsuz çalışıyor!
Yeni alacağın donanım ilede ses kartının uyum sorunu çıkarması muhtemel.
Bende ki UA-4FX de bu sorunu yaşamıştım.

Mesajın üstünden biraz zaman geçmiş ama, daha donanımı yenilemediysen, i7 gibi güçlü işlemci alacağım diyorsan, 2011 ocak yada şubat gibi intel yeni işlemcilerini piyasaya sürecek. Eski işlemci soketi 1156 şimdikiler ise 1155 olacak. Bu da eski işlemcilerin yeni soket yapısına uymamayıp, mecburi yeni anakart alınması gerekiyor, demek oluyor. Yeni anakartlar da, dahili sata 3 desteğide gelecek. i7 lerin yerine ise, yeni farklı bir işlemci ve soket yapısı olabilir. Ben olsam onları beklerdim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri