[Eski] Performansda Ses Dengesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Roland Fantom S kullanıcısıyım. Klavyede kullandığım presetlerin ses seviyeleri farklı oluyor. Bunu tabi oturup teker teker ayarlamak mümkün ama her seferinde bütün sesleri buna göre optimize etmek biraz can sıkan bir durum. Bu gibi durumlarlarda ne yapmak gerekir bilemiyorum. Belki bir limiter gibi birşeye yönelmek işe yarayabilir. Artık klavyeyi çalarken el alışkanlığı oldu sol elle sıksık sesin seviyesini kontrol ediyorum elim boş kaldıkça.

Önerilerinizi bekliyorum.

Bu sıkıntı hemen hemen tüm roland modellerinde görülen bir durum ( hem kendi kullandığım juno-d , A-90 hemde arkadaşlarımın kullandıgı fantom g , juno g gibi ) şahsen ben oturup tek tek ayarlamadım hiç bir zaman , bir adet volume pedal ile ellerimi kullanmadan hızlıca değiştiriyorum , ama gerçekten çok can sıkıcı bi durum , belki bi compressor/limiter racki koyabiliriz sahneye :)

Yani aslında adamlar az çok bunun önüne geçebilmek için aletin efekt zincirinin sonuna presetlerden etkilenmeyen bir kompresör koymuşlar. Benim düşündüğüm de aynı şekilde ayrıca bir compressor limiter rack'i falan mı alsam idi en başta, fakat sonra düşündüm ki bu alet o işi zaten kendi içinde yapıyor. Yani sıkı bir kompres ile bir kısım sorunun üstesinden gelmek mümkün oluyor. Fakat malum bazı tonlar daha zayıf oluyor, seviyesi aynı olsa bile sahnede kayboluyor asıl sorun da biraz orada çıkıyor.

Aslında klavyelerin üzerinde bulunan kompresörler çok da güzel iş yapmıyor. Ayrıca çok sert bir kompresör konulsa bu sefer de tuşe diye birşey kalmayacak sahnede :)

Eger kesin sonuç alınmak isteniyorsa ya patchleri oturup tek tek düzenleyip dengelemek yada volume/expression pedalı kullanmak gerekiyor.

Bende Roland Juno-d kullanıyorum. Aynı sorun var bende de. Devamlı tek elim volume potansında. Ayrıca transpoze de edemiyorum klavyeyi ? Nasıl yapabileceğimi bilen var mı ?

Eger tüm pathclerinizi transpoze etmek istiyorsanız klavyenin ortasında bulunan "shift" tuşuna basılı tutarak "oktav + - " tuşlarına bastığınızda klavye transpoze olacaktır.

Ama sadece belirli patchlerinizin transpoze olmasını istiyorsanız , parametre kısmında ilerlediginizde "coarse tune" (tam yazılışını hatırlayamadım) ile yarımşar ses olarak transpoze edebilirsiniz.

kiwircik' Alıntı:
Eger tüm pathclerinizi transpoze etmek istiyorsanız klavyenin ortasında bulunan "shift" tuşuna basılı tutarak "oktav + - " tuşlarına bastığınızda klavye transpoze olacaktır.

Ama sadece belirli patchlerinizin transpoze olmasını istiyorsanız , parametre kısmında ilerlediginizde "coarse tune" (tam yazılışını hatırlayamadım) ile yarımşar ses olarak transpoze edebilirsiniz.

İşe yarıyor .:D Teşekkür ederim. :)

Benim bir sorum daha olacak Juno-D'yle alakalı. Unutmuşum.

Ben bu klavyeyi bir türlü split etmeyi beceremedim ? Split nasıl yapılıyor ?

Geri