[Eski] POD xt live ve DI Box kullanımı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

alkangunlu

Yeni üye
Merhaba;

Line6 Pod Xt Live efekt pedalı ile Fender Highway One kullanmaktayım. Ancak pedalı sisteme girdiğim zaman gitar manyetik podu 2 ve 4. konumda iken sorun çıkarmazken, 1, 3 ve 5. konumdalarken dayanılması nererdeyse imkansız bir dip gürültü yapıyor.

Danıştığım kişiler sorunu DI Box ile çözebileceğimi söylediler. Sizcede mevcut sorun DI Box ile çözülür mü? Bir de eğer çözülürse bağlantı ne şekilde olmalı?

Teşekkür ederim.

Sorun gitarının single manyetik olmasıyla alakalı. Gitar çalarken çevrende florosan lamba, CRT monitör tarzı şeyler varsa onları kapatmayı dene. Dip gürültüsü yok olmasa bile azalacaktır.

manyetikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Bu bağlamda dip gürültü sorunu yaşamayacağım ve fenderin tonlarınıda çok değiştirmeyecek hangi manyeteikleri tavsiye edersiniz?

dimarzio yjm

cikis gucu ve ton olarak epey yakindi fender manyetiklere.. ama simdi baktim galiba uretilmiyor artik. yine de ikinci ellerini bulabilirsin mutlaka

...

tekrar bir baktim isimleri hs-4 olmus.. sanirim neck ve middle a yjm (yani hs-4) bridge e hs-3 olarak bir seti vardi bunlarin.

Biraz geç olacak sanırım ama Kinman manyetiklerini kesinlikle öneriyorum.
Noiseless olup single tonlarını bu kadar doğal verebilen nadir manyetiklerdendir.

Geri