[Eski] Pop işleri için synt önerileri...Yardım !!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tugi

Yeni üye
Arkadaşlar merhaba...
Sürekli forumu takip ediyorum,ama çok eksiklerim var.Sizlerden yönlendirme bekliyorum...
Elimdeki cihazların satışlarını gerçekleştirdim ve şimdi setup kurmak istiyorum...Yamaha MM6 kaldı sadece bununla birlikte kullanmak için bi cihaz düşünüyorum...
Pop işlerini için.Elektronik müzikte alt yapı vs...

Genel olarak Türkçe Pop sahneleri oluyor.Örn: Demet Akalın,Soner Sarıkabadayı,Hande Yener parçalarını gruplarla birlikte çalmak gibi...

Yaptığım araştırmalarda Virus aşkı başladı :) ama fiyat bütçeme oldukça yüksek.İkince el olarak düşündüm ama çok fazla satan bulamadım...Bende modül olarak ti snow düşündüm ama sadece düşünmekle kaldım :)

Şimdi karar vermek istiyorum.Sahnede bu tarz çalışan arkadaşlar neler önerebilirsiniz ? Nord,virus yada başka cihazlar...Bütçem 1500 - 2000 TL civarları.İkinci el almak istiyorum,çünkü sıfır cihazlar bütçemi aşıyor.

Saygılar
Tugay

Yaklaşık 8 yıldır POP işlerinde çalışıyorum. benim önerilerim YAMAHA Motif ve MO serisi olacaktır. Elimde satılık olarak Motif Classic 6, MO 6 ve Motif ES6 var. Hepsi için özel olarak yazdığım ses bankaları ve setup dosyaları da yanında hediye. Düşünürseniz görüşelim ,)

Ben pop işi için Fantom'ları yeterli buluyorum genel anlamda. Sitede 2000 TL ile bir Fantom-X satış ilanı vardı.

KeyMaster' Alıntı:
Elimde satılık olarak Motif Classic 6, MO 6 ve Motif ES6 var. Hepsi için özel olarak yazdığım ses bankaları ve setup dosyaları da yanında hediye. Düşünürseniz görüşelim ,)

Hocam Motif ES6 hakkında ÖM attım .

Cevaplar için çok teşekkür ederim...Hiç düşünmediğim bir yönlendirme oldu :)
Benim için taşımakta çok sorun.Mümkün oldukça küçük alet almak istiyorum.Zaten virus düşünmemin sebebide buydu..Bir dönem hayalimdi motif serileri.Çok fazla işler çıkmaya başlayınca setup taşıma problemi oluştu.Bende en güzel bankaların olduğu ve en hafif yer kaplamayan cihazlar bakmaya başladım..

Teşekkür ederim,tekrardan bir gözden geçireyim şu motif olayını :)

ac2ronay' Alıntı:
mo6 nın üst modeli yeni mox6 çıkacak.istersen bekle.
ama dore ne zaman getirir orası belli olmaz...[/quote

DoRe ' ye bunu sormuştuk bir kaç arkadaşla , 6 7 ay kadar bir zaman alacağını söylemişti 1.5 ay kadar önce . Geriye kalanı siz hesaplayın .

ŞU ANDA KULLANIM AMACIMA GÖRE EN CAZİP OLANI MO6 OLARAK DURUYOR ARKADAŞLAR... MOTİF 6 MI SATTIM. MOTİF ES7'M DURUYOR. AYNEN MO6 YI MOTİF ES HALİNE DÖNÜŞTÜRÜP EXTRALARA SÜREKLİ TAŞIMA AMAÇLI ALICAM. HEM HAFİF TAŞIMASI KOLAY HEMDE TÜM SOUNDLARIM MEVCUT...

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim...
Aklım hala bir ti snow'da :) Sahnelerde aynı tarzı icra eden bütün enstrümanist arkadaşlarda ille bir virüs görüyorum,buda beni acayip etkiliyor...
Motif serilerinden hangisini incelememi önerirsiniz ?
Es7,yada MO ?
Yada MOX beklemelimiyim ? Aldığımda 'keşke' demek istemiyorum.O yüzden ince eleyip sık dokumak istiyorum...

Teşekkürler,saygılar
Tugay

aldığında keşke demek istemiyorsan ozaman motif XF 7 al :)) hem en son seri hemde oktav açısından seni rahatlatır... mo serisi, es serisinin basitleştirilmişi indirgenmişi bir alet. mox serisi ise tahminimizce xs serisinin basitleştirilmişi gibi duruyor. yanılıyorda olabilirim. geldiğince incelediğimizde görücez... ama pişman olmak istemiyorsan ki ben pişman olmadım, es serisi idealdir. es6 es7 uzun yıllar randımanlı kullanabilirsin... üzerine 2 seri çıktı xs xf es'i ne yapim dersen, 3ünü karşılaştır hangisi mantığına uyuyorsa 3 seriden birisini al derim. diğerlerinde aklın kalmaz. karşılaştırmış olursun vs...

eleman "2000 TL bütçem var ve mümkün olduğunca küçük bir model istiyorum" demiş; sen tutup XF7 öneriyosun. Alem adamsın yahu =)

x: Selam pratik ve ekonomik bir araba istiyorum...
inanc: chrysler 300 var bak süperdir haa...
x: ok.kib.öpt.bye..
:lol:

tugi' Alıntı:
:)
kafam çok karışık zaten şuanda :)

Hocam kafanın karışması gereken durum yok aslında . Bütçeni göz önünde bulundurarak konuşursak , çok fazla seçeneğin yok . Roland Fantom X6 düşünmen olabilir , Yamaha Motif ES6 veya 7 olabilir ( bütçeni 300-400 kadar zorlayarak ) oda olmadı , alırsın bir triton le veya classic , yazarsın seslerini seni idare ettiği kadar eder . Birikimini yaptığın zamanda enstrumanını değiştirme yoluna gidebilirsin .

Es serisini daha önce çok fazla incelemiştim.İzlemediğim video kalmadı diyebilirim :) ama şuandaki iş durumuna ve istanbulda yaşama şartları mekanlara olan uzaklıklar ve aracımın olmaması sebebiyle çok istememe rağmen taşıma sorunu olacak büyük cihaz almaktan kaçınıyorum.

Şuanda yamaha mm6 var elimde.piyano string rodes tonlarını tatmin etmesede iadere edicek boyutta kullanıyorum.Fakat pop synt sesleri eksik/güçsüz kalıyor.O yüzden yine inceledim ve virüs almakta karar vermiştim.Hem sesleri doyurucu taşıması zaten konuşmaya gerek yok.Böylece işlere giderken sırtıma virüs elime mm6 rahat bir şekilde programlara gidebileceğim.

Tabi daha önce hiç kullanmadığım bir cihazı hemen gidip almak istemedim ve sizlere danıştım.Çok teşekkürler cevaplarınız için,ama hala gözüm kesmiyor diyebilirim :( çünkü mm6 bile zaman zaman zorluk çıkartabiliyor bana...

Kendi fikrimce sanırsam virüs modülü alıcam :roll:

bu işi acayip stres yaptım kendime :)

tugi' Alıntı:
Es serisini daha önce çok fazla incelemiştim.İzlemediğim video kalmadı diyebilirim :) ama şuandaki iş durumuna ve istanbulda yaşama şartları mekanlara olan uzaklıklar ve aracımın olmaması sebebiyle çok istememe rağmen taşıma sorunu olacak büyük cihaz almaktan kaçınıyorum.

Eğer araban yoksa sahneye stüdyoya otobüsle gideceksen motif es i direk alından çıkartman lazım.
Hele stand ını falan falan da yanında taşıyorsan münkün değil idare edemezsin.

Sana direk roland diyorum, juno g yada juno stage olabilir. Bunlar aşağı yukarı mm6 ile aynı ağırlıkta. Juno stage sanırım mm6 dan biraz daha ağır ama sahnede seni daha çok tatmin eder

MO 6 + MM6 birlikteliğini de düşün derim. Ne de olsa aynı dili konuşuyorlar ve ikisinin de ses kalitesi gayet iyi..

Arkadaşlar yaptığım araştırmalarda ve izlediğim videolarda virus ti snow ve bir midi klavye almaya karar verdim.Çünkü büyük alet istemiyorum,taşıması çok zor olacak.MM6 yeterince sıkıntı çıkartıyor zaten :)

Virüs sırtıma,mm6 elime süper olcak diye düşünüyorum :)

Verdiğiniz cevaplar ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim ama motif serisi bir sonraki aşamamda düşünmek gerekicek...

Şimdi 2. el snow ve tuşesi güzel olan bir midi aramaktayım :)

Bugün itibariyle Virus Ti Snow almış bulunmaktayım,mutluyum :)
Müziktek sayesinde her geçen gün yeni birşeyler öğrenmek çok güzel,teşekkürler :)

Kullanan arkadaşlardan rica edicem,adaptörünün üzerindeki voltaj değerlerini yazabilirlermi ? Bendeki orjinal adaptör değil,çalıştırıyor fakat değerlerini bilmek istiyorum orjinaldeki.

Herkese merhaba, o zaman ben de konuya damlayıp bir iki soru sorayım. :D

Elimde Triton Tr 76 tuşlu var. Bu aletten bugüne kadar hiç memnun olmadım fakat, bir iki pop işine gittiğimde işimi bir şekilde görmüştü (solo yaylılar hariç :) ). Yani beni sound olarak hiç tatmin etmese de, sahnede organ, ep, keman, farklı sesler olarak bayağı iş götürmüştü.

Aslında şu anda aklımda bu aleti elden çıkarıp, hafif ürünlerden bir tane almak var. O yüzden seçenekler arasında MM6, Di, x50 gibi seçenekler var. Sizce bu tür işler için hangisi daha uygun olabilir? İşlerim olduğu zaman tek klavye götüreceğim iş bitirici olarak. Aslında Triton da ağır değil ama adaptör+case ile filan 10 kilo'ya yaklaşıyor ve bu beni haşat etmek için bile yetiyor ne yazık ki.

Bu aletlerden hiçbirini deneme fırsatım olmadı, aletler hakkında ufak bir araştırma yaptım ama "Triton'u satayım da bu aleti alayım 76 tuştan vazgeçerek, ama işimi görsün" diyecek bir alete karar kılamadım. Açıkçası arkadaşlarım da Triton'u tutmamı söylüyor ama. Tahminimce zaten bu aletler tuşesini hiç beğenmediğim Triton'dan çok daha leş bir tuşeye sahip olacaklar. Çok kararsız kaldım. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler. :)

Geri