[Eski] PowerBook elden gidiyor mu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mundox

QuietArt.co.nz
Arkadaslar gecenlerde powerbook'un ekrani sondu, ebayden inverter aldim taktim alet kendine geldi. Yalniz bu islem baya bir sokme takma istedi, neyse. Alet calisir durumdayken bir iki mekanik parcayi takmayi unutmus oldugumu gordum, ekranin yay mekanizmasina ilave seyler. Iyi dedim hadi bi daha acayim aleti de Adam gibi olsun. Actim, taktim parcayi bi daha kapattim, power kablosunu taktim duuuut diye bir ses gelmez mi! Alet pille normal calisiyor ama kabloyu takinca duuuut diye otuyor. Pil bitti, kabloyu tekrar taktim bu sefer salak gibi sesin me zaman gidecegini bekledim. Ses on saniye icinde tizlesip sustu be guc kablosunun isigi akabinde sondu. Simdi Hic calismayan bir laptopum var. Ne yapmali?

Vedat, o kadar işe kalkışmış, inverter minverter, ekran sökme takma işi yapmışsın. Bence detaylı ve kazık işler. Sen elektronikten anlıyorsundur, ondan bu kadar cesursundur... ama yine de benim aklıma o gıcıklayıcı soru geliyor:
Abi neden bir servise vermedin aleti yav?
Allah Allaaah...
Umarım bir bilen çıkar da bir şeyler yazar tabii. Sen bana bakma.

Ilter evet harbiden kazik is laptopun ekrani sokup icinden parca degistirmek.
Servise vermemenin sebebi su, onlarin apple'dan ismarlayacagi bir parca degil, baska les bir makinadan cikartmak gerekiyor, o yuzden de cektikleri fiyat abariyor. Ben yuz elli liraya olayi bitirdim, ama iste bu talihsiz sey basima geldi. Bunun icin servisi aradim bosuna ugrasmayin dediler. Durum boyle. Sanirim power manager unit gumledi ve maalesef motherboard uzerinde. Yani bu sefer faka bastik.

Eh, herhalde bu sefer servise gönderip tamir edilebilecek bir şey olup olmadığını soracaksın?

Ne biçim iş. :? Voltaj sorunu gibi :? Elektrik idaresini mahkemeye vermeyi dene bence, aletimi mahvettiler gibi. :)

Bu tur seylerden sonra direkt isletim sistemini baslatmak yerine bios uzerinden voltaj ve sicaklik degerlerini izleseydiniz daha cok veri cikabilirdi.

Sunlari yaptinizmi:
1. Pili baska bir cihazda sarj edip denemek ve daha sonra ayni cihazi bir daha denemek.
2. Adaptorun calistigindan emin olmak.
3. Inverter senin cihaz icin mi tasarlanmis emin misin yoksa "satan sahis emindi" mi diyorsun?

Bundan sonra sira ile sunlari yapabilirsiniz veya yaptirabilirsiniz

1. islemci ve diger komponentlerden(chipset dahil) emin olmak.
2. PSU anakarta entegre edilmis mi emin olduktan sonra
a. Anakarta entegre degil ise komple degistirmek.
b.Anakarta entegre ise blok diagramlarini elde edip en bastaki girisi karsilayan , sarj ve PSU bolumunu baglayan entegreden baslayarak psunun cikisi yonunde ilerleyerek gereken komponentleri kontrol etmek gerekenleri degistirmek.Bu durumda BGA ve QFN paketli entegrelerle mutluluklar dilerim.

Bu islemlerin hepsini yaptirabileceginizyerler vardir turkiye sinirlarinda bunu da belirteyim bulursam bilgilerini de yazarim.

Canım farketmez, yapacak yer olsun da, gelirken getirir burda yaptırır.

Geçmiş olsun Vedat, alete acil şifalar :(

M.

Geçmiş olsun. Bence apple PSU içermeyen bir sistem geliştirmeli. Bir çift pedala bağlı bir sistem. Pedalı çevirdiğimizde ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamalı. Böylece ''PSU yanması'' durumları ortadan kalkmış olur ve de bilgisayar başından kalkamadığımız zamanlarda da hareket edebilmiş oluruz.

(PSU konusu beni benden alıyor da...)

PSU'ler YANMASIN!!! :shock:

Xanair' Alıntı:
Bu tur seylerden sonra direkt isletim sistemini baslatmak yerine bios uzerinden voltaj ve sicaklik degerlerini izleseydiniz daha cok veri cikabilirdi.

MAC'te boyle bir durum yok. Acildiginda 'dinkkkkk' diye bir ses cikariyor, her sey saglam calisiyorum demek. Ya da 'duttttttt' diyor, birseyler ters gidiyor, al beni servise gotur demek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri