[Eski] Pro Tools 9 Ses Karti Basligi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

grego

Yeni üye
Artik istedigimiz ses karti olabilecegine gore bu sekilde bir baslik olmasi lazim :)

Bana su an en uygun seceneklerden biri olarak Apogee Symphony gorunuyor. Mobile secenegi ile alip Expresscard uzerinden kullanmaya baslanabilir. Ileride para oldukca Mac Pro bir sistemde Symphony PCI ile devam edilebilir. Tabi onlarca secenek cikacak simdi, onceden is kolaydi :) RME baska bir secenek.

pro tools bildiğim kadarıyla digidesing ses kartları ve hd sistemleriyle çalışıyor,herhangi ses kartıyla çalışıyormu BU 9 versiyonu mesela bende YAMAHA i88X var bununla çalıışırmı?

Bne Protools 9 LE ye geçicem. Elimde ses kartı olarak Digidesign 003 Rack Factory Complete var. RME Fireface 800 ile takas söz konusu. Sizce hangisi? RME hiç kullanmadım. Bilgilierinize sığınıyorum:)

Chucky' Alıntı:
Ooo Caci hayırlı olsun:) Bende Fireface 800'ün peşindeyim. Kendiminkini satar satmaz alacagım.
:D
Teşekkür ederim
yani HD ymiş, Fireface miş, Konverter mış artık hikaye
pt 9 çıktı mertlik bozuldu :twisted:
:D

Benim motu ultralite ses kartım var. Benim için gayet yeterli bir kart. Şimdi protools9 u alıp direkt bu ses kartımla; hem kayıt hem dinleme yada bir kayıttada mixde yapabileceğim her şeyi yapabilyorum öyle mi? Cubaseyi kullandığım hali ile aynen yani? Kayıt sırasında efekt verebilme duyabilme vs. vs. vs. Bu kadar saçma şekilde sormamın nedeni aklımı karıştıran bir iki mesaj aslında kurura bakmayın. :)

pro tools bildiğim kadarıyla digidesing ses kartları ve hd sistemleriyle çalışıyor,herhangi ses kartıyla çalışıyormu BU 9 versiyonu mesela bende YAMAHA i88X var bununla çalıışırmı?

İ88x için Win7 driver'ı yok. PT9'da Win7'de çalışıyor. Dolayısı ile çalışmaz diye düşünüyorum. Mac durumunu bilemiyorum.

Benim merak ettiğim bir durum var, PT9 a upgrade ettim, Macbook Pro'nun onboard kartıyla pek güzel çalışıyor gözüküyor şu anda. Spesifik bir amaç için piyasada bulunan USB mikrofonlardan bir adet edinmek gibi bir niyetim var, o mikrofonlardan daha önce kullanmadığım için driver yapısını pek bilemiyorum, Core Audio veya ASIO driverları ile çalışıyor olduklarını tahmin ediyorum ancak mikrofon sadece giriş olduğu için tek yönlü bir ses kartı ile PT9 kullanılabilir mi acaba? Bu mikrofonları diğer DAW'lar ile kullanan varsa belki onların tecrübeleri fikir verebilir.

Pro Tools Aggregate IO ya bagli bir durum. Yapabilirsin. Ses girisini A ses kartindan, ses cikisini B ses kartindan alabilirsin. Resimde goruldugu gibi. Ben hic denemedim.

Ah pardon soruyu biraz eksik sormuşum, Mac'te bunu yapabileceğimi biliyorum da aslında Windows 7 bir PC'ye kurma planım var orada nasıl bir şey olabilir acaba şeklinde sorsam daha efektik olacakmış :)

PT9 çıktığından beri hangi kartı alsam diye düşünüyorum ve araştırıyorum ve şu sonuçlara vardım;
1000TL civarına alınabilecek en iyi kart şu an Apogee Duet gibi duruyor fakat bu kartın da çeşitli eksikleri olduğu açık. Eğer derseniz ki ben biraz daha vereyim (1500-1600) ve çıkışları balanced olsun, i/o için basit bir breakout kablo kullanmasın, biraz daha kanalım olsun AMA AD/DA sı da Duet ten aşşağı kalmasın... işte öyle bir kart bulamadım :) her yeri okudum araştırdım..

RME FF400 var ama RME nin iyi örneklerinden olmadığı yazılıyor çiziliyor, ki fiyatı zaten yüksek...

Rosetta200 almaya kalksak yine fiyat uçuyor... X-firewire ekleniyor.

Focusrite var şu yeni seriler, convertion kaliteleri ne kadar iyi bilmiyorum... DUET standardında mı? sanmıyorum...

Motu kalıyor geriye, en çok aklımı karıştıran kartları MOTU yapıyor, ultralite MK3 ile Duet karşılaştırmaları var çeşitli forumlarda.. biri diyor DUET başka bir ligde, diğeri diyor MOTU daha flat...
ha tabi bir de bu soru var şimdi: acaba DUET flat mi? daha doğrusu definition mı çok artıyor yoksa bir şekilde çeşitli oyunlarla insanları büyülüyor mu? ki bunu hiç istemeyiz..

sonuçta ben hala 1500 civarına istediğim gibi bir kart bulamadım var mı bildiğiniz?

Rosetta 200 un sadece konverter oldugunu da unutmamak gerekiyor. Ustune bir de pre-amp almaniz gerekiyor :) Rosetta 200 alip da yanina giris seviyesi bir preamp alayim diye dusunuyorsaniz da hic bulasmayin. Yuksek cozunurluk, kotu detaylari da gozunuze sokuyor. :)

signal chain 'de ucuz ekipman bulundurmama kuralına aykırı olacak belki ama şöyle bir çözüm de olabilir gibi geldi ;

(elimde mackie 16.8bus masa var interface olarak da fast track pro)

mackie preamp to RME ADI2 analog input, RME analog out to speakers, spdif connection with fast track pro for home recording and pro monitoring! or "DUET" :)

Ofisteki Mac'te Symphony I/O ile PT9'u denedik. Symphony driver'in müsaade ettiği en düşük buffer size olan 64 ile hiç sorunsuz kullandık.

iskender' Alıntı:
Ofisteki Mac'te Symphony I/O ile PT9'u denedik. Symphony driver'in müsaade ettiği en düşük buffer size olan 64 ile hiç sorunsuz kullandık.

Sevgili İskender
Acaba Protools 9 HD yükseltme ne saman stokta olur ?

pt 9 cok cazip gorunuyor.ama hd sistem haric tdm kullanilmiyor anladigim kadariyla??ya da ben yanlis anladim.:)
rtas kullanmak cok cazip gelmiyor bana.bu konuda fikri olan??
ben de le hardware var pt software yok.bayadir evde yatiyor rack.simdi ben onu 9'la kullanmak istesem,pt9 software almak disinda yapcagim birsey var mi?? le hardware'a direk pt 9 kurunca noluyor??internette arastirdim biraz ve tam anlamadim.upgrade secenegi sunuyor ama ilok lazim falan diyor.

son sorum da guclu kuvvetli bir mac alindigi zaman :) pt 9 kurunca verimli calisabiliyor muyuz??

Geri