[Eski] Pro tools a standart midiyi nasil caldirabilirim?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Kaan_ki

Yeni üye
Sanirim basliktanda anlasildigi gibi, standart seslerle hazirlanmis bir midiyi protoolsda nasil acip caldirabilirim?
Sonarda bunun icin standart olan bir vsti vardi, suan ismini hatirlamiyorum, midi cikislarini o vsti ye yonlendirince butun sesler, davullar, basslar v.s yerine oturup calabiliyordum.
Protools da da mantik ayni ooldugunu tahmin ediyorum ama gerekli olan vsti hangisi?

MIDI dosyasını import et, MIDI region'ları yeni açacağın Instrument track'lara taşı, kanalların birinci insert noktasına birer Standart MIDI layoutuna uyan RTAS instrument plugin yükle, pluginlerden istediğin enstrumanları seç, tamamsın.

Pro Tools'un içinde gelen Xpand'ın uyumlu olması lazım.

M.

Xpand i denemistim zaten olmamisti. Tek tek kanallara istedigim sesi verebilecegimi biliyorum ama benim yapmak istedigim midinin standart sesleriyle yapilmis orjinal halini dinlemek. Normal basit onboard ses kartlarinda bile cok kolaydir standart midiyi dinlemek :cry: .

Kaan_ki' Alıntı:
Xpand i denemistim zaten olmamisti. Tek tek kanallara istedigim sesi verebilecegimi biliyorum ama benim yapmak istedigim midinin standart sesleriyle yapilmis orjinal halini dinlemek. Normal basit onboard ses kartlarinda bile cok kolaydir standart midiyi dinlemek :cry: .

Multi Timbral olan bir vsti n varsa GM standartını okutabilirsin.

Geri