[Eski] Pro Tools ile M-powered'ın farkı nedir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ueberschall

Yeni üye
m-powered ile asıl pro toolsun farkı nedir? özelliklerine baktım ama pratikte eksikliği nedir bunu öğrenmek istiyorum.birde compelin sitesinde m-box için aynı anda 32 ses kanalı yazıyor tam olarak anlamı nedir? bu bir sınırlandırma mı?

İkisi de asıl Pro Tools LE. Sadece LE M-Powered versiyonu M-Audio kartları ile çalışıyor, ona karşılık diğer LE versiyonu ise Digidesign donanımı ile çalışıyor (Digi 003/003R, MBox ailesi vs.)

Standart versiyonları 32 mono-Stereo Audio Track ve -sanırım- 128 MIDI track sınırlamalı. Audio Production Toolkit ilavesini alırsan 48 stereo kanala kadar çıkabiliyorsun.

Daha yukarısı için TDM versiyonuna gitmen lazım.

M.

LE'e DV Toolkit yükleyebiliyorsun, M-powered'a yükleyemiyorsun.

LE'e Control 24 gibi kontrolörleri bağlayabiliyorsun, M-Powered'a bağlayamıyorsun (Command8 bağlanır)

Yurtdışı bağlantın varsa, (zira burada Compel'den cevap bile alamadık) M-Powered Academic Edition alabilirsin.

TDM versiyonlara en yakını o herhalde. Time-code, DigiTranslator 2.0 vs. bedava. Ses kartıyla birlikte.

Berkay' Alıntı:
LE'e DV Toolkit yükleyebiliyorsun, M-powered'a yükleyemiyorsun.

TDM versiyonlara en yakını o herhalde. Time-code, DigiTranslator 2.0 vs. bedava. Ses kartıyla birlikte.

Yeni versiyonda DV Toolkit M-Powered ile de uyumlu !
Ayni bilgisayara istiyorsan hem LE hem M-Powered versiyonunu yukleyebilirsin ve kullanabilirsin (onceleri yoktu)

TDM ayri bir sistem ne alakasi var DV Tolkit ile anlayamadim.

cahilliğimi mazur görün.TDM pro tools'un plug-in sisteminin adı değil mi? yani tdm plug-inleri kullanmak için 003 falan mı almak gerekiyor?

ueberschall' Alıntı:
cahilliğimi mazur görün.TDM pro tools'un plug-in sisteminin adı değil mi? yani tdm plug-inleri kullanmak için 003 falan mı almak gerekiyor?
TDM ve LE ayrı sistemler. LE senin bilgisayarının cpu'sunu kullanırken, TDM sistemler (HD) kendi DSP'leriyle gelir, bilgisayara yuklenmez. TDM pluglar 003 veya M-Powered modellerle çalışmaz. Bu modellerde RTAS pluglar çalışır.

detone' Alıntı:
Yapmışlar sonunda, artık ProjectMix'de düşünülebilir seçeneklerden biri oldu benim için :)

detone' Alıntı:
TDM ayri bir sistem ne alakasi var DV Toolkit ile anlayamadim.

TDM derken, DigiTranslator yüklü, Time-Code ile çalışabilen, post prodüksiyona uygun bir makineydi anlatmak istediğim. M-Powered Academic Edition da TDM'ler kadar esnek bu konuda.

Berkay' Alıntı:
detone' Alıntı:
Yapmışlar sonunda, artık ProjectMix'de düşünülebilir seçeneklerden biri oldu benim için :)

detone' Alıntı:
TDM ayri bir sistem ne alakasi var DV Toolkit ile anlayamadim.

TDM derken, DigiTranslator yüklü, Time-Code ile çalışabilen, post prodüksiyona uygun bir makineydi anlatmak istediğim. M-Powered Academic Edition da TDM'ler kadar esnek bu konuda.

Berkay,

TDM'ler derken yine yanilmissin :D
Digi'nin
LE 'su
M-Powered'u
HD 'si (eskiden TDM olarak adlandiriliyordu)ayri sistemler

LE yukarda arkadaslarin yazdigi gibi soft bir sistem.Yani limit'lestirilmis versiyonu.Ayni m-powered gibi.
LE de ve M-Powered da sistemin CPU sunu kullaniyorsun.Vedat yazmis zaten

Ama HD oyle degil.Tamamiyla kendi sistemiyle calisan PCI yada PCI-e
kartlardan olusuyor.O PCI kartlar TEK BASLARINA bir ise yaramiyor
Protools HD icerinde plugin kullaniminda bir cok secenek var.
Stereo , mono vs.
Fakat en onemlisi "TDM" ve RTAS secenekleri.Plug'larin TDM ve RTAS versiyonlar yuklu ise bilgisayara iki versiyonuda kullanabilirsin.
Yani RTAS pluginin sistemden yiyerek bir noktada CPU yu zorlayacak ve seni cildirtacaktir.
Fakat TDM ise tamemen kendinden beslendigi icin saclarini yoldurmayacak rahat rahat miks'ini yapacaksin :D

RTAS versiyonu

TDM versiyon

Not : Bu arada Mcdsp yi herkese tavsiye ediyorum.
Yakinda AU versiyonuda cikacakmis piyasaya.
Massey de yeni donemde sanirim AU versiyonu piyasaya surecek.

kolay gelsin herkese

uad'a gecene kadar mcdsp ve urs en beğendiğim pluginleri yapan firmalardı. massey ise kendi çapında inanılmaz işler yapıyor gerçekten de ama gearslutz'daki en son muhabbete göre au projesinden vazgeçmişti, hatta web sitesine ilan asmıştı. yeniden mi au için çalışmaya başlamış?

aziz.

tdm'yi simdi anladım.sistemin asıl görevi dışında bu plug-inleri çalıştırma mantığı t.c.'nin powercore'u gibi.cpu'dan yemeden iş yapmayı sağlıyor...aydınlattığınız için teşekkürler.

detone' Alıntı:
Berkay,

Digi'nin
LE 'su
M-Powered'u

TDM(888 I/O ile) HD3 (192 I/O, exp.board ile), 003,002, MBox, 410, vs. bir sürü PT versiyonu kullandım. Anlattıklarının ne demek olduğunu biliyorum.
Farklı birşeyden bahsediyorum ama sen başka bir yerdesin.

Neyse.

Berkay' Alıntı:
detone' Alıntı:
Berkay,

Digi'nin
LE 'su
M-Powered'u

TDM(888 I/O ile) HD3 (192 I/O, exp.board ile), 003,002, MBox, 410, vs. bir sürü PT versiyonu kullandım. Anlattıklarının ne demek olduğunu biliyorum.
Farklı birşeyden bahsediyorum ama sen başka bir yerdesin.

Neyse.

oldu o zaman

Fiyat farkını da belirtmekte fayda var. Bilen arkadaşlar yazarsa, soran arkadaşımıza yardımı dokunacağını düşünüyorum.

ya da ebay'den 1000 dolara kablosu, interface'i, mix core & farm kartı ile komple bir sistem :) . dezavantajı software'i 6.4 versiyonuna kadar kullabilmeniz.

aziz.

HD Sistemler:
Pristine Audio Quality
With unparalleled sonic quality and high-resolution capabilities, Pro Tools|HD offers maximum fidelity throughout the production process. Featuring a true 48-bit mixing architecture that yields nearly 300 dB of dynamic range, award-winning high-resolution audio interfaces and peripherals, and automatic delay compensation to ensure your mix stays perfectly time-aligned and phase coherent, Pro Tools|HD delivers uncompromising sound quality that meets the demands of even the most discerning ears.

http://www.digidesign.com/index.cfm?lan ... temid=4759

HD'nin en önemli farkı burda çıkıyor sanırım!

Mahcem' Alıntı:
İkisi de asıl Pro Tools LE. Sadece LE M-Powered versiyonu M-Audio kartları ile çalışıyor, ona karşılık diğer LE versiyonu ise Digidesign donanımı ile çalışıyor (Digi 003/003R, MBox ailesi vs.)

Standart versiyonları 32 mono-Stereo Audio Track ve -sanırım- 128 MIDI track sınırlamalı. Audio Production Toolkit ilavesini alırsan 48 stereo kanala kadar çıkabiliyorsun.

Daha yukarısı için TDM versiyonuna gitmen lazım.

M.

arasındaki fark budur. Programsal olarak da Le ile m-powered arasında küçük farklar var. Aşağıda ki linkde ki tabloda görebilirsin.

http://www.m-audio.com/index.php?do=pro ... _features2

not; "no" demişler ama tablo eski; yeni versyonlarda DV Toolkit yüklenebiliyor m-powered a, keza yükledim ve kullanıyorum oradan biliyorum.

Geri