[Eski] pro tools kullanmak istiyorum(ses kartı)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

T_ezene

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar
ilk önce cehaletimi bağışlayın pro tools hakkında fazla bilgim yok yardım ederseniz sevinirim.

m-audio Fast Track ses kartı ile gelen Pro Tools M-Powered Essential var birde;

Pro Tools Mbox3 ses kartı ile gelen Pro Tools LE

sorum şu mbox benim bütçemi aşıyor m-audio ile Pro Tools LE çalıştırma imkanım var mı ve Pro Tools M-Powered Essential ile Pro Tools LE arasında çok büyük farklar var mı şimdi diyebilirsiniz zaten çok anlamıyorsun mbox senin neyine diye ama baya programın üzerinde çalışmak istiyorum yani adam akıllı öğrenmek onun için bir kere alayım ses kartını diyorum sizin deneyimlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim yani mbox al almışken derseniz bütçeyi zorlayacağım...

T_ezene' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar
ilk önce cehaletimi bağışlayın pro tools hakkında fazla bilgim yok yardım ederseniz sevinirim.

m-audio Fast Track ses kartı ile gelen Pro Tools M-Powered Essential var birde;

Pro Tools Mbox3 ses kartı ile gelen Pro Tools LE

sorum şu mbox benim bütçemi aşıyor m-audio ile Pro Tools LE çalıştırma imkanım var mı ve Pro Tools M-Powered Essential ile Pro Tools LE arasında çok büyük farklar var mı şimdi diyebilirsiniz zaten çok anlamıyorsun mbox senin neyine diye ama baya programın üzerinde çalışmak istiyorum yani adam akıllı öğrenmek onun için bir kere alayım ses kartını diyorum sizin deneyimlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim yani mbox al almışken derseniz bütçeyi zorlayacağım...

Merhabalar. Öncelikle M-Audio ses kartlarıyla sadece Pro Tools M-Powered kullanabiliyorsunuz. Ancak kartınız Digidesign'ın ürünleri olursa (MBox'lar, Digi003'ler) Pro Tools LE kullanabiliyorsunuz. Diğer sorunuza cevap vereyim; M-Powered Essential ile LE arasında bayağı fark mevcut. Ama normal M-Powered ile LE arasında fark neredeyse yok. Bu farklar da audio, instrument channel sayıları... Mesela essential versiyonda 16 mono-stereo audio, 8 instrument kanal açılabiliyor. Bu arada ek bir paket yüklenmemiş M-Powered ile LE'de de açabileceğiniz audio kanal sayısı 32, instrument kanal sayısı 128.

Not: Ek paketten kastım, Music Production Toolkit, Complete Production Toolkit, DV Toolkit

Benim size önerim, hazırda ses kartınız varken ve daha pro tools konusunda acemiyken, Digidesign ses kartı almak yerine Pro Tools M-Powered 8 alın, hatta öğrenciyseniz de neredeyse yarı fiyatına gelecektir. Hem Pro Tools'un birçok özelliğini kullanırsınız hem de daha az bütçenizi zorlarsınız :wink:

Sevgilerle...

Merhabalar. Öncelikle M-Audio ses kartlarıyla sadece Pro Tools M-Powered kullanabiliyorsunuz. Ancak kartınız Digidesign'ın ürünleri olursa (MBox'lar, Digi003'ler) Pro Tools LE kullanabiliyorsunuz. Diğer sorunuza cevap vereyim; M-Powered Essential ile LE arasında bayağı fark mevcut. Ama normal M-Powered ile LE arasında fark neredeyse yok. Bu farklar da audio, instrument channel sayıları... Mesela essential versiyonda 16 mono-stereo audio, 8 instrument kanal açılabiliyor. Bu arada ek bir paket yüklenmemiş M-Powered ile LE'de de açabileceğiniz audio kanal sayısı 48, instrument kanal sayısı 256.

Not: Ek paketten kastım, Music Production Toolkit, Complete Production Toolkit, DV Toolkit

Benim size önerim, hazırda ses kartınız varken ve daha pro tools konusunda acemiyken, Digidesign ses kartı almak yerine Pro Tools M-Powered 8 alın, hatta öğrenciyseniz de neredeyse yarı fiyatına gelecektir. Hem Pro Tools'un birçok özelliğini kullanırsınız hem de daha az bütçenizi zorlarsınız :wink:

Sevgilerle...

öncelikle cevap için teşekkürler

Pro Tools M-Powered 8 bütün m-audio larda çalışıyor mu? herhalde ayrıca satın almak gerekiyor eğer ayrı satın almak gerekiyorsa bana yaklaşık 500$ gelir ses kartı ile beraber.

Ben sizde şu anda bir Fast Track var gibi anlamışım kusuruma bakmayın. Hepsiyle çalışıyor mu tam olarak bilemiyorum ama birçoğu ile çalışıyor Pro Tools M-Powered. Tabii ekstra olarak alınıyor bu. Sadece Digidesign ürünlerinin yanında geliyor Pro Tools LE. Farkları var (Digidesign C|24, DV Toolkit, DigiTranslator destekleri) ama yeni başlayan birisi için çok da zorlamayacak farklar bunlar.

Elbette karar sizin. Anlatılanlara göre bir bütçe ayarlayın kendinize. Yardımcı olabildiysem sevinirim.

Pro Tools LE ile ProTools M-Powered V8 fark
bunlar ProTools M-Powered da olmayanlar tekrar cehaletimi bağışlayın bunlar hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.

Control|24
DV Toolkit opsiyon
DigiTranslator

birde arayüzleri yani kullanımları birebir aynımıdır yani sadece özellik kısıtlaması mı mevcut...

iyice araştırmadan harcama yapmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

T_ezene' Alıntı:
Pro Tools LE ile ProTools M-Powered V8 fark
bunlar ProTools M-Powered da olmayanlar tekrar cehaletimi bağışlayın bunlar hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.

Control|24
DV Toolkit opsiyon
DigiTranslator

birde arayüzleri yani kullanımları birebir aynımıdır yani sadece özellik kısıtlaması mı mevcut...

iyice araştırmadan harcama yapmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle yaptığım bir hatayı düzelteyim, Music Production veya Complete Production Toolkit olmadan maksimum 32 audio kanal ve 128 instrument kanal kullanılabiliyor. Ama sonuçta iki versiyonda da sadece RTAS plugin kullanılabiliyor.

Control|24 (Artık C|24) ve DigiTranslator opsiyonları Pro Tools LE için mevcut.

Control|24 için link bu http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=21&ManID=12&ProID=165
ki şu anda C|24 üretiliyor. Digidesign'ın ürettiği 24 kanallı kontrol arabirimidir.

DV Toolkit için link http://www.avid.com/US/products/DV-Toolkit-2
bu da LE sistemler için post prodüksiyon paketi. Artık M-Powered ile de uyumluymuş.

DigiTranslator için de link http://www.avid.com/US/products/DigiTranslator biraz da bunu araştırın. OMF, AAF'leri falan...

M-Powered'a bildiğim kadarıyla bu destekler eklendi.

Bunlar şimdilik farktan sayılmaz. C24 dediğin şey 8000 küsür dolar artı KDV'lik controller. DigiTranslatordı DV Toolkitti, bunlar ProToolstan pahalı post prodüksiyona yönelik paketler. Seninle şimdilik pek alakası yok. MP'de LE'de olur.

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için...

sürekli tercih yapmaya çalışıyorum bu aralar

mbox mı yoksa m-audio mu
sony vaio mu yoksa macbookpro mu

soruyorum ki sağlıklı karar verebileyim yoksa çok gereksiz ekipman almışlığım vardır :lol:

bundan önce kayıtları hep boss digital recorder larda yaptım sonra cubase kullandım şimdi de nasip olursa pro tools kullanıcağım tabi bir karar verebilsem artık bir şey almaya çekiniyorum çünkü çok yanlış karardan ötürü garip garip aletler aldım...

Berkay' Alıntı:
M-Powered'a bildiğim kadarıyla bu destekler eklendi.

Bunlar şimdilik farktan sayılmaz. C24 dediğin şey 8000 küsür dolar artı KDV'lik controller. DigiTranslatordı DV Toolkitti, bunlar ProToolstan pahalı post prodüksiyona yönelik paketler. Seninle şimdilik pek alakası yok. MP'de LE'de olur.

teşekkürler... aydınlandım...

orproduction' Alıntı:
Öncelikle yaptığım bir hatayı düzelteyim, Music Production veya Complete Production Toolkit olmadan maksimum 32 audio kanal ve 128 instrument kanal kullanılabiliyor. Ama sonuçta iki versiyonda da sadece RTAS plugin kullanılabiliyor.

Control|24 (Artık C|24) ve DigiTranslator opsiyonları Pro Tools LE için mevcut.

Control|24 için link bu http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=21&ManID=12&ProID=165
ki şu anda C|24 üretiliyor. Digidesign'ın ürettiği 24 kanallı kontrol arabirimidir.

bu da LE sistemler için post prodüksiyon paketi. Artık M-Powered ile de uyumluymuş.

DigiTranslator için de link http://www.avid.com/US/products/DigiTranslator biraz da bunu araştırın. OMF, AAF'leri falan...

teşekkürler..aydınlandım..

orproduction' Alıntı:
bu da LE sistemler için post prodüksiyon paketi. Artık M-Powered ile de uyumluymuş..

Bende bir hata duzelteyim. Gonderdigin linkte yaziyor uyumlu olmadigi. LE ile calisiyor sadece. CPTK ve MPTK2 var bende. MPTK2 M-Powered in uyumlu oldugu tek paket. Digerleri calismiyor. Yukleme dahi olmuyor. Ayrica Digitranslator DV Toolkit veya CPTK ile gelir, ayrica satin almaya gerek yoktur. Alacaksaniz da eBay'den alin, 150$ ya da DUC'tan ikinci el alin. Sifiri 600$, gerek yok.

Geri