[Eski] Pro tools Le ilok ve yazılımı nereden bulabilirim

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

davulzade

Yeni üye
Merhaba,

Konuyu buraya açmakla doğru mu yaptım bilmiyorum. Geçenlerde kargolarım elime ulaştı. ADC ve Digi 003 rack elime geçti ancak malesef kargoda kozmetik zarar da gördüler.

Herneyse Digi 003 rack ile gelen tek dvd Pro tools method one. Ve birçok kağıt software reklamı ile bir de sarı bir kağıda yazılmış seri numarası olan bir kağıt var ki sanıyorum registration kartı.

Sistemim Mac Os x 10.6.2 (Snow leopard)

Sanıyorum bu kargoda ilok da gelmesi geekiyor. Ne yazık ki elimde ne yazılım ne de ilok var. Bana ne yapmamı önerirsiniz ?
Avid support a baktım ancak yardımdan çok reklam sayfası gibi olmuş hiç bir bilgiye ulaşamadım.

003'ü nereden aldıysan sana PT DVD'si ve iLok vermek zorundalar.
Eğer elden düşme aldıysan, o zaman belki PT8 ile gelmiştir. O zaman ilok ihtiyacı yok.
Avid sayfasına gidip, o sarı kağittaki seri numarasını girip register olursan sana PT8 download linkini verebilir.
PT 9 istiyorsan, upgrade ücreti verip yeni bir iLok alman gerekiyor.

Abi Sarı kağıtta 7.3 yazıyor. LE 7.3 döneminde digi 003 ler çıkmış mıydı diye şaşırmıştım ben de. Akşam bir deneyeyim. Elden düşme almıştım bu arada.

Sen yine de Vedat'ın dediği gibi register etmeyi dene. Eğer orijinal sahibi register/aktive etmediyse ücretsiz 8.0 upgrade alabilirsin bile.

davulzade' Alıntı:
Abi Sarı kağıtta 7.3 yazıyor. LE 7.3 döneminde digi 003 ler çıkmış mıydı diye şaşırmıştım ben de. Akşam bir deneyeyim. Elden düşme almıştım bu arada.

7.3 mü? :evil:
Vay adiler.

Peki 003'e ait registration info filan yok mu?

Ilk cikan 003 ler 7.3. Bu 003 lerde Pro Tools 8 e Amnesty upgrade var. Eger Factory degilse iLok gelmez yaninda. Bahsedildigi gibi sitesinde Avid kullanicisi olusturup, My Products bolumunden seri numarasi ile aktive ettiginde indirebilmen gerekiyor.

O sarı katta factory yazıyor. Seri numarası var. "Ser : xxxxxxxxx" Şeklinde bir ibareyi ben seri numarası olarak algıladım. Digi 003 yazıyor bir de. Muhtemelen cihazın seri numarasıdır. Benim kafamı karıştıran her cihazın seri numarası, kendi ile gelen yazılımla uyumlu olmak zorunda mıdır sorusuydu. Yani DVD yi kaybedince bile download edip kurabiliyor muyuz diye düşündüm. Eve gider gitmez bakacağım :) Sağolun

Bende de benzer bir sorun var. Forumdan bir arkadaştan geçenlerde bir 003 rack factory satın aldım. Arkadaş ürünü hiç kullanmamış. Aktivasyon, kayıt falanda etmemişti. Ben kendi adıma kaydetim. Yanında PT 8, loop and sound dvdi ve training videosunun olduğu 3 dvd vardı. Yanında gelen kağıtlar arasında bir adet sarı Product registration informaation card (üzerinde Registration ID, Seri numarası yazılı) Bir de, Free Third Party Content Activation Card (üzerinde Free Third Party Connect Activation code mevcut).

Ürün Atlanta'dan Unique Squared müzik mağazasından alınmış. Faturanın üzerinde ilook ta verilmiş gibi görünüyor. Ama satın aldığım arkadaşta ilook yok. Kutunun içinden çıkan herşeyle birlikte verdiğini söylüyor ki güvendiğim bir arkadaş. Size sormak istediğim. ilook yok ve sanırım birde autorization numarasının olduğu kart yok. Böyle bir kart varmı bilmiyorum ama program yüklenirken autorization code istendiğine göre mutlaka olmalı diye düşünüyorum. Ürün sitesinde lost autorization diye bir bölüm var ama PT 8 için değil, 7 sürümlerinde işe yarıyor.

ilook ve autorization numarasını nereden sağlayabilirim. İngilizcem yetersiz olduğundan telefon edip derdimi de anlatamıyorum.

Geri