[Eski] Pro Tools Mac Osx Leopard ve External HD sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

midisyen

Yeni üye
Yeni bir External HD aldım 5400 Rpm samsung marka. Sadece deneme amacıyla bir projeyi Exterbal diskten açmaya çalıştığımda Pro tools sadece transfer için izin veriyor. Workspace ten record - play seçeneklerini ise aktif edemiyorum.
HD NTFS formatlı HFS olarak yeniden formatladım ama değişen birşey olmadı.
Anladığım kadarıyla USB HD ler için istediğim şey mümkün değil gibi. Bu durum hakkında bilgisi ve önerisi olanların cevaplarını bekliyorum.

Pro Tools USB HD support etmiyir diye biliyorum. bunun yanı sıra hızın en az 7200 RPM olması şart.

Sen o hardiski yedekleme icin kullan bence.Cunku Mahceminde dedigi gibi Protools USB uzerinden proje calistirmiyor.

Kullandiginiz Usb baglantili disk enerjisini bilgisayardan aliyorsa calismaz
ama harici guc kaynagi varsa ve en 7200 Rpm ise gayet guzel calisir

Usb disk uzerinden projeyi yurutup grup keman kaydi bile almistim :D

Ama yinede Arkadaslarin dedigi gibi Usb diskleri yedekleme icin kullanmak en dogrusu.

Cevaplar için teşekkürler.
7200 Rpm Harici beslemeli disk ile de denedim Bu disk te NTFS formatlıydı sonuç olumsuz. USB2.0 ile olmayacak galiba.FW disk almaya karar verdim.

Mac mı kullanıyorsun, Windows mu?

Eğer Mac kullanıyorsan, OS X NTFS diskleri okuyabilir, ama yazamaz. NTFS disklere OS X'den yazabilmek için sisteme NTFS-3G yüklemek fgerekiyor, ancak onda da başka sorunlar yaşandığı bilgileri geliyor. Mac forumunda bu konuda bir bilgi alışverişi var, orayı bir takip et derim.

M.

Geri