[Eski] Pro Tools proje açılma sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

mix_

Yeni üye
Herkese selamlar,

Pro Tools LE 8.0.4'te kaydettiğim bazı projelerimi açarken "The current playback engine does not support a sample rate of 48 kHz" uyarısı ile karşılaşıyorum ve proje açılmıyor. Belki çok basit bir işlem ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

www.sadikguven.com.tr

Google'ın her dediğine inanan insanların başına gelen felaketlerle ilgili, iki ciltlik eser yazabilirim canım kardeşim. Fekat ecnebi cümleleri, yinede kopyalayıp, googleda bir denemek gerekiyor hattı zatında.. Bakalım buna ne cevap veriyor sevgili google;

"Mevcut oynatma motor 48 kHz örnek hızı desteklemiyor"

Şimdi bunu şahsi algılayıp google'a dava falan açmaya kalkmayalım.. Sakin bir şekilde, büyük bir sağduyu ile konuyu, teknik açıdan değerlendirelim..

Hülasa 48kHz desteklemediğini anladığımız birşeyler mevcut efendim. o zaman, ses kartı ayarları ile ilgili 48 khz desteklememe problemlerinin üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Gerek ses kartı ayarlarından, Gerek portools "setup" menüsündeki ayarlardan bu sorunu bertaraf etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Karşımıza çıkan maraza raporunda (hata iletisi) projenin oynatma aygıtları ile ilgili bir husumet olduğuda çok aşikar efendim. "Setup" sekmesindekii "playback engine" menüsünden "H/W Buffer Size" ayarını yükseltmeyi bir denemekte faide görüyorum.

Eğer bu müdahaleler müsbet bir neticeye ulaşmazsa, kuvvetle muhtemel, projenin kendisinin, bizzat ayarının yanlış yapılması ile ilgili bir müsibet mevcuttur.

Bu husumet benim başıma geldi mi?
Bittabiki geldi. Nasıl bertaraf ettim?
komputere reset attım kendiliğinden çözüldü efendim..
bu kadar şey anlattıktan sonra, en son mu söylüyorum bunu?
evet en son söylüyorum..
e bu halde insana "hayvan mısın sen kardeşim?" diye sormazlar mı?
bittabi sorarlar efendim..
hayırlı günler..

Teşekkür ederim ilgine ve cevabına,

Şöyle bir ayrıntı da var ki sadece audio track kayıt yaptığım projelerde bir sorun olmamakla beraber instrument track kayıtlı projeler açılmamaktadır.

Evet efendim.
Görüldüğü üzere "ne oldum" değil "noluyo lan?" demek gerekiyor şu üç günlük dünyada..
Fani imalatı olan herşeyde olduğu üzere, musıki tenassuk'u hususunda iş gören, bilhassa ecnebi imalatı aletlerin de, orta boy bir ütüden, kaderi mütealaa sı değişmiyor efendim (ne diyorum ben ya..)

Hülasa komputerinizin veya elinizdeki mevcut protools'un imalatından şüphe ye düşmek, bizi mütevessim bir beşer edip, müsbet bir neticeye götürmeyeceği kanaatindeyim.

Fekat, şunu da vakıfımdır ki, bu tarz marazalar, bilhassa, barbaros-u güruh-i eşkiya takımının tertiplediği, fitne tenassuk-u fesadi neticesinde vucud bulur! (korsan yazılım falan olabilir.. crackli işlerde genelde bu hatayı veriyo)

Bu husustan ötürü, cihazat-ı vesika'nızı tekerr-ü istişare edip, tetabu-i müşahale içün, müraacat ediniz. (lisansını bi kontrol etmen gerekiyor bence. sonra tekrar konuşalım. çünkü bu tarz sorunları çok iyi biliyorum :twisted: )

Procell uyarın için teşekkürler fakat "joined" tarihime dikkat ettiysen yaklaşık 7 yıldır bu forumdayım, sevgili Mahcem abi'nin, diğer yöneticilerin ve tüm uzun süreli üyelerin hassas olduğu korsan yazılım konusunda bende en az onlar kadar hassasım. Bu yüzden kısıtlı imkanlarla kendime Compel'den Avid M-box aldım ki aynı zamanda yanında Pro Tools LE' ye sahip olabileyim diye.

Dikkat çektiğin mesaj için teşekkürler Vedat abi, ancak halen çözemedim uğraşıyorum . Dediğim gibi dikkatimi çeken olay, sadece audio track kayıtlarımda hiç bir sorun yok. Ancak instrument track'li projelerde bu sorun çıkıyor.

Instrument plugini derken, hepsinde mi problem var, yoksa birinde mi?
Eğer birindeyse, o zaman pluginde bir sorun var demektir.

Bir de sorun yazarken sistem bilgilerini de verirseniz daha net cevap almanız olasıdır.

OS, memory, vs

Geri