[Eski] Profesyonel Kullanım için Synth. Önerisi???!..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ghost

Yeni üye
Merhaba
Forumu biraz inceledim tam olarak aradığım bilgiyi bulamadığım için konuyu açtım.
Profesyonel piyanistim. Dolayısı ile bu dijital cihazlar hakkında pek fikrim yok. Yıllardır akustik piyano ile konser verdim fakat tabii işler gereği taşınabilir olmak gerekiyor. Uzun zamandır araştırıyorum fakat çok fazla seçenek var. Bende bilenlere danışmaya karar verdim
Temel olarak aradığım özellikler şunlar:
-88 Tuş Çekiç aksiyonlu olması diğer organ tuşeler bana dayanmıyor ve küçük geliyor maalesef..
-Özellikle piyano sound unun (bu cihazlar çerçevesinde) kaliteli olması.
-Sample seslerin "gerçeğe yakın" kaliteli olması (stüdyo amaçlı)
-Sağlam olması.

Birkaç model dikkatimi çekti:
Yamaha S90 ES XS8
Kurzweil PCSX
M-Audio Keystation Pro88

Diğer önerilerinizi de bekliyorum. Bütçem 2500 2750eur civarında
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Korg M3-88 + EX-USB-PCM03 veya Yamaha Motif XS8 + Yamaha Loyalty Samples (S700 piano, etc) seçeneklerinden biri işinizi fazlasıyla görecektir.

Oncelikle foruma hosgeldin,

Seceneklerine bakacak olursak;

Yamaha S90es hic calmadim, ama S700 orneklerini kendi motif imde devamli kullaniyorum. Benim kullandigim ornekler boyut olarak orjinalinden kucuk te olsa sound olarak beni tatmin ediyor. Ozellikle solo calmak icin cok kaliteli ornekler. Karisik bir mix icinde nasil durur onun icin birsey soyleyemem. Ayrica yamaha e.piano konusunda da cok basarili bunu da hatirlatayim. XS modeli s90 dan sonra piyasaya suruldu, biraz daha gelismis bir model. Ama iki enstrumanin da boyutlari ve agirligi biraz fazla...

PC3X gercekten cok guzel bir enstruman. Tusesi biraz hafif ama calimi cok keyifli. Enstrumanin icinde 500 den fazla ses var ve neredeyse hepsi de cok guzel. Karakter olarak yamaha ya hic benzemiyor. Tabi burada anlatmasi cok zor, biraz daha organik desem umarim anlarsin. Yamaha soundu daha fazla islenmis, compress edilmis gibi geliyor bana.

Maudio yu direk gec, bu enstrumanlarla degil ayni ligde, ayni spor dalinda bile olamaz.

Benim sana onerim, buraya yazmamis olmana ragmen roland rd700gx. Bu enstrumani kulakliklari takip calmaya firsatim olmadi ama kendim bir alt modelini kullaniyorum. Teshir urununun tusesini soyle bir kontrol etmistim, gercekten soyledikleri kadar varmis. Tuslarin yuzeyi digerlerine hic benzemiyor. Sound olarak ta ben oldum olasi roland pianolarini cok sevdim. Bence yamaha dan cok daha iyi, kurzweil ile de farkli tatlarda.

pc3 ant muzikte var, rd700gx zuhalde. vaktin oldugunda ikisini de ayni gun icinde denemeni tavsiye ederim. yamaha bayisi besiktasta, ayni gun icinde oraya da ugrayabilirsen super olur. hepsini denediginde zaten apayri enstrumanlar oldugunu goreceksin. Bu arada hic bahsetmedik ama Kawai de cok guzel digital pianolar yapiyor. Tusesi bana biraz fazla agir geldi ama onun da sound u cok basarili. Kadikoyde Moda muzik evi var, orada deneyebilirsin.

Aradığınız özellikler kapsamında Nord Stage 88 modelini mutlaka denemenizi öneririm. Gerek tuşesi, gerek sağlamlığı gerekse sesleri bakımından beni çok tatmin etmiş bir modeldir.

Nord Stage 88 EX mantıklı bir seçim olur bence de. Kendi çantası ve ayaklığı da mevcut.

Diğer klavyelerin aksine pitch ve modülasyon çubukları sol yanda değil sol üstte olduğu için daha az yer kaplıyor. Ağırlığı da 18.5 kilo. Sitesinde dilediğiniz piyano tonlarını da seçip yükleyebiliyorsunuz.

Sahnede tuşlu çalgılardan başka tonlar kullanmayacaksanız bence en iyi seçim olur. Arayüzü de son derece basit.

motif xs rack versiyonu kullanarak kaliteli bir midi klayve ile ucuz fiyata harikalar yaratabilirsin.

24981.jpg

:wink: [/img]

Turkarmoni' Alıntı:
motif xs rack versiyonu kullanarak kaliteli bir midi klayve ile ucuz fiyata harikalar yaratabilirsin.

24981.jpg

Eğer arkadaş kayıt için de kullanacaksa ne yazık ki xs-rack'te seq. modu yok.. Yani multi-timbral olarak kullanılmıyor ne yazık ki.

Bu arada başlığı açan arkadaşın aradığı klavye direkt Yamaha s90ES'tir. Başlıkta profesyönel kullanım demiş, madem öyle rack cihazlar alıp midi klavyelerin tuşeleriyle felan uğraşmasın hiç.. Muhakkak ki tuşesi kaliteli olan midi klavyeler de vardır ama s90ES'inki gibi asla ve asla olamaz. Ben çok istedim s90ES. O dönem (geçtiğimiz yaz) Türkiye genelinde hiçbir yerde stokta yoktu . İkinci elini buldum fakat içime sinmedi, yüzeyi biraz matlatmıştı, küçük bir iki çiziği vardı. Bunlar sorun değildi ama sıfır fiyatına alacaktım.. Sıfır fiyatında zedelenmiş alet almak yerine Do-Re müziğe sipariş verdim. Aletin 2-3 hafta içine geleceğini söylediler lakin 2 ay boyunca gelmeyince (konserlerin doruğa ulaştığı Haziran sonu Eylül başı) lanet olsun deyip almaktan vaz geçtim paramı başka şekilde değerlendirdim (Do-Re'ye ön ödeme yapmamıştım). Ben vazgeçtikten bir hafta sonra da alet Türkiye'ye geldi.. Yani sonuç olarak bu alet bana kısmet olmadı ama eğer şansınız varsa kesinlikle bunu alın derim. Hele ki piyanistik parçalar çalacağım diyorsanız sorgusuz sualsiz s90ES'tir. Nord'lara göre daha ucuz ve Yamaha'nın efsane wurli, fm, clavi seslerine sahip olmuş olursunuz. Ram takarak sample da okutabilirsiniz tabii.. Ama diyorsanız ki organ tonları da çok mühim o zaman Nord Stage 88 EX tarzı birşey düşünülebilir. Lakin aradaki fiyat farkını ve çok yönlülüğü hesaba katacak olursak ben düşünmeden s90ES alırdım. Fakat içimden bir ses yakınlarda s90XS çıkacak diyor. İşte o zaman s90ES fiyatının uğrayacağı mutasyonu düşünemiyorum bile..

Sevgiler

Benim önerim Yamaha Motif XS8 olacaktır ama bu sanırım bütçeyi aşıyor. Bu yüzden S90 ES bence de çok iyi bir seçim olur.

Ayrıca Roland RD700 SX veya GX düşünebilirsiniz. Çok iyi cihazlar...

Turkarmoni' Alıntı:
OrcunCanakli' Alıntı:
Turkarmoni' Alıntı:

24981.jpg

Eğer arkadaş kayıt için de kullanacaksa ne yazık ki xs-rack'te seq. modu yok.. Yani multi-timbral olarak kullanılmıyor ne yazık ki.

Bilgisayarda seq modu kullanabilir. :idea:

Ne yazık ki aletin üzerinde seq. modu olmadığı için;

XS-RACK'i bilgisayara bağlasak ta, aynı anda 1'den fazla kanalı dinleyemiyor, çalamıyorsunuz. Yani bilgisayara bağlayınca da seq olarak kullanamıyorsunuz. Ancak ve ancak bir kanal bir kanal (her seferinde audioya çevirerek) kayıt yapabilirsiniz.

Kacirdigim bir nokta mi var anlayamadim, xs-r nin icinde sequencer olmadigi icin bu multitimbral olmadigi anlamina gelmez ki. Sonucta XS modelinin ES modeline gore en buyuk avantajlarindan birisi 8 part performance modu olmasi.
Buna ragmen midi girisini sadece tek kanaldan okuyabiliyor ise, -ki hic oyle oldugunu zannetmiyorum- hakkatten cok sasiririm.

Arkadaşlar verdiğim link'i okusanıza. İçinde sequencer yok da alet multi-timbral ve dahası mLAN üzerinden bağlanıyor bilgisayara.

Hangi devirde yaşıyoruz öyle tek kanal alet üretecek Yamaha.

Vallahi ben sırf bu yüzden rack almamıştım. Tam uygun fiyata bulmuştum fakat araştırmalarım sonucu içinde seq özelliği bulunmadığını öğrenince almadım. Hardware çalışırken muhakkak seq modunda çalışılıyor diye biliyordum. mLAN olaylarını bilmediğim için öyle yazdım kusura bakmayın. O halde rack'e dönelim madem aynı mantık..

Turkarmoni, devir ikibindokuz da xsrack ikibinyedi'de çıktı.. Neyse aynı hesap nasıl olsa.. Bu mLAN bağlantısı denen şeyin 16 kanal multi-timbral sağladığını bilseydim rack alırdım. O kadar araştırdım sırf bu yüzden rack almadım. Araştırma yaparken mLAN olayından haberim olmadığı için, direkt SEQ. özelliği aradım. Hala da seq olmadan aynı anda 16 kanala hakim olunabileceği garip geliyor bana, lakin bu mLAN denen şeyle mümkünse lafım yok..

Eğer biliyorsanız; Bir ara mLAN ile ilgili bir başlık açıp ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlatırsanız biz de faydalanmış oluruz.

Geri