kaanengin' Alıntı:
Ali,
Motif eski modellerindeki tek kanalli arpej, senin de belirttigin gibi pek te verimli olamiyordu. Gerekli esligi yaratabilmek icin, davul ve bas arpejlerini ayri ayri pattern modunda kaydetmek gerekiyordu. Yeni modelde 4 kanal da arpej calabiliyor, super ama ben iki kanala da razi olurdum
XS icin verilecek fiyat farkina deger mi degmez mi, bu tamamen kisisel bir yargi, ama ben de kesinlikle seninle ayni gorusteyim. Genel olarak ikisi de karakteristik motif, XS in ekrani daha buyuk ama, gordugun bilgiler vs. olarak cok ta buyuk bir degisiklik yoktu bence.
MO6+extreme guzel bir kombinasyon olabilir ama neden MO6+fantom dusunmuyorsun ?
tavsiyen için saol kaan...
belki haklısın...
ama youtube da izlersen amza, spiros kottis gibi adamları ,korg da yazılmış çok güzel arabik ve türk sampling saundlarını kullanıyorlar.
ve bunlaarı türkiye piyasanında da bulmak çok kolay.
ben MO6 kullanırken yaşadığım tek sıkıntı oriyaltal seslerin olmaması.
extreme ile piyasada bulacağım hazır yerli seslerle bu açığı kapatağımı düşünüyorum...
ayrıca mo6 nın lead leri ne kadar hoşuma gitmese ve çok güzel sesler yazsamda kendime; korg un lead seslerdeki başarısı ortada ve daha farklı lead ve pad saundları alacağım bir kesinlik.(elektronik müzik ilgi alanlarımdan)..
bu açıdan baktığımda fantom için hazırlanmış sampling bulmam zor.
yeni bir deryada boğulmak istemiyorum :roll:
ve her ne kadar fantom akustik seslerde tritondan daha başarılıysada bana mo6 nın gitarları,e.piyonaları,sax. gibi akustik sesleri yetiyor..
yani amzanın,spiros un çaldığı gibi bir keman,kavala ,lesli elektro sesini en kolay biçimde almak için en uygun seçim extreme gibi görünüyor... 8)