[Eski] Prophet 08'e özel

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

prophet_08

Yeni üye
Özellikle analog modda synth seslerine eğilimli olan arkadaşlar,
İlginizi çekerse tamamen Prophet 08 kullanarak (drum haricinde) hazırladığım ve cihaza özgü demo modunda olan çalışmamı bu linkten dinleyebilirsiniz.

Seslerin programlamasını kendim yaptığımdan, bunların cihazın orijinal preset sesleri arasında bulunmadığını belirteyim. Prophet 08'i olup da bu seslerden kendi cihazlarında da kullanmak isteyen olursa program parametrelerini ayrıca aktarabilirim. :wink:

prophet_08

Verdiginiz linkten voispectra.com adresine, oradanda myspace sayfaniza ulastim.

Myspace sayfanizdaki 4 sarkidan hangilerinin tamamen Prophet_08 sesleri ile olusturuldugunu belirtebilir misin?

Saygilar.

Selcuk

evvela emeğin için seni kutluyorum ancak ürettiğin sesleri çok tatmin edici bulduğumu söyleyemeyeceğim.hatta sanki vst synth ile dahi üretilebilecek seslere benziyor.

ayrıca bilinen sesler üretmişsin.halbuki o cihazla yeryüzünde hiç üretilmemiş sesleri bulabilirsin.yani ürettiğin sesler standart sesler.
daha iyilerini bekliyoruz.bu sesleri üreten dahada iyisini üretir elbet..
başarılar......................

djzenozena' Alıntı:
...hatta sanki vst synth ile dahi üretilebilecek seslere benziyor.

ayrıca bilinen sesler üretmişsin.halbuki o cihazla yeryüzünde hiç üretilmemiş sesleri bulabilirsin.yani ürettiğin sesler standart sesler.

Buna muhalefet edeceğim efendim :D

Prophet 08 gibi , vintage bir synth'in takipçisi bir cihazı , demolar vasıtası ile daha iyi anlamak için düz ve klasik seslerin daha yararlı olduğunu düşünüyorum.

Bu sayede orjinal prophet 5 , 600 , t8 , benzeri ve diğer analog synth'ler (ob8 , jp8 , juno60, jx vs..) ile bir karşılaştırma yapma şansımız olabilir.

Çok "extreme" patch'ler bize filtre , osc , env 'ların temel karakteri hakkında bilgi vermez.

djzenozena' Alıntı:
evvela emeğin için seni kutluyorum ancak ürettiğin sesleri çok tatmin edici bulduğumu söyleyemeyeceğim.hatta sanki vst synth ile dahi üretilebilecek seslere benziyor.

Yorumun için teşekkürler djzenozena. Aslında seslerin ve bunları veren cihazların tamamen kişisel zevk meselesi olduğu malum. O yüzden birimizin tatmin edici bulmadığı sesleri diğerimizin muhteşem olarak değerlendirebilmesi mümkün. Prophet 08 için yazdığım sesler de bu cihazın bana göre favorim olan 'vintage' yönünü özellikle yansıtıyor doğal olarak. :)

Bahsettiğin türde henüz yeryüzünde üretilmemiş sesleri çıkarmak istediğimde ise P08'in de dahil olduğu 'subtractive' sentezleme yapan cihazlar yerine (ki bunlar da pekala verebilir) sonik olarak sınırsız olan modüler synthesizer (Nord G2) kullanmayı tercih ediyorum. (bkz myspace -> Lord of the Keys :wink: )

Bir ilave de ben yapayım. Prophet'08 in potansiyel müşterilerinin daha çok ''vintage'' karakterle ilgilendiğini düşünüyorum. Aletin üretim felsefesinde eski analoglara yatırım yapmak istemeyenlere modern bir alternatif sunmak var. Tipik subtractive sentezde zaten gidebileceğin yer belli. En fazla modülasyon sınırlarını zorlarsın ki, sonuçların önemli bir bölümünün de müziksel değeri olmaz.

prophet i kullandigim zaman tek sikayet ettigim sey, knob lari idi, gercekten cok ucuz ve dandik gelmislerdi, tepki sureleri ve sekilleride benim beklentilerim altinda kalmisti, bunuda birkac yerde belirtmistim.
Sanirim bir cok insan benimle ayni fikirde imis, dave smith prophet in yeni bir modelini cikarmis, prophet 08 pe, yani potentiometer edition.
http://www.davesmithinstruments.com/products/p8pe/
adam gibi potansiyometrelerle kontrol etmek isteyenlere, simdi daha prophet oldu gozumde :)

Geri