[Eski] ProTools 8

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

caci

Nurullah
Ekim de AES te gorucuye cikacakmis

5 yeni instrument
20 yeni plugin
Dahili score editor
Gelistirlmis midi
Degistirilmis arayuz vs..

İyiki 7.4'e geçmedik. Doğrudan 8 le başlarız. :)

Çok güzel gelişmeler var. Bilgisayarları yada işletim sistemlerini de güncellemeyi gerektirecek mi acaba?

Bu arada digi003'e 8 pre konmuş. Buda çok iyi bir gelişme. 4 pre ile sıkıntılı oluyordu.

Tiger tarih oluyor

MacOs ta sadece Leopard destekleyecekmis.

WinXP tam gaz devam.

Bugün Digidesign tanıtım emailleri geldi, linkler vardı. Bana biraz Logic'i anımsattı demo görüntüleri :)

Neyse en sonunda MIDI Editing olayını bir elden geçirmişler gibi görünüyor. Dur bakalım.

M.

Bu arada emaili almayanlar için video demoları izleyebileceğiniz sayfa:

Pro Tools 8 Demo

Orada "See in Action" linkine tıklayıp açılan dTV sayfasında alttaki lsteye tıklayarak sırayla yenilikleri izlemek mümkün.

Take'lerin alt alta aynı ekranda izlenebilmesi çok hoş. Yeni renkleri de çok beğendim.

Bence versiyon 8'e geçilir arkadaş 8)

M.

Evet yeni görünüm 21. yüzyıla yakışır bir şekil olmuş. :)
HD'ler ethernet ile birbirleriyle linklenebilecekmiş. LE'ye surround olanağı vs.
En büyük yenilikler ama MIDI'ye gelmiş anlaşılan.
Sanırım hala rötuşlar atılıyor. Yakında daha derin bilgilere ulaşırız.

O siyah alt menüleri ben bir yerden tanıyorum. :twisted:

Sonunda ağzı yüzü biraz düzelmiş.

Elastic pitch oldukça yetenekli gözüküyor. Takeleri alt alta dizmesi de çok güzel.

Estimated availability is mid-late Q4 2008

Upgrades:

Pro Tools HD 8 - $250 USD
Pro Tools LE 8 - $150 USD

Details
Sporting a sleek new look, Pro Tools is as easy on the eyes as it is to use. All of the Pro Tools functionality you know and love is still in place but with some exciting enhancements, double the inserts per channel, more customizability, and easier access to editing options than ever before. All versions of Pro Tools also come packed with a huge collection of over 70 virtual instruments, effects, and sound-processing plug-ins, plus a high-quality sound library of nearly 8 GB of loops to get you started.

Yeni Zelanda ortamından edindiğim bilgi.

berk' Alıntı:
Complete Production kit
yuh diyorum yani...
delirmis bunlar
:evil:

o fiyata kullanilmis HD1 kurarim 96I/O ile
Fiyatını Nuendo'nun üstüne çıkartmışlar, ama özellikleri kıyaslarsak hala kıyas kabul etmez.
Tabii donanımla beraber kullanılacak olması vesaire, ayrı konular... yazılım bazında söylediklerim.
Hep pahalı be kardeşim... bu adamlardan yenilir-yutulur bir fiyatta çıkartılan ürün görmedim.

Complete Production Toolkit'te Multitrack Beat Detective haricinde keşke olsa denilebilecek bir özellik göremedim.

Tabi PT LE'nin sınırlamalarını kaldıran fakat diğer DAW'larda standart olan özellikler hariç...

USD 2000 çok değil mi bu pakede??

PT LE 8'de ADC hala yok galiba, ben yeniliklerde göremedim?

Sevgili Caci,

En kısa zamanda audio editing için PT LE'ye geri geleceğim.
(ufak bir Mbox falan ile) :lol:

Audio edit vs. olaylar Logic'te zayıf malum... :wink:

Ehhh be ! adc yi koymadilarsa yiyim öyle LE versionu ben! Hissi kablel vuk-u seklinde delay ayarla dur..!! Bakacagim bende Yavuz bey gibi UAD2 filan.basimin caresine, lakin PT LE yi o kadar sinirlensemde kiyamiyorum satmaya..! Ama HD de anormal pahalli kardesim..Bir firma cikipta kiramadi su tekeli yaa!

caci bu arada tigeri leopard yapmak icin makinada ne var yoksa hepsini leopar versionu yapmak degilmi bu? ufff , tam benlik!!! ne anlarim ya bende ??

Sevgili ozkansunar

ProTools 8 de ADC olmamasi gercekten kotu

Protools taki bu devrim niteligindeki gelismelerden
daha onemli bir gelisme var oda LE versiyonun audio isleme motorunun
HD kalitesine yakinlastirilmis olmasi
daha basitce Logic kalitesinde bir LE var
tek kusuru ADC

Leopard konusunda ihtiyacin olan sadece Leopard kurulum Dvd si
30-40 dakikada hersey hazir
tabi Protools un stabil calismasi icin en az 10.5.3 e yukseltmek gerekiyor
bunun icinde combo update indirirsen (550 mb kadar) direkt 10.5.5 olur.

ozkansunar' Alıntı:
Ehhh be ! adc yi koymadilarsa yiyim öyle LE versionu ben! Hissi kablel vuk-u seklinde delay ayarla dur..!!

Aslinda hissi kablel vuk-u seklinde degil ne kadar gecikme oldugunu
mix penceresinde gorebilirsin ona gore Time Adjuster.

Ama otomatik hesaplayip delay compe yapmasi icin

http://www.mellowmuse.com/ATA.html

Yakinda rtas vesiyonu cikiyor
buyuk kolaylik.

Geri