[Eski] ProTools 9

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Canli yayini seyrediyor musun Caci?

Ben bir kaç haftadır kullanıyorum, acaip bir duygu. :)
Artık bu sır beni içten içten yemeyecek. :lol:

Çok fena çok.

Mundox' Alıntı:
Canli yayini seyrediyor musun Caci?

Ben bir kaç haftadır kullanıyorum, acaip bir duygu. :)
Artık bu sır beni içten içten yemeyecek. :lol:

Çok fena çok.

Abi haberi vermek için foruma geldiğimde senin mesajı gördüm
şu an izliyorum
yani
wifi mix mi yapacağız :D

Valla bilmiyorum da Logic ve Nuendo'nun etekleri tutuşmaya başlamıştır sanıyorum.

Sonunda kullanıcılarının sadakatine layik şeyler yaptılar, Pro Tools'un önü daha da açıldı, kimse tutamaz artık. Ben de Wave Rider'ın VST ve AU versiyonlarını yapmaktan kurtulurum işte. :twisted:

Düşünsene, 599 dolara programı alıyorsun ve dilediğin ses kartı (onboard dahil) ile kayıt alıp dinleme yapabiliyorsun.

WIFI da yaparsın, Sound Flower ile çıkışları başka bir programa besleyip kayıt da alırsın. (denemedim ama olası)

Bunun developer versiyonunu hemen isteyeyim Digidesign'dan. Tam da zamaninda geldi :twisted:

Edit: Developer'lar iLok ile kullanabiliyormus, iyi oldu bu :)

Splash:
Splash.png

ADC:
adc.png

Audio Settings: (Evet Macbook Pro Built-in Ses karti :p :eek: :shock: 8) :D :lol: :mrgreen: )
audio.png

IO Setup - Busses:
bus.png

Playback Engine:
Long.png

Export:
export.png

Import:
import.png

VENUE Support:
venue.png

Satellites:
satellites.png

bulent_biyikoglu' Alıntı:
Bunun developer versiyonunu hemen isteyeyim Digidesign'dan. Tam da zamaninda geldi :twisted:

Edit: Developer'lar iLok ile kullanabiliyormus, iyi oldu bu :)

Bülent, zaten herkes sadece iLok ile kullanabiliyor. Şaka gibi ama gerçek.

Bunu bizden de sakladılar, çıkıştan 3 hafta önce mi ne indirdim ben. Halbuki diğer versiyonları, mesela 8.1 filan çıkıştan aylar önce indirmiştik.

Selçuk, HD Native şöyle iyi, eğer yeni I/O lardan faydalanmak istiyorsan vs. Yani yeri var markette.
Sadece MADI i/o için bile alan çok olur.

Anladım Vedat. Ama sırf native kullanmak için erken sipariş verenler epey üzülmüştür şimdi. LE tamamen yalan olmuş bu arada artık geliştirmeyeceklermiş. Gereği de yok zaten.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Anladım Vedat. Ama sırf native kullanmak için erken sipariş verenler epey üzülmüştür şimdi. LE tamamen yalan olmuş bu arada artık geliştirmeyeceklermiş. Gereği de yok zaten.

Abi senin iLok çalışıyor mu? Ona bir lisans isteyelim hemen kullanırsın.

Bu arada ben kendime de alacağım bir iLok. Zamanı geldi. 2-3 tane lisansa izin verir heralde Digidesign bize :)

Hocam Jeff beni ihya etti, seni de eder. 8)
Adamdan öyle şeyler istedim ki artık isyan etti "ya ne gerek var bunlara senin plugini test etmek için" filan.
Sonra hadi al a..m..k dedi.. ahaha.

Mundox' Alıntı:
Hocam Jeff beni ihya etti, seni de eder. 8)
Adamdan öyle şeyler istedim ki artık isyan etti "ya ne gerek var bunlara senin plugini test etmek için" filan.
Sonra hadi al a..m..k dedi.. ahaha.

Ben Jeff'i tanımam abi olayı damardan çözerim Ed G ile :lol:

Yıkılıyor! :shock: :shock: :shock:

Yalnız bu LE'yi artık geliştirmeyeceklerse bu standart versiyonu LE donanımda da kullanabilmek mümkün olacak mı?

M.

Mahcem' Alıntı:
Yıkılıyor! :shock: :shock: :shock:

Yalnız bu LE'yi artık geliştirmeyeceklerse bu standart versiyonu LE donanımda da kullanabilmek mümkün olacak mı?

M.

Mahcem hem LE donanim ile calisiyor, hem de istedigin herhangi bir interface ile calisiyor. Para toplaniyor, Apogee Symphony'e yatirim yapiliyor :)

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bülent, duruyor iLok. İstesene lisans. :) Bakalım nasılmış vaziyet.

Hemen istedim abi 8) Gönderirler bir iki gün içinde. Bir ara buluşalım haftaya kuralım sana bir PT 9, SynthMaster "beta tester" olarak test edersin RTAS çıkınca :D

Geri