[Eski] Protools & Digital mixer monitoring ile ilgili.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

AtakanKara

Yeni üye
Herkese iyi akşamlar.

Protools'da kayıt yaparken real time monitoring'i nasıl kapatabiliriz acaba?
Nuendo'da çalışırken duyumlarımı digital mixer üzerinden yapıp 1024 buffer size ile rahat çalışabiliyordum şimdi protools'ta bu işlemi bir türlü bulamadım. Kanalın çıkışını farklı kılıp direk digital mixerden den duyuyorum ancak bu sefer kaydettiğim kanalı duyamıyorum yani quick punch kayıt için bana çok gerekli. Teşekkürler.

Evet kayda giriş olarak alt+k fonksiyonu işimi görüyor. Fakat kayda girdiğim anda digital mixerden duyduğum vede bilgisayardan gelen monitöring birleşiyor haliyle bilgisayardan gelen gecikmeli rahatsız edici bir durum söz konusu oluyor.O esnada ya kanalı mute etmem lazım yada sesini kısmam gerekli.

Anlaşılmadıysa eğer. Nuendoda şu şekilde yapıyordum.

Kanalın üzerindeki monitör sekmesine hiç dokunmuyordum. Record dediğimde direk digital mixerden duyuyor yapılan kayıt üstüne girdiğimde hem alttan gelen kaydın üstüne girilebiliyordu hemde monitöringim latency problemsiz oluyordu. Belkide protools'ta nuendo'da yada cubase'de olan bu özellik yoktur. Tam olarak emin değilim. Teşekkürler.

Hangi sistemde olduğunu yazar mısın?

LE'de low latency monitoring seçeneği var, bir de auto input.
Miksere yaptığın bağlantı nasıl? Hem mikrofon hem de ses kartı aynı anda geliyorsa faz kayması duyulur tabi.

Sistemim protools le 7.4cs5
Low latency seçili olduğunda hem kuru sinyal duymak zorunda kalıyorum.Hadi mixerden efekt gönderdim diyelim. Hemde low latency sadece 1 ve 2. çıkışlara etki ediyor yani spdif (Optik)çıkışta low latency'i kullanamıyorum.

Bağlantı ise;

Rosetta 200'den digi002 ye optik bağlıyım. Aynı zamanda rosettadan roland 2480'e spdif coaxiel bağlıyım. Digi 002'nin spdif(optik) çıkısı rolandın optik girişine geliyor.

Kayıt yaptığın kanalı Mute et. Yani R ile M aynı anda yanıyor olsun. Kaydeder ama kaydettiğini Master çıkışa vermez.

M.

Bir süredir, punch girip kayıda başlayınca mute ederek idare etmeye çalışıyordum. Demek'ki daha kolay bir yöntem yokmuş. Herkese çok teşekkürler.

Geri