[Eski] Protools LE; BFD installation da sorun,

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ozkansunar

Yeni üye
selamlar,
dun almis oldugum BFD1.5 installation da acemice yapmis oldugum install sonrasinda error -38 Protools.vdb reading error seklinde bir mesaj cikiyor, bu hep bfd nin grove kisminda degisiklik yada preview yapmaya kalktigimda oluyor,bunun anlami nedir!bilen varmi?
baska bir sorun bfd 1.5 a ait kitlerin groove preview larini dinleme sansim olabiliyor, PT Le kapaniyor!
feci sevimsiz bir durumdayim, aylardir bu kiti bekliyordum , izdirap, utanc ve hüzün icerisdeyim..
saygilarimla

özkan

aciklamalar,
1. BFD lite duruyor (silmeden yuklememistim niye yaptiysam?), bfd 1.5 ile ayni yerde! simdi birde lite i silmeyi deneyecegim.ise yarayacagini sanmiyorum ama deneycegim..!

Volume not found (-35) while opening "ProTools.vdb"
This error can be caused by having a language other than English as the first item in the System Preferences>International preference panel. Moving English back to the top of the list should correct the error.

İlgili olabilir.

vedat saolasin, malum makina Burdan alindi, almanca geldi, ingilizce yapmistim. ancak bunu bir arastirayim.
yanliz error-38 benimki save olayi sanirim.
PT den cikmadan acilamiyor,!

Lakin ana sorun olarak yazmismis oldugum preview sikintisini BFD 1.5 versionun Lite in ustune kurulmasi ile ilgili oldugunu dusunuyordum.
BFD sitesinde yasal registrasyon sonrasinda ulasilabilen updateler arasinda mac icin olan bfd 1.5.45.Q .mkp adli ´minik bir dosyayi install ettim. sorun cozuldu.BFD 1.5 in groovelarini preview olarak dinleyip istedigim gibi degistirebilir hale geldim.
bu baglamda Lite i da silip attim.(hic bir tarafini kontrol edemeyecegim bir plug-in in bir isede yaramayacagi dusuncesi ile)
...
simdi tek sorun bu error-38 kaldi! epey sinir ediyor dogrusu!

Pro Tools aktif değilken Database'leri, waveform cache'leri filan silip bir baksan derim.
Digi sayfasında nasıl yapılacağı filan vardı.

vedat, valla tam de-install etmedim, protools u bi daha yuklemek ile cozulebilir diye dusunuyorum, birde 7.4 cikmis. onu bi alayim, cok ucuk bi rakam istemiyorlar (30-40 euro gibi bisey herhalde) simdi Thomann dan alayim bakayim, aksam bir seyler yapacam artik. ya calisacak yada calisacak!( yakarim valla benzin dokup o PT yi vallahi) fakat davulun calismasi iyi oldu, yanliz BFD nin yaptigi bence terbiyesizlik, madem promosyon yapiyorsun , kiramasinlar diye icine minik haltlar koyuyorlar, sonra registre olunca o yedikleri seyleri duzeltiyorlar, bende 2 gün boyunca debeleniyorum, calisan PT mi bozuyorum..
abuk subuk digital dünya ya!
...

Butun gun bu Error-38 protools.vdb tekrar acilistaki sorun, ve BFD nin kullanimi esnasindaki butonlardaki PGN yazisinin cikmasi ve grafik bozulma ile ilgili konuyu anlamaya calistim...
Acikcasi dolasmadigim forum kalmadi, pek cok forumada yazdim,ama BFD den herhangi bir reaksiyon gelmedi, DUC tan bir kac kisiden geldi, 7.4 ile olay kapanir seklinde diyorlar. Neden kaynaklandigina dair her hangi bir somut bilgide bulamadim. Belkide kimse parayi bastir 7.4 update i al demek istemiyor.
...
ancak sunu gordum, yanliz degilmisim,HD ler dahil herkez olan sinir bir problemmis. Kendim denememis olmakla birlikte 7.3.1.cs4 ile sorunun bittigi tekrar yazdilar.
hayirlisi
...
20.nov.2007
Duzeltme: Ozur dilerim,arkadaslar parca parca yaziyorum.Lakin sorun hala duzelmedi. sorun duzeldiginde yapilmis olan hatalari, duzeltme yontemini ve tecrubelerimi tekrar toparlayacagim.
kalin saglicakla

Ozkansunar,
Sistemin hakkinda bilgi yazarmisin.Mac mi Pc mi Oldugunu yazarsan iyi olur.

Sonra da hiyerarsik olarak yasadigin sorunu anlatirsan sanirim sorununu cozmekte yardimci olabilirim.

Detone saolasin,
sistemi tamir ettik, topladik eski hale geldik sukur, BFD icin hd eksigimiz var, onu alinca yuklemeyi tekrar yapacagimz.tekrar olaya geri donecegim,sistem soyle,

macpro dual 2.66ghz/3gb ram/digi 003
mac os 10.4. 9
protools LE 7.3.1.cs5

sonuc:
Sorun Lite dan kaynaklanmamaktadir. Protools 7.3 ile BFD 1.5 arasindaki uyumsuzluk hatasindan kaynaklanmadir, konu yanlis yada hatali install ile olusmuyor, Tamamen update ler ile ilgildir.
sorunun Cözümünü BFD 1.5.46.B10 Mac os Tiger ( intel) güncelleme ve Protools LE 7.4 gecmekle gerceklestirdim.
sükür sorun yok simdilik!
kalin saglicakla

7.4 te Elastic te geldi,

tesekkur ederim, Vedat
Her iki firma ile ile de temasa gecmistim, Lakin yapilmasi gereken tum islemler dizisini detayli olarak yayinlama selahiyetimiz yokmus. Sadece izlenmesi gereken yolu aktardim. Benzer sorunu olan arkadaslar bana yazabilirler,
kalin saglicakla
bol grove lu gunler diliyorum.
ozkan

Geri