[Eski] Protools M-Powered ile uyumlu M-audio arayuzleri/kartlari

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

bulent_biyikoglu

Synthmaster
Arkadaslar bilgilerinize: Az once Digidesign'in web sitesinden okudum, 6 yeni M-audio arayuzu daha uyumlu hale gelmis ProTools M-Powered yazilimi ile. Tam listeyi asagida yaziyorum:

Pro Tools M-Powered software now supports:

FireWire Solo*
FireWire Audiophile*
Delta 1010*
Delta 1010LT*
Delta 44*
Delta 66*
FireWire 1814
FireWire 410
Ozonic
Audiophile 2496
Audiophile 192

* Newly added support

peki içlerinden hangisini önerirsin.fiat ve performans açısından hangisi iyidir.protools u laptop a kurup onda çalışmak istiyorum.

Selam
neler yapmak istedigin biraz yazarsan, daha cok kisi sana yardimci olabilir. orkestra mi kaydetceksin yoksa 3 kisilik punk-rock grubumu, yoksa evde goa-trance mi yapican...... etc

benim yapmak istediğim cubase de yaptığım parçaları laptop ta protools a import edip ustünde çalışmak.bazen orkestral bazen etnik. birde ev haricinde herhangibir yerde kayıt alacaksam laptop u götürüp kayıtları protools la yapmak.merak ettiğim m-audio nun hangi modeli bana uygundur.yoksa direk Mbox mu almalıyım

Yeni konu açmak istemedim. Şu soruyu sormak istiyorum...

Pro Tools M-Powered driverları neden Cubase SX'i bozuyor? Örneğin eski driverlarla Cubase SX sağlıklı çalışıyor. Yeni driverları yükleyince, sadece Pro Tools çalışıyor fakat Cubase SX, Audiophile 192'yi görmüyor. Yani bu Digidesign Steinberg'e kin mi besliyor nedir anlamadım.. :)

Bunlarda güncel ilgili ürünler
(kaynak:http://www.m-audio.com)

Audiophile 192
High-Definition 4-In/4-Out Audio Card with Digital I/O and MIDI.

Audiophile 2496
4-In/4-Out Audio Card with MIDI and Digital I/O.

Delta 1010
10-In/10-Out PCI/Rack Digital Recording System with MIDI and Digital I/O.

Delta 1010LT
10-In/10-Out PCI Virtual Studio.

Delta 44
Professional 4-In/4-Out Audio Card.

Delta 66
Professional 6-In/6-Out Audio Card with Digital I/O.

Fast Track USB
Record Guitar and Vocals on Your Computer—Complete with Effects.

FireWire 1814
18-in/14-out FireWire Audio/MIDI Interface w/ ADAT Lightpipe.

FireWire 410
4-In/10-Out FireWire Mobile Recording Interface.

Firewire Audiophile
4-in/6-out FireWire Audio/MIDI Interface.

FireWire Solo
FireWire Mobile Audio Interface for Songwriter/Guitarists.

M-Audio Black Box
Amps | Effects | Drums | Recording Interface.

M-Audio Ozone
USB Audio/MIDI Mobile Workstation.

MobilePre USB
USB Bus-Powered Preamp and Audio Interface.

Ozonic
37-Key FireWire Audio/MIDI Interface and Controller.

Producer Factory Bundle
Audio Production Suite for Pro Tools.

Producer Factory Pro Bundle
Professional Audio Production Suite for Pro Tools.

ProjectMix I/O
Control Surface with Motorized Faders and 18 x 14 Audio Interface.

Transit
Hi-Resolution Mobile Audio Upgrade.

arkadaslar selam!
m powered protoolz 7 yi cektim lakin save ozelligi demo oldugu icin kapalı.bunun kırılmısını bulabilicegim yada cekilebilicek bir yer biliyormusunuz?

evet tabi sizde haklısınız istedigim normal birsey degil ama sartlar buna zorluyorsa ne yapmam gerekir.500 milyon sanırım orjinali(politika yapmak istemiyorum ama bu hırsızlık resmen.bu isten para kazananların odemesi gereken fiyat olarak 500 kabul edilebilir ama zevk icin ugrasan bir ogrencinin bu urunu aynı fiyatdan alması gercekten soygun!)...bu sartlar altında bu sekilde bulamassam kullanamayacagım demektir.:)
neyse ben bi kuruyemisciye bakıyım belki 250 gr samfıstık yanında free verirler:)

smokingpro, bunun tartýþmasý bu forumda yapýlmýyor. Yapýlsa bile bir yere varýlmýyor. Ürüne biçilen deðere karýþamayýz, ve iþin maddi boyutunu tartýþmýyoruz burada. Bu durumda korsanýný nerden bulabileceðini de bu forumda soramýyorsun, veya "abi çok pahalý nasýl alalým ki biz? bu soygun..." demek kimseyi bir yere getirmiyor.

Ses kartýnla kullanabileceðin sürüyle bedava yazýlým var bu arada yani ille bir ferrari edinmek zorunda deðilsin. Biraz araþtýr, tara forumu, yazýyor bir þeyler.

Foruma hoþgeldin. :)

hosbulduk:)
peki vokal kayıt m audio 24-96 kart ile protoolsdamı daha kaliteli yoksa cubase sx demi ?
deneyen varsa yardımcı olursa sevinirim

Bir fark yok. Gelen sesin kayýt kalitesi ile ilgili olan parametrelerini yazýlým deðil donaným belirler. Windows ses kaydedicisine inputtan kaydedeceðin ses ile protoolsa kaydedeceðin ses arasýnda teknik olarak bir fark yok. Ses kartýndan geleni yazarlar. Bu gibi sorularý kendi baþlýklarýnda, yoksa yeni baþlýk açarak sorarsan daha iyi olur.

Ama önce forumu aramayý unutma!

Kolay gelsin.

pardonda neden bukadar aggresifiz???!!! protools m powered 7 hakkıında acılmıs bir forum ve bende bu program ile ilgili bir soru soruyorum.Yeni bir konu acmam konu kirliligine neden olur diye dusunuyorum.Forumu yeteri kadar taradım fakat kayıt konusunda hic bir yerde cubase vs protools yapılmamıs (m audio kart ile)
bi fark var,fark: protools un m audio kartı direk desteklemesinden meydana geliyor,bu kart icin yazılmıs bir versiyon.ben wavelab yada adobe audition da protools kadar iyi bir ses alamadım.ses daha gercekci ve temiz cıkıyordu.simdi anlasılırım umarım....

Agresiflik yok ki? Gayet iyi niyetle yazýyorum. Agresif olan sensin galiba.

Herneyse...

Arada bir fark olmadýðýný söylüyorum. Forumda m-audio ile cubase-protools karþýlaþtýrmasý yapýlmamýþ olabilir sebebi de böyle bir karþýlaþtýrmaya gerek duyulmamýþ olmasýdýr. Olduðunu düþünüyorsan sen açarsýn.

Dediðim gibi yazýlýmlarýn kayýt alýþlarýnda ses kartý ile uyumlarýnýn bir artýsý yok. Çýplak girip kaydettiðin ses digital ortamda her þekilde aynýdýr. Arada bunu deðiþtirebilecek bir eleman yok yani.

Yine de inanmýyorsan yapabilecek bir þeyim yok tabi.

Sevgiler.

smokingpro' Alıntı:
bu isten para kazananların odemesi gereken fiyat olarak 500 kabul edilebilir ama zevk icin ugrasan bir ogrencinin bu urunu aynı fiyatdan alması gercekten soygun!)...bu sartlar altında bu sekilde bulamassam kullanamayacagım demektir.:)
Smokingpro,
Freeware yazilimlar disinda bazi multitrack sequencer'larin 'egitimsel' versiyonu var diye biliyorum, ozellikle de Cubase'in olduguna eminim(Cubase educational version diye aratirsan karsina cikar muhtemelen).Boylece daha uygun fiyata orjinal versiyonunu edinip, bu Robin Hood paradoksunu yasamak zorunda kalmazsin. Eger Protools kullanman elzem degilse tabi.

Kullandigin programdan cok o programla ne kalitede is cikardigin onemli.

Kolay gelsin.

smokingpro' Alıntı:
pardonda neden bukadar aggresifiz???!!! protools m powered 7 hakkıında acılmıs bir forum ve bende bu program ile ilgili bir soru soruyorum.Yeni bir konu acmam konu kirliligine neden olur diye dusunuyorum.Forumu yeteri kadar taradım fakat kayıt konusunda hic bir yerde cubase vs protools yapılmamıs (m audio kart ile)
bi fark var,fark: protools un m audio kartı direk desteklemesinden meydana geliyor,bu kart icin yazılmıs bir versiyon.ben wavelab yada adobe audition da protools kadar iyi bir ses alamadım.ses daha gercekci ve temiz cıkıyordu.simdi anlasılırım umarım....

smokingpro kardesim,
hic dusundun mu belki de cubase-pro tools karsilastirmasi yapacak seviyede degilsindir. zira olsan zaten pt`un kirilmis versiyonunun pesinde olmazdin, veya pro tools`la wavelab`i karsilastirmaya kalkmazdin en once. bence burda listelenmis bedava muzik yazilimlarina goz at ve ise birini secerek basla. internet zaten bedava vst/vst-i plug-in dolu. yavas yavas kendini gelsitirmeye calis, zira su seviyede pro tools`dan da cubase`den de sana fayda gelmez. signal flow ve routing kavramlarini kafanda iyice otutmaya calis. belirli bir seviyeye gelip hevesin de devam ediyorsa zaten o noktada dedigin o 500 YTL ve belki de cok uzeri bir meblayi sen kendi kendine gozden cikarabilecek duruma gelmis olacaksin.

bir de, bu forumu hafife alma. ben 2.5 sene once (o zamanlar turkrock) bu forumu buldugumda daha yeni yeni biseyler ogreniyordum. buradan ve cesitli kitap/dergilerden okuya okuya kendimi gelistirdim ve su anda sirf bu birikimimle dunyaca taninan ve hic de kolay olmayan (ustune ustluk tam hakimiyetim olmayan bir dilde) bir ses muhendisligi okulunda rahat rahat okuyorum. yukaridaki "arama" yazan yere tiklayarak baslayabilirsin.

Geri