[Eski] psu gürültüsünü kesme

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

roni-aran

Yeni üye
2 sorum&sorunum var:
1-Şu an cooler master ın psu sunu kullanıyorum ve oldukça gürültülü. Yakın bir tarihte psu nun fanını değişecem. Fakat bu süre zarfında geçici çözüm olarak sadece kayıt anında psu fanını bir aletle durduruyorum.Bunun tehlikeli bir yanı varmı?

2- Psu fanını değişmek istiyorum .Ne önerirsiniz ? (20-30 dolar civarı) ve daha önce psu fanı değiştirmedim, kolay bir işmi, nasıl yapılıyor?

Kullandığın modeli bilmiyorum ama Cooler Master fena bir marka değildir PSU işinde. Fanı değiştirmek yerine temizlemeyi denesen bir kompresör ile falan belki sorunun giderilebilir. Ayrıca Fanı durdurmak hiç ama hiç iyi bir fikir değil. İlle de değiştireceğim, temizlemekle olmuyor dersen yine Cooler Master marka bir fan alabilirsin . Değiştirmesi oldukça kolay. Birkaç vida söküp takmaya bakar sadece.

psu daha yeni yani kirli olamaz.Fan olarak devir ayarlı zalman fan düşündüm ama psu ile uyum sağlarmı diye düsünüyorum. Kasa modeli: COOLER MASTER ELITE RC-332

High power 350 watt psu alarak sorunu çözdüm.Şu an psu sessiz olduğundan işlemci fanının çok az bir gürültüsü battı bana:) İnsan oğlu böyle işte, doyumsuz.

Ben 450 watlık cool master psu 'ya titan fan taktım onuda subneam fan kontrölcüye.Ekran kartımın fanını söktüm yerine over clock ürünü olan be-quet bakır radyatör soğutucu,işlemcimin fanınıda söktüm oun yerine yine subneam ödüllü cooler tatktım.Birde harddisklerimin öünüede silver fan sessiz yaptım :) Hepside fan kontrolcüde bağlı.

1000 rpm cıvarinda tutuyorum hepsini ses yok hiç.Fan kontrölcün kaliteli ise 0 rpm e kadar çekebilirsin.Bu işe çok kafa yormuştum kurtuldum sonunda..Faydası olacaksa resimlerinede asabilirim..

Kolay gelsin.

hakanZ music studios

Bu arada unutmadan yazayım.Speed Fan adlı programla sıcaklık ayarlarını devamlı göz önünde tutmakta fayda var.Çok önemli.

12 cm fan kullanan psu lar tercihimdir.Aksi takdirde fan adaptörüyle 9 cm lik fan kullanan bir psu da ,12 cm kullanıyor hale getirilmelidir.Tabi psu da bir takım kozmetik değişiklikler yaşanacaktır bu durumda ancak sonuç etkileyici olacaktır.

Tercihen Zalman,Thermaltake yada Cooler Master fan kullanılabilir.Biz müzisyenler için ses faktörü ön planda olduğundan düşük db ses e sahip modellerinden bir fan kullanılmalıdır.(Ben Cooler Master kullanıyorum)

Psu da fan problemini hallettikten sonra yapılacak ek bir takviyede Psu sessizleştiriciler olabilir.Silverstone un bir aralar ürettiği güzel bir Psu Sessizleştiricisi vardı,şu an üretilmiyor galiba. www.firebal.net

Fansız bir işlemci soğutucusu alarak gürültü problemini tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Zeroterm in BTF95 model soğutucusu vardı kelebek şeklinde, çekirdek voltajınız çok yüksek değilse o işinizi görür sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri