[Eski] PT 9.03 yavaslik sorunu ?!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ozan_K

Yeni üye
Gittik yeni Mac aldik , HD kartlarini update ettik , PT 7 den PT 9 a gectik hatta 9.03 e gectik... Dual 2.0 G5 makinede PT 7 de takir takir calisirken cok daha hizli olmasi gereken PT 9 neden bu kadar yavas aciliyor acep ? Hele ki programi kapatip tekrar acmaya kalkarsam iyice kiyamet kopuyor. Icine sadece waves kurdum , oyle cok plugin falan da yok hani. Forumlara baktim cogu kisi ayni problemden yakiniyor ama henuz kayda deger bir cozum ne gorebildim ne de bulabildim... Bilgisi olan var midir ?

Valla ilginc bir durum, ben Native PT 9.03 ile 56 kanali zorladim. Her kanalda Oxford, Waves ve Psp nin pluginleri mevcut makine sisiyor ama PT 9.03 baya iyi calisiyor bence, bu yil yeni I7 12 cekirdek alma planim var HD ye gecme planim yok. Acaba HD lerde raslanan bir sorunmu? Caci bilir bunu? (Benim sistem 10.6.6 PT 9.03 Quad Core)

Valla ben hiç memnun değillim PT HD3 9.0.3 10.6.6
Özellikle drag from browser filan kağnı gibi gidiyor. Arada corrupt dosyalar, punch-in delayler. Bazen Leopard ve 8 le boot atıyorum, o zaman da makine kernel veriyor zırt pırt. Artık 10'u bekleyeceğiz. :wink:

Allah allah cok acayip, bende uzun zamandir en sorunsuz gunlerimi yasiyorum. Pluginler catir catir aciliyor, mix yapmak zevk veriyor. Bu HD ile ilgi bir sorun sanirim. Native' i guclendirdi HD yi yavaslatti demek AVID :)

Yahu mis gibi HD problemli , uckagitci Native surumu stabil oyle mi :) Vedat abi ben 10 u falan beklemem kirarim bu makineyi !

Sevgili Avid tez update cikar yoksa meclis onunde atilan yazar kasa gibi bende binanizin onune bilgisayari atacagim :evil:

Valla Native mis gibi calisiyor ayiptir soylemesi:) Peki Ozan 9.00 bir dene istersen nasil calisiyor bir bak, acaba uptade ile mi ilgili, ya da 9.04 var ona bir bak istersen.

Ozan_K' Alıntı:
Gittik yeni Mac aldik , HD kartlarini update ettik , PT 7 den PT 9 a gectik hatta 9.03 e gectik... Dual 2.0 G5 makinede PT 7 de takir takir calisirken cok daha hizli olmasi gereken PT 9 neden bu kadar yavas aciliyor acep ? Hele ki programi kapatip tekrar acmaya kalkarsam iyice kiyamet kopuyor. Icine sadece waves kurdum , oyle cok plugin falan da yok hani. Forumlara baktim cogu kisi ayni problemden yakiniyor ama henuz kayda deger bir cozum ne gorebildim ne de bulabildim... Bilgisi olan var midir ?

Sevgili Ozan
Sorun G5 (işletim sistemi ne? ve waves hangi versiyon)
ve tekrar açmaya çalıştığında kıyameti koparan waves ve diğer tdm plug in ler

Sorun yaratmış protools u tekrar açmak istediğinizde dsp önbelleğinin boş olduğundan emin olun (System Usage window-Dsp Cache-seçili olmasın)
protools u activity monitor den kapatın hatta mümkünse bilgisayarı kapatıp açın.

Arkadaşlar adamın makine G5 değil, yeni makine aldım diyor. Mac Pro'dur.
Zaten G5 üzerinde kim Snow Leopard çalıştırmış? :)

Mundox' Alıntı:
Arkadaşlar adamın makine G5 değil, yeni makine aldım diyor. Mac Pro'dur.
Zaten G5 üzerinde kim Snow Leopard çalıştırmış? :)

Haklısın abi
alışkanlık işte G5 demek Mac Pro demekten daha havalı :D

yinede sorun G5 görünümlü MacPro da.

Abi olay soyle gelisiyor aslinda ;

Bizim PT 7 de kullandigimiz butun pluginler lisanliydi... Simdi PT 9 a gectigimiz icin Waves'in Gold ve Renaissance Bundle ini update etmek istedim fakat isler bekledigim gibi gitmedi malesef cunku zamaninda register icin alinmis waves hesabina ulasamiyorum. Binbir yol denedim ama sifrenin ne oldugu bir muamma. Bir yandan waves ile gorusup yardim istiyoruz , insallah hesap sorunu cozulecek fakat bir yandan da mikslenmis projelere ulasabilmem icin bilgisayarda waves in yuklu olmasi gerekiyor. Hali hazirda bir suru devam eden proje var. Sonuc olarak bende sorun cikabilecegini dusunsemde waves ile sorun cozulene kadar pluginleri crack kurmak zorunda kaldim . Bir ihtimal sorunun kaynagi bu olabilir fakat olmayabilir de cunku bunu dusunerek yaptigim diger denemelerde de ( PT yi bastan kurup hic plugin yuklemeden ) cok stabil bir durum yakalayamadim malesef...

Bugun PT arka arkaya 5-6 kez dondu kaldi , bilgisayara restart atmak zorunda kaldim. Yarin sabah Compel i arayip gelip bir bakmalarini rica edecegim ama sistemin geldigi gunki sevincimle su an icinde bulundugum husrani varin siz dusunun. Aklim surekli studyoda . Isleri nasil yoluna sokariz diye kendimi paraliyorum resmen.

Anladigim kadariyla genel olarak PT 9 ( En azindan HD ) cok stabil degil ama benim yasadigim sorun biraz extreme sanirim , cogunluga pek uymuyor . Vedat abi sende ki durum bu kadar vahim degil di mi ?

caci' Alıntı:
Sevgili Ozan
Sorun G5 (işletim sistemi ne? ve waves hangi versiyon)
ve tekrar açmaya çalıştığında kıyameti koparan waves ve diğer tdm plug in ler

Aslinda kiyameti koparan PT nin ta kendisi.. Cunku session acmaya calismiyorum , yalnizca PT yi acmaya calisiyorum ve bunu yaparken de icinde hicbir plugin yuklu degilken yapiyorum . Abi simdi gel de delirme yani :)

Ayrica yani daha once bircok kez PT kurmuslugum , calismisligim var ama bu hic yeni kurulmus bir PT ye hic benzemiyor. Bilgisayara hic format falan atmadan 6-7 sene kullansam ancak boyle bir performans alirimdim herhalde.

3 Gb ram snow u bile zor çalıştırır bence ramleri bir an önce yükseltin
protoolsu kurarken clean uninstal edip sistem dizinlerini onarın (onyx tavsiye ederim)
daha sonra sistemi update (combo) edip ( 10.6.8 )
protoolsu kurun ve updatelerini yapın ( 9.0.4 )

not: sistem ve yazılım yükseltmeleri paraleldir biri yükselirken diğeri de ona göre yükseltilmelidir.

Sanirim sorunun kaynagini buldum :)

Bu sabah Compel'den Omer geldi , sagolsun cok yardimci oldu. O geldiginde mis gibi calisan sistem o gittiginde yine kitlenip durunca artik isi Allah a havale etmeye karar verdim :)

Fakat sonra birsey fark ettim.
2 TB lik G-Raid FW 800 baglantili bir harddiskim var.. 2 senedir kullaniyorum ve Mac acikken surekli aciktir cunku icinde FX kutuphanem var. Bu harddisk ne zaman aciksa PT kitleniyor , yavasliyor , sacmaliyor , tepkisiz kaliyor vs... Simdi harddiski kapatim bir suru deneme yaptim , hicbir sorun yok ?! Bu harddiskte herhangi bir sorun yok , tas gibi sorunsuz calisan bir alet. PT bu hardiske ne yapmaya calisiyorda problem cikiyor sizce ? Bu yasima geldim hic boyle birsey gormemistim yani , PT ile G-Raid arasinda siddetli gecimsizlik olustu sanirim :)

Ayni sorun WD harddisklerde de yasaniyor gecen gun bende de oldu, artik o harddiski kullanmiyorum. Hardbox Fw800 harddisk kutulari baya iyi calisiyor bilginize...

Chucky' Alıntı:
Ayni sorun WD harddisklerde de yasaniyor gecen gun bende de oldu, artik o harddiski kullanmiyorum. Hardbox Fw800 harddisk kutulari baya iyi calisiyor bilginize...
Bugun de bunu ogrendim , demek ki PT kurarken HDD leri de sorun cikarabilir kategorisine sokmak gerekiyormus . Hic aklima gelmezdi vallahi :)

PT, tüm makineye hakim olmak isteyen bir DAW, ben onu öğrendim şu kısa zaman diliminde.
Native mative farketmiyor.

Kullandığınız default (ya da ilk açılan) proje ayarlarında external diskten kullandığınız bir şey varsa, PT kesin sorun çıkartıyor.

Benim aklıma gelen en mantıklı neden şey olurdu...
Örneğin Nuendo, Media Bay için takılı tüm disklerdeki dosyaları sınıflandırıp, bir hash yaratıyor, çabuk geri çağırabilmek için. Dosya indekslemesi yani. Eğer PT'de de bu tip bir şey varsa, o sorun yaratır herhalde.
Fakat neden böyle bir şeye kalkışsın PT? Var mı öyle, geriplanda çevirdiği iş bu meretin?

Biz bir ara uyuduk, PT projesinin dosyalarını USB'den bağlı harici bir diskten açmaya çalıştık.
PT fena göçtü. Sonra OS X'i de göçürdü. Makineyi açamaz hale geldik, bırakın Pro Tools'u açmayı...
PT (HD 8.1) öyle bir çakıldı ki , Snow Leopard kendine gelemedi.
Ta ki USB diskin fişini çekene kadar.

Ben böyle bir şeyi başka hiçbir DAW'da görmedim.

Geri