[Eski] PT 9HD -6031 -9073

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LeventUslu

Yeni üye
Arkadaşlar sonunda HD9 geldi. Geldi ama sorunlarda geldi. :)
Hikaye şöyle,

İ7 8 çekirdek 12 GB ram HDD ler 10 K, win7 PRO 64 yükledik. Akabinde PT9HD. Tabii AVID önerisi Win7 optimizasyonlarını da yaptık. Silmemiz gereken database dosyalarını sildik. Programı açtık ve CD de gelen demo projeyi açtık gayet güzel çalışıyor. Fakat bir baktık ki Submaster ve master kanal üzerindeki iki plugin ki ikisi de PT ile gelenler, DSP yetersizliğinden inaktif.
Neyse elimizdeki projelerden birini açtık. Çok güzel dinlerken bir anda -6031 hatası aldık. Arkasından buffer 1024 DAE buffer 4 diğerini 8 olarak ayarladık. Aynı hatayı tekrar aldık.

Daha sonra demo projede de aynı hata olmaya başladı. İnternette yaptığım araştırmalarda bir çok öneri vardı. Örneğin Nvidia ekran kartlarının IRQ çakışması ki baktık core kart ile ekran kartı aynı IRQ da. Daha sonra ekran kartını ATI ile değiştirdik. Demo proje hatasız çaldı. Bizim projeler 9073 hatası vermeye başladı. Core Kart ile Accel kartın slotlarını değiştirdik. Arkasından bizim projelerin birini sorunsuz çalarken diğerinde tekrar 6031 hatası vermeye başladı. Kısaca kafasına göre çalışıyor. 9073 çözdüğümü düşünüyorum ama 6031 hala devam ediyor. Tam iki gündür uğraşıyorum.

Herhangi bir fikri olan var mı?

Ayrıca anlamadığım bu hata kodlarını programın içine dahil eden avid neden bunların çözümünü yapmıyor. Avid önerileri bu problemleri çözmüyor.

Daha önce aynı makinede PT çalışıyor muydu? Yoksa makine de mi yeni?
Core ve accel kartın grafik kartına uzaklığını değiştirebiliyor musunuz?

Yeni makine geldi. Bütün yazılım ve sürücü kurulumunu ben yaptım. Ekran kartı ilk slotta duruyor Accel kart ile arasında iki boş slot var. Benim kartlar eski olduğundan sadece PCI x slotlara takabiliyorum. O slottan da iki adet var ve en sonda.

Vedat, duc forumda nvidia nın problemlerinden bahsediyorlar. Kullanılmayan USB portların kapatılmasından,

Re: PT 9HD -6031 -9073 ÇÖZÜLDÜ

Arkadaşlar, 6031 hatası tamamdır.

16 Ağustos'tan bugüne kadar olan uğraşılarımın sonucunda kafayı sıyırmaya çok az kalmışken sorunu çözdüm. Tabii çok komik bir durum. Sisteme bağlı olan Harici USB HDD'nin varlığı bu sorunun oluşmasına neden oluyormuş. Bütün DUC içinde bile bu yönde bir mesaj yoktu. Harici HDD üzerinden hiç bir işlem yapmadığımız için sorunu hep başka yerlerde aradık.

Sisteme bağlı olması bile yetiyor aman dikkat. Fakat yine de HDD'nin 5400 olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Elimde 7200 Harici HDD yok deneme fırsatım olmadı.

9073 ise yüksek buffer ayarları ile çözülüyor.

Bora,

Başlığa göz gezdirmiştim ama hep 6031 hatasına odaklandığım için HDD sorununu göz ardı ettim. Hatta sürekli takılı olduğu durumunu bile o HDD üzerinden hiç bir işlem yapmadığım için yanıldım. Sonuç tansiyon 15'e çıktı. :)

Bu arada Compel'den uzun zamandır alamadığım desteği, Ömer bey sayesinde aldım. Sağolsun elinden gelini yaptı ve sorunun çözümü için AVID ile iletişime geçti.
Compel iyi bir çalışan kazanmış.

Tekrar teşekkürler.

USB HDD'yi sistemden çıkardıktan sonra sorun devam etti ve soruna neden olan başka bir şey daha ortaya çıktı.

USB mouse. Çok anlamlı değil ama sanırım bilgisayarın USB portlarında bir sorun var. Yada PT9 çok hassas.

ilok'tan korkuyorum. :)

LeventUslu' Alıntı:
ilok'tan korkuyorum. :)

:)

PT9'dan olduğunu sanmıyorum. Toplama PC'lerle böyle şeyler oluyor. USB hub'lar ve saire. Başıma geldi. Mac'lerde böyle şeyler yaşanmıyor diyesim var ama yine aynı tartışmalara gireceğiz diye çekiniyorum. :)

Bora,
Toplama bilgisayarlar herzaman sorunlara gebe. Aslında AVID'in önerdiği Marka PC'lerden de alınsa sorun olmayacak. Fakat onların içine de kartlar girmiyor. Ayrıca magma almak gerekecek. Herşey para. Yetişmek mümkün değil. Herkese marka bilgisayar öneriyorum ama kurum olunca bütçeler hep sıkıntılı. Ayrıca
MAC gücü ve stabilitesi için tartışacak bir şey yok. :) çekinme.

-6031 hatasına tekrar dönersek. DUC'ta çok değişik çözüm önerileri vardı. Sorun genellikle Win7 ve PT9 ikilisinde ortaya çıkıyor. Ancak PT8 ve MAC üzerinde de bu sorunu yaşayanlar var.

Sorunu yaşayanlardan birisi Ekran kartını değişitirerek halletmiş. Bende işe yaramadı.

Benim çözümümde şu şekilde oldu. Bilgisayarda 12 USB port var. Bunların içinde sanırım USB 3.0 olanlara herhangi bir şey taktığınızda PT anlaşamıyor. USB portların sayısını 2'ye indirdim. Klavye Mouse da PS2'ye döndüm. Bu gün için daha önceki projeleri seslendirdim ve 20 dakikalık kesintisiz kayıt yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. Ayrıca 10k diskler ile 7200 k arasında bir fark yok gibi. PT için.

Yine bir öneri WD disklerde MAVİ olanlar oldukça uyumlu. SİYAH olanlarda sorun çıkıyor. Yarın bir tane de YEŞİL deneyeceğim. Bir haftada hiç bu kadar çok windows kurmamıştım. :twisted:

Geri