[Eski] real time efekt prosesing programları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ebenezer

Yeni üye
selam
benim sorum bilgisayarda kullanabileceğim efekt programları ile ilgili.amplitube ya da guitar rig gibi programları biliyorum ama bana daha çok özel efektler yapabilecek bir program.ve bunu sahnede kullanmayı düşündüğüm için realtime yapması lazım cubase de deliler gibi filtreler mevcut elimde waves pluginleri var ama dediğim gibi o pluginleri realtime işleyecek bir program lazım ve hatta amplitube ile beraber kullanabilirsem <fx chain modunda< süper olur.bu iş için aklımda fireware solo <m-audio< var latency nerdeyse olmadığı için.aşağı yukarı olay bu kullanan eden varsa bir bilgi.aradığım yaklaşık efekt kalitesini anlamak istiyorsanız g3 denver konserinde steve vai nin 12 telli gitarından gelen sesi dinleyin..teşekkürler

ebenezer, baþlýðý yanlýþ yere açmýþsýn..

sen þimdi sahneye bilgisayar mý kurmayý düþünüyorsun? steve vai öyle yapmýyor ki. mouse filan elinde :D

windows'a bu kadar güveniyor musun?

o kadar uðraþ, ama þunu bil; konserde alttan sis basýlana kadar ömrün :)

not: cubase'de realtime var :?
not; vst host arýyorsun sen.. hehe :D
not; cubase ve deliler gibi filtreye neden o kadar para verdin? ve yetmeyen ne?

sen tam anlamamışsın ben de anlatamadım galiba en iyisi madde madde sıralayayım
1.gitar pedalım yok onun yerine sinyal işlemeyi drive olsun efekt olsun laptoptan yapacam
2. mouse a gerek yok amplitube olsun guitar rig olsun midi foot controller ile yapabiliyorsun o işleri
3. vai nin sadece firewox u 1300 euro artı kdv bende de o yok
4. bana gitardan gönderdiğim sinyale drive dışında synth verebilecek bir program lazım değişik filtreler lazım gurupta tek gitarım klavyeci de almıycaz padler bana kaldı.vai yi de adam gitardan strings sesi aldı diye örnek verdim tabii onunki deli gibi bir setuptır o kesin ama pod xt live ın strings sesleri bile rezalet sitedeki örneği dinledim o bile vasat ki benim alacağım ses daha da beter olacak
toparlayacak olursak laptop+m-auido fireware solo+midi foot controller ve bir adet program ile güzel efektler istiyorum eğer cubase yetiyorsa ve realtime latency yapmadan miksere girebilirsem onu işime yarar ama drive dışındaki özel efektleri verebileceğim program nedir bilmiyorum.dediğim gibi g3 denveri seyret 12 telli gitardan nasıl strings almış dinle ona yakın bir şey istiyorum.çok istiyorum ama bir laptop pealdan daha fazla işlemci gücüne sahiptir diye tahmin ettiğim için olabilirmiş gibime geliyor ama bilmiyorum o yüzden de soruyorum.
off elim koptu yazmaktan kullanan bilen arkadaşlar bir destek çok önemli bu 2 hafta içinde birşeyler alıcam xt live yada laptop ve fireware solo karar vermem lazım.blackbox kesmedi bu arada onu da denedim.neyse kolay gelsin.....

o mouse kýsmý sonundaki smile'dan anlaþýlacaðý gibi ciddi deðildi. "yok artýk" filan gibi..

fakat bahsettiðin yazýlýmlarýn da fiyatý az buz deðil ki..

bunun yanýnda bunu yapýp sorunsuz kullanmya baþlamanla sýkýlýp bunalman arasýnda birkaç gig oynar gibi geliyor. roadie herþeyi yapabilecek olsa bile yapmam ben böyle birþey þahsen. zaten onu yapýyorsa mouse da kullansýn :lol: yalnýz wireless baðlantý varsa kapat sen yine de :?

bu forumda bahsettiðin bilgisayar teknolojilerini oldukça iyi bilen, bu pluginlere de sahip xt kullanýcýlarý var :)

Gitardan adam gibi string sesi almanýn yolu, özel MIDI çýkýþlý bir manyetik, ona baðlanan özel bir voice modüle(synth-sampler) dan geçer. yani gitardaki tellere vurayým bana onlarý string olarak versin diyorsan, güncel matematik ve bilgisayar bilirimi, ses çýkýþý veren bir gitarý o hale getirmeye henüz muktedir deðil. Malesef bu iþ için özel donaným alman gerekir.

PC ile sahneye çýkýnca, performansýn ortasýnda bufferlarý sapýtan cubase'i düzeltecek birini de tutman gerekir sanýrsam. Düzelene kadar seyircilere dinleteceðin cýzýrtýlar da cabasý. Böyle sorunlar realtime bilgisayar iþlemdlerinde olasýdýr. Eðer vst tabanlý bir performans düþünüyorsan, bilgisayar yerine stabi iþlem yapabilecek musepack receptor cinsi bir racke ytýrým yapmaný öneririm. Evde sorun çýkmasa bile, sahnede murphy kanunlarý iþler.

Bir vst yardýmýyla gitardan baþka enstrumanlarýn sesini almak istiyorsan(Sentez veya pitch tracking to sampler), bunun yolu yok daha önce de dediðim gibi. Digital signal processing denilen mevzunun da, belli giriþlere karþý bir limiti var. Yani ekstra donaným olmadan olmaz senin iþin.
Malesef durum bu.

Yani bilgisayar þu anda monofonik(evet tek telde) adam gibi pitch tracking yapamýyor bile, ki nerde kaldý bunun polifoniði, sentezi. Ben hala gitarý midi controller(pitch input için) olarak kullanabileceðim(sýrf yazýlým ile) günlerin hayalini kuruyorum.
Kestirmesi yok bu iþin yani. Malesef.

Laptop'i sahnede realtime pluginleri calistirmak icin kullanmak sakat ve latency kacinilmaz.
Cubase yerine V-Stack ya da Xlutop Chainer kullansan bile, yine de ses kartinin sinirlarina takilirsin. Cok pahali donanim gerektirir.

Sahnede ozel donanim, en saglami. Plugin yukleyebilecegin donanimlara ornekler ise sunlar:

Muse Receptor. Gitaristler Guitar Combos, Guitar Rig kullanabilir:
http://www.museresearch.com/receptor_overview.php

Receptor Waves Pluginlerini desteklemiyor sanirim,

cunku Waves kendi donanimini pazarliyor:
http://www.waves.com/content.asp?id=1622

Peki sadec amplitube (stand-alone) yada guitar rig fln kullansam nasıl olur.Birinden duymuştum ben driveları laptoptan alıyorum diye yazmıştı bir forumda.

Fiyat performans meselesi.Dediğim gibi para olsa direkt fireworx artı orta kalite amfi şeklinde giricem olaya ama...

Yakýn fiyata alacaðýn bir efekt ünitesi daha iyi sonuç verir muhakkak.
Sonuçta bunun için güzel convertorlarý olan bir ses kartý(hi-gain de gürültüyü aza indirmek için) ve yine bilgisayara girmek için gürültüsü az bir preamp veya DI-box alman gerekecek. Bir de amplitube-guitar rig fiyatý ekle üzerine... Bir de sahnede geçersiz iþlem yürütme riskini ekle.

Boss gt8-pod xt live gibi bir cihazla daha stabil ve iyi bir sonuç alýrsýn. BAhsettiðin yazýlýmlarýn modülasyon efektlerinin kaliteleri bahsettiðin TC cihazý ve varyantlarýnýn yanýna bile yaklaþamaz. Bahsettiðim floorboard efekt prosesörleyi ile yarýþýrlar, ancak ÝYÝ bir ses kartý ve Preamp-DI box ile. Gürültü iþin içine girdikten sonra, gerçekten çekilmez olur.

Çok özel bir sebebin olsa tavsiye edebilirdim. Ama amaç, bildiðimiz gitar sesi almak olunca pek mantýklý yaný kalmýyor bence.

Line6 Guitarport bence en ucuz cozumun olur. Bende var.

Ama yine de sahnede gitar performansi icin cok guvenemem herhalde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri