[Eski] repertuar programı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tanzer

Yeni üye
Arkadaslar baslığı hangi katogoriye sokacağımı bulamadım.Eğer yanlış ise düzeltin lütfen.sahnede defter dosya vss kullanmaktan bıktım.ayrıca kağıt israfı olduğunu düşünüyorum.lap top uzerınde kullanabileceğim şarkı ekleyıp silebileceğim bir repertuar programı varmı.varsa bilgilendiririseniz sevinirim.bir tane buldum bir arkadas windows help dosyası şeklınde hazırlamıs.html gibi.ama üzerinde değişiklik yapamıyorsun.html editor lerde işe yaramadı.bana repertuar programı lazım kısaca .iyi gunler

Programa gerek var mı bilemiyorum. :) Repertuarların olduğu klasöre sağ tıklayıp ara deyince ayrı bir pencere açılacak. Orada istediğini anında bulursun. Zaten şarkılar not defteriyle, WordPad'le falan yazılmışsa değişiklik yapmak da zor değil.

Ama PDF formatındaysa veya PDF formatı yapmak istiyorsan Foxit Reader programını tavsiye ederim. PDF oluşturma özelliği de mevcut.

http://www.foxitsoftware.com/downloads

Programı yükledikten sonra Language bölümünden programı Türkçe yaparsın. Sonra herhangi bir PDF dosyası aç ve Düzenle kısmındaki İçeri Düzenle de. Bunu yaptığında update etmek isteyecek. Tamam deyip yüklemeyi yaparsan PDF Editor' ı indirmiş olacaksın.

PDF Editor' ı açınca, New dersen bembeyaz bir sayfa açılacak önüne. Yazı eklemek için Object kısmından Add Text 'e tıkla. Açılan pencereye de, not defterinden kopyaladığın yazıları yapıştır. Sonra kaydet bölümünden pdf olarak kaydedebilirsin.

Ben Windows'un en başarılı, hata vermeyen, cpu zorlamayan tek programını kullanıyorum : Notepad :)

Öncelikle masaüstüne bir notepad dosyası açıp içine tüm şarkıların isimleri satır satır yazarsın. (Her şarkı bir satıra)

Daha sonra konserde çalacağın playlisti oluşturmak için bir tane daha notepad dosyası açıp, gerekli boyutları ayarlayıp, bu 2 notepad dosyasını ekrana sığacak şekilde koyarsın.

Sıra playlist oluşturma işlemine gelir. Tüm şarkıların yazdığı dosyadan yandaki boş dosyaya şakrıların çalma sırasına göre tek bir satırı boldlayıp, ctrl+c ile kopyalayıp, ctrl+v ile yapıştırırsın.

Gayet basit bir şeyi uzuuun uzuuun anlattım ama biraz klavye kullanasım var da :roll:

Bu şekilde tavsiye ederim çok raha oluyor. Hem de notepad de yazı boyutunu çok rahat bir şekilde ayarlayabiliyorsun, hem de her satıra bir şarkı gelecek şekilde yazınca şarkı seçmek te kolay oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri