[Eski] Robotlardaki Gobo olayı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

dilbata

Yeni üye
Gobo olayını az çok biliyoruz.Ben şunu sormak istiyorum?Mesela hiç gobo çıkarıp takma zahmeti olmadan tamamen bilgisayar ortamında gobo yapıp bunu robottan yansıtabildiğimiz bir sistem varmıdır?Böyle bir robot varmıdır?

Bu fonksiyonu ekleyince projeksiyon makinası oluyor. Ama moving head projeksiyon+makinası olurmu diyorsan o da kolay. Normal bir moving head ın kafa kısmını çıkarıp içine projeksiyon makinası bağlamayı başarabilirsen iş oldu demektir.Böylece hem bilgisayardan görüntü vermiş, hemde görüntüyü istediğin gibi oynatmış olursun.

Döner kafalı Projeksiyon aygıtları var ,robot imal eden şirketlerin sitelerine bakarsanız ,geçen yaklaşık 2 sene önce falan reklamı vardı ,sgm in olabilir.Martinler dede bıçaklı mekanik sistem vardı ,esdkiden .

Yazdığım mesaj daki yazım yanlışları için özür dilerim ,düzeltmek istedim ama olmuyor,kilitlendi.
http://www.robe.cz/products/
sgm değilmiş Robe ymiş. :lol:
Birde sadece gobo gösteren robota benzer aletler var ,sadece merceği falan var,şirketler tanıtım toplantılarında kullanıyorlar.İçine görüntüyü koyuyorlar ,tepegöz gibi yansıtıyor,ama dönebiliyor.Kafası değil sadece içindeki görüntü. :D
ikiside bu sitede

bahsettigin sey digital lıght yanı kısaca doner kafalı projeksıyon cıhazı tabiki bu basıt anlatımnı aslında cıhaz cok daha fazlasını yapıyor..bu konuda bence dunyanın en ıyısı high end dir...bu adresten ınceleyebılırsın urunu nba acılıslarında ve onemlı maclarda kullanılıyor ınsanın hayretle ızledıgı alınası bır cıhaz tr satıs fıyatı 90.000 usd cıvarı distrubutor u Atempo

http://www.highend.com/products/digital ... g/dl_3.asp

çok güzel cihazmış gerçekten. Acaba Türkiye'de monte edilmiş var mı? Gidip bakmak isterim.

Ben çalıştığım yerde bunu kullanıyorum VMS marka aynalara takılı projeksiyon cihazları var bu aynalar projeksiyonlar için özel üretilmiş aparatlar bunları arkaos tarzı programlarla herhangi bi şekil içizip çeşitli efeklerle döndürebilirsin renk verebilirsin aynalarıda robot gibi oynatabilirsin ancak bu projeksiyon efeklerinde dikkatli bakıldıgında verdigin şekilin dışında kare şeklinde bir arka plan koyulugu olabiliyor.

tr de high end in dl serisi (dl1 ile basladı dl3 en son veresiyonu) digital lighting lerini kullanan bi firma yada mekan yok diye biliyorum..sadece high end in showgun modelini kullanan firmalar var (bakınız staras serdar ortaç klipleri)..ben nba finallerini sırf bu cıhaz ıcın takıp etmıstım:))

aYNaLI-SuCuK' Alıntı:
ROMEO' Alıntı:
çok güzel cihazmış gerçekten. Acaba Türkiye'de monte edilmiş var mı? Gidip bakmak isterim.

Taksimde ghetto ya gelirsen bunları sana gösterebilirim.

Şimdi sizde bu 90 bin dolarlık cihazlardan mı var? Peki bu cihazlarla ne yapıyorsunuz? Eğer gerçekten varsa ben de gerçekten gelip görmek istiyorum.

vallahi ben fiyatını bilmiyorum benden önce başkası bakıyordu bu sisteme o gidince bu sistemi ben kullanmaya başladım ismim ümit ghettoya gel ben muziktek ten romeo de :) bildiğim herşeyini gösteriyim hatta çalıştıralım bakalım :)

http://thrill.artificialeyes.tv/

buda cihazlara efekler verdigimiz program aynı zamanda dmx çıkışıda var programdan aynalarıda hareket ettirebiliyorsun bir görüntü mixer i sayesinde görüntüleri mixliyoruz bi nevi reji gibi konserleri perdeye ve duvarlara verebiliyoruz yada visuallar kullanıyoruz ancak bu programı kullanmayı tam anlamıyla bilmiyorum visuallar için ben arkaos programını kullanıyorum.

Ben bu aynaları daha çok sevdim.Ama odak problem olabilir.Diğerinde belki otomatik odaklama falan vardır.(pahalı olanda )Yoksa zaten ayıp olur.90..................... dolar. :mrgreen:

Geri