[Eski] Roland Rss M-400 Mixer

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Hiç bir cevap alamadım ,galiba türkiyede kullanıma girmemiş, ama netten bayağı işlevsel görünüyordu, bir de markası roland oluca insanın biraz daha kanı ısınıyor.

Atempo'n un davetlisi olarak 5-6 Aralık 2009 tarihlerinde Roland Ses Mühendisi İspanyol Mario Santos'un katılımı ve eğitmenliğinde bu mixeri yakından tanıma fırsatı buldum.Öncelikle şunu bilmenizi isterim.Dünyada kullanılan çoğu digital mixer üreten firmalar sistemi tamamen kendileri oluşturamıyor.Yani bazı parçaları başka firmalara yaptırıyorlar.Dolayısı ile bu durum kaliteyi ve fiyatı değiştirebiliyor.Fakat Roland ise en küçük parçasına kadar tamamen her parçasını kendi üretiyor.Bu yüzdende satış fiyatı bence gayet uygun.Aslında Santosun dediğine göre Roland bu mixeri daha büyük boyutlu yapmak istemiş.Fakat firma dünyadaki ekonomik krizi ve çalışma şartlarını baz alarak bu boyuta karar vermişler.Santos'un en önemli vurgusu, Roland'ın Preamp larının çok kaliteli ve başarılı olduğu aynı zamanda mixerin tak-çalıştır sistemiyle çalıştığı yönünde oldu.En bağlayıcı özelliklerinden biride bana göre buydu.Yani sistem çalışırken elektrik(Jenaratör,Şebeke v.s) bir şekilde kesildi diyelim.Elektrik gelir gelmez kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.En son nasıl bıraktıysanız nasıl chek yaptıysanız yapın kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.Sadece 5 sn bekleyerek.Buna örnek olarak bir başka marka digital mixerden örnek verdi.Ve aynı şekilde problem olduğunda o mixerin kullanılamaz hale geleceğine değindi...(Şuanda burda marka model belirtmek istemiyorum.)Ve en önemli konulardan biri ise sistemin açılma süresi; Sadece 5 sn kadar sürüyor.Ve tüm sistem kullanıma hazır! Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Piyasada sık kullanılan bazı digital mixerler ile kıyaslanmasının mümkün bile olmayacağını söyledi.Tabi bunları model bazında örnekledi.Tüm mixerler ile kıyaslamadı tabiki...Fakat kıyasladığı mixerler şuan Türkiye şartlarında çok kullanılan ve tercih edilen markalardı.Aynı zamanda kendisinin Yamaha'da 15 senelik bir çalışma hayatı geçmişinin olduğunuda belirtti..Kısaca yazılacak ve söylenecek çok şey var inanın koltuğunuzun altına alın götürün o kadar hafif ve kullanımı çok basit.48ch-16 aux-8 Dca group,Effect,Gate,Compressor,Spectrum Analyzer v.s v.s.... inanın yazacak çok özellik var.İsterseniz eğer hoşunuza giderse dahili present ler bile var.Hiç tonlama ile uğraşmadan bunları bile kullanabilirsiniz.Şuan mixer Atempo'nun Çankaya'daki ShowRoom'unda ziyaretçilere açılmıştır.İsteyenler gidip görebilir.Sorularına cevap alabilirler.Aşağıdaki Linkten indireceğiniz program ile mixeri sanal olarak tanıyabilir ve kullanabilirsiniz.(Ama ses çıkmaz ona göre... :D )
http://www.roland.com/products/en/_support/dld.cfm?PRODUCT=M-400&iRcId=1812329&dsp=1
Aşağıdaki resimde hazır Kıck Presenti ve Ch1 ana sayfasını görmektesiniz...

Tunca bey , ilk önce size teşekkür etmek istiyorum beni bilgilendirdiniz, fakat ben digital mixer olarak tercihimi Allen & Heath iLive-T112 idr48 olarak yaptım ve inanın çok memnunum, burada fazla bahsetmeyeceğim, yeni bir başlık altında diğer arkadaşlarıda bilgilendirmek isterim.

Şuanda Roland M-400 ün Türkiye'deki güncel potansiyeli ne durumda acaba?Tutuluyor mu?Beğeniliyor mu?Riderlara arasırada olsa giriyor mu?Bu konuda bilgilerinizi rica ediyorum.Tşk ederim.

tuncayakyz' Alıntı:
Yamaha Ls 9-32 Live Performansta nasıl bir mikser? İkinci eli bulunuyor mu?Arıza durumu nasılsır?

Aman diyeyim Tuncay yanarsın Böyle tonsuz bi mixer olamaz. LS9 dan uzak dur parana emeğine yazık. Pre amp lar yerlerde.

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Presonus baksana.. bana amerikalı bi ses mühendisi önerdi. Onur da var. Onurda varsa ucuzdur.

Ahahhahahah Sana artık söylenecek kelime yok hafızamda :D

Evet presonus ucuz. Ama kötü bir mixer mi asla. Kesinlikle behringer klasmanında değil. Bende var gel dene fıstık gibi masa. Hatta bu hafta taxim de ki MAsk Bar a da aldırdım. Onlarda çok memnunlar. Hergün 2 grup sahne alıyo koca koca eq, efect rack lerini sökmeye başladılar :D

Rider lı iş yapıcaksan Allen Heath İ live serisine bi bakıver. Alıp kullanmayı beceremeyen ve satanlar bile var şu aralar :wink:

Bana öneren amerika dan bi iş için gelen bi ses mühendisi.. adamın profesyonelliğine aksesuarlarına hayran kalmıştım.. o söyledi şu masaya bak güzel diye 3bin dolar dedi. Yoksa Onur'un lafıyla.. hahah

Abi çok acele kim satıyor distribütör kim telefon numarası falan filan bişeyler yazın çünkü Soundcrfat Si Compact 24 siparişi vermek üzereyim.Buna karar verdim yarım saat önce Sf den sedat abi ile görüştüm.Anlaştık gibi ama önce bütçem abi bu mikseri kim satıyosa hemen görüşmem lazım herkes ii diyor bu mikere ya..

tuncayakyz' Alıntı:
Abi çok acele kim satıyor distribütör kim telefon numarası falan filan bişeyler yazın çünkü Soundcrfat Si Compact 24 siparişi vermek üzereyim.Buna karar verdim yarım saat önce Sf den sedat abi ile görüştüm.Anlaştık gibi ama önce bütçem abi bu mikseri kim satıyosa hemen görüşmem lazım herkes ii diyor bu mikere ya..

Soundcraft tamamdır derim ben.. Pişman olmazsın. Si3 ile de Vi6 ile de çalıştım. Tabi ki Vi6 derim ama Si dan da memnun kaldım.

Özgür,

Soundcraft ın işletim sistemi menuleri geri falan diyolar. Bu konu hakkında ne düşünüyosun. Bende bi kere vi6 ile çalıştım. Zaten çok severim soundcraft ın tonlarını. Si seriside benim gözümde okey ama rider larda göremedim hiç. İ live ve yamaha daha çok geçiyo riderlarda...

onemusic' Alıntı:
Özgür,

Soundcraft ın işletim sistemi menuleri geri falan diyolar. Bu konu hakkında ne düşünüyosun. Bende bi kere vi6 ile çalıştım. Zaten çok severim soundcraft ın tonlarını. Si seriside benim gözümde okey ama rider larda göremedim hiç. İ live ve yamaha daha çok geçiyo riderlarda...

Si'larda menu yok, daha doğrusu çok basit sıradan küçük bir şey var. Tamamen analog mantığında yapılmış, ekrana bakmıyorsun çalışırken, zaten iPhone ekranı kadar bir şey var.
Ama sesi ve işlemci/Fx vs tamamdır.

Rider da geçmez çünkü bizim milletimiz tembel. Yeniliğe hep karşıyız biz :)

Hahhh o zaman tam benlik. Soundcraft analog mantıgında dijitalmiş :D

Şimdi tekrar kıyas yapıyorum soundcraft parasına nerdeyse 3 tane presonus alınıyo. Tek fark motorize fader olmayışı ve aux sayısı. Kıyas yapınca fiyat / performans gene presonus öne çıkıyo. Ama soundcraft a olan sempatim bitmedi gene :D

Bu arada tuncay da benim gazımla presonus a döndü :D

Aynen abi onur valla iyi dedi soundcraft ile arasında yaklaşık 10.000Tl oynuyo parayı dikkatli kullanmam lazım.Zaten ben riderlı çalışmıyorum.Soundcraft Mh2 serisi analog var kullanıyorum tonları güzel ama gelde taşı oraya buraya :mrgreen: bıktım abi artık onurun dediği gibi gaza geldik :mrgreen: Presonusa devam herhalde işimizi fazlasıyla görecektir.Bu arada özgür abimiz bu mixer ile ilgili ne der açıkcası merak ediyorum.

Geri