[Eski] Roland V Synth XT

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

SparkLes

Yeni üye
Arkadaşlar bi kaç gün önce Acces Virus Ti snow almayı düşünüyordum fakat V Synth XT nin soundlarını duyduğumda daha bi yatkın geldi bana. Elektronik müzikle uğraşıyorum ve daha o o tarz sesler lazım bana piano string vs pek mühim değil yani daha çok trance sesleri lazım. Sizce elektronik müzik için iyi bir synthesizer mi ? Ona göre yarın gidip alacağım 2. ele iyi bir fiyata buldum..

SparkLes' Alıntı:
Elektronik müzikle uğraşıyorum ve daha o o tarz sesler lazım bana piano string vs pek mühim değil yani daha çok trance sesleri lazım. Sizce elektronik müzik için iyi bir synthesizer mi ?

Access Virus ti tabikide . Trance diyorsun , elektronic diyosun , tartışmasız access tabikide . Arpegiatorde çok gelişmiş bir alet , hafifte . Ama daha kapsamlı birşey istiyorum diyorsan V Synth değilde . Roland G serisini düşün derim .

V-Synth şu anda piyasadaki en iyi virtual synth'lerden birisi. Ancak kullanımı biraz zordur ve ses bankası bulmakta da zorluk yaşarsınız. Access Virus ise aradığınız trance vs sound'u için biçilmiş kaftan. Zaten şu anda piyasayı yönlendiren bir çok isimin setup'larından Virus ve Nord Lead eksik olmuyor. Gayet pratik ve piyasa kafasında cihazlardır. Ancak yine de V Synth de çok çok iyidir. Sadece kullanım durumu biraz farklı gibi. Önce bir Nord veya Virus alın. İleride lazım olursa bir de VSynth koyarsınız yanına ;)

NOT: Roland G serisi? Fantom G kastedildi sanırım. Çünkü G70 falan aranjör serisi.. Yine de her iki serinin de elektronik müzikle alakası yok ki... Çok iyi klavyeler ama boşa para vermiş olursunuz... Trance demek Virus ve Nord demek.

Ha, unutmadan. Novation K serisi veya X serisi bir synth bulursanız da sakın kaçırmayın!!!

Yanlız şunu çözemedim ben bi, Acces virus piyasade yok herhalde çünki kendi sitesindende kaldırılmış onun yerine Acces virus Ti snow, desktop, keyboard filan getirilmiş. Virus u bulabilsem bende onu almak isterim ama bulamadım piyasada yok.

Novation x station bu var hocam ama pek güvenilir gelmedi pek bilgi vermeiş ne kadar kullanmış filan. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 235/detay/?

Fiyatı iyimidir bilmiyorum hiç.

Roland ı istememin sebebi http://www.youtube.com/watch?v=ivWyANFpK1g

Yukardaki videodaki gibi seslerin daha çok işime yaradığı için Ti Snow un demolarını dinledim fakat pek yok gibi geldi bana ama genede net birşey söyliyemem.

Virus TI ve TI2 serisi şu anda güncel olan ve üretilen modeller. Eski serileri de 2.el piyasadan bulmak mümkün. Özellikle Indigo süper bir klavyedir. Virus C modul de harikadır.

Yolladığınız V Synth videosunu yapan JayB, sadece kendi programladığı sesleri tanıtıyor. Eğer onu bulup ikna ederseniz size de yollar. Yamaha An1x ve Korg X5D için yazdığı ses bankalarını aldım ve kullanıyorum. Çok iyi bir elemandır ismi Johann.. Bunlar dışında V synth'in fabrika sesleri ile bu sound'a ulaşmak için epey bir çalışmak lazım...

Zahmetli iş bulaşmıyim ben :)

Yani sonuç olarak önerdiğiniz Virus C mi Novation X station mu. Çünki Fiyat olarak 2500 TL den fazla veremem. Gerçi Virus C nin ne kadar olduğunu bilmiyorum. Ona görede iyice araştırıp 2. el veya sıfır neyse alıcaz.

2500 TL kadar paranız varsa güzel bir MIDI klavye ve Virus Snow alın, mutlu olun derim ben... Ya da biraz daha kasıp Virus Polar da düşünebilirsiniz...

Klavye var Cakewalk A500S aldım daha yeni.

O zaman Ti snow alıyorum 2. el bulamadım sıfır alıcam gibi görünüyor. Bildiğiniz satılık 2. el varmı ?

V synth XT de Roland D50 ve Vocal Designer kartları da var. (o modlar için tekrar açıp kapamak lazım)
Aynı anda hepsini çalıştırmayacaksan ilgini çekebilir.

Ama "supersaw" yerine "hypersaw" istiyorum dersen bilemem tabi :)

Selam arkadaşlar. V-Synth XT ile ilgili küçük bir video yapmıştım, konusu açılmışken ekleyeyim dedim :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ObfEGR95K1M[/youtube]

Elektronik muzik ile ugrasacaksan zaten preset leri unut. Olay devamli daha yeni daha fresh soundlar yaratmaktan ve islemekten geciyor.

Bende hem virus hem vsynth var. Vsynth bana gore cooook daha derin bir cihaz. Virus cok daha cabuk odullendirir sahibini ama vsynth cozersen akla hayale gelmeyecek sonuclar verir. Cok zaman ayirman gerekir, basina oturucan bir sene kalkmayacan.

Bu isikta dusun istersen, sakin yanlis anlasilmasin virus cok derin alet ve cok da kullaniliyor ama vsynth bence kafayi yemeye musait ses tasarimcinin ruya aleti!

kodomo' Alıntı:
Elektronik muzik ile ugrasacaksan zaten preset leri unut. Olay devamli daha yeni daha fresh soundlar yaratmaktan ve islemekten geciyor.

Bende hem virus hem vsynth var. Vsynth bana gore cooook daha derin bir cihaz. Virus cok daha cabuk odullendirir sahibini ama vsynth cozersen akla hayale gelmeyecek sonuclar verir. Cok zaman ayirman gerekir, basina oturucan bir sene kalkmayacan.

Bu isikta dusun istersen, sakin yanlis anlasilmasin virus cok derin alet ve cok da kullaniliyor ama vsynth bence kafayi yemeye musait ses tasarimcinin ruya aleti!

Bi kaç gün önce Virus ti snow aldım ve şuan henüz bi ses oluşturmaya kalkmadım. Pekte bilgim yok ses oluşturmayla ilgili dediğin gibi zaman ayırıp uğraşmak gerek. Ama Vsynth de almayı düşünüyorum ileride. Jayb isimli eleman (yukarıdaki gönderdiğim youtube videosundaki) iyi sesler oluşturmuş çok hoşuma gitti dediğin gibi var yani sesler. Neyse şimdiliki tadını çıkarıyım Snow un onada sıra gelir inş :)

bende bi synth cihaz almayı düşünüyorm yalnız şu v-synth xt kafama takıldı satan yokmudur hiç almayı düşünüyorm ? novation x 61 buldum uygun fiyata yalnız hiç bilmiyorm o cihazı ve tabi bi diğer cihaz waldorf blofeld modul bunlarla ilgili bilgiler verirseniz sevinirim.

Eğer kendi ses örneklerinizi manipüle etmeyi seviyorsanız V synth XT tam size göre. Klasik osilatörlerle iş görecekseniz, tını zevkinize göre Novation ya da Blofeld tercih edebilirsiniz. Blofeld'de wavetablelar da mevcut, belki sonik çeşitlilik olarak ilginizi çekebilir.

Seçim yaparken en güzeli videolara bakmak, aletlerin tınıları hakkında çoğu video yeterli fikri veriyor.

Bu konuda da ufak bir Q vs Blofeld kıyaslaması var.

http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=12&t=28808

Geri