[Eski] roland v synth'mi, korg m3'mü

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sinewa

Yeni üye
roland v synth (gt modeli değil) ve korg m3 arasında kararsız kaldım arkadaşlar.acil yardıma ihtiyacım var.bu iki klavyenin farklı kulvarlarda yarıştıklarını biliyorum. az çok işlevlerinide biliyorum açıkçası. (ama her ikisinide kullanmadım) ben hem sahne hemde studıo işlerinde kullanacağım. henüz buna rağmen fikir almak istiyorum.şu an her ikisinide alma olanağım var açıkçası.(tek birini tabi ki). fiyatlarıda yaklaşık aynı.bi kaç gün içinde bi karar vermem lazım.bu aletleri bilen arkadaşların bilgilerine acil ihtiyacım var...şimdiden teşekkürler... :mrgreen:

sinewa, sen de farkindasin ki sordugun soru, motorsiklet mi alayim yoksa araba mi alayim sorusuyla ayni kulvarda olmus.
Elinde varolan enstrumanlara, isteklerine gore degisecek bir durum. Ben sahsen v-synth e sahip olmayi cok isterdim, ama param olsa bile muhtemelen almazdim. Cok sacma birsey gibi gelebilir soyledigim, ama v-synth i aldiktan sonra oncelikle enstrumani tanimak icin, sonra da sesleri uretmek icin harcayacak bollukta zamanim maalesef yok. Bundan dolayi M3 u secerdim.

Gectigimiz yil, Jordan Rudess, kendisi album kayitlarinda da kullandigi V- Synth i ebay den satisa cikartti. Bak o enstruman olsa almak isterdim iste :)

peki ikisinede aynı fiyata sahip olma şansın olsaydı yinede m-3 ümü seçerdin? (ayrıca gözden kaçmışsa bi daha belirteyim:v-synth gt serisi değil,roland v-synth)

birde merak ettiğim şu:yani v-synth2ide hazı fabrikasyon sesler yok mu?yani roland'ın klasik ve yeni seri sesleri.pıano,strıng,vox falan.

sinewa' Alıntı:
birde merak ettiğim şu:yani v-synth2ide hazı fabrikasyon sesler yok mu?yani roland'ın klasik ve yeni seri sesleri.pıano,strıng,vox falan.

arkadasim yanlis anlama ama sen simdi boyle bir soru sorunca ne cevap verecegimi bilemedim, onun icin susuyorum...

ya yazı biraz düzensiz olmuş.demek istediğim şu: v-synth'ide roland'ın bildiğimiz hazır fabrikasyon sesleride mevcut değil mi? pıano,strıng falan yani.yada tamamen şu youtube de dinlediğimiz sentetıc sesler üzerinemi kurulu bu alet?

ben v-synth xt kullaniyorum
icinde ole piano, string su bu gibi hazir sesler cok nadir
icindeki sesleri gec zaten, aletin butun olayi kendi seslerini yapmaya baslayinca cikiyor, oldukca derin bir alet, ama oyle korkulacak bir alet degil.
Bence yeni sesler ve deneyler yapmaya daha yatkin bir alet.
Ama illa piano su bu sesi diyosan, kaliteli sample lari at icine, ayni zamanda acayip bir sampler cunku, uzerlerinden cal, ama alet bunun icin dusunelmemis hissi yaratiyor bende...

acaba V-synth ile V-synth XT'nin sesleri arasında çok fark varmı?hata yapmak istemiyorum.çünkü iyi para verecem sonuçta!sesimi duyan varmı???

M3 ya da V-Synth, ikinci klavyen mi olacak? Yoksa tek olarak kullanmayı mı planlıyorsun? Ayrıca yapacağın müzik türünü de belirtirsen daha mantıklı cevaplar verilebilir.

sorunda bu zaten.tek klavyeyle iş yapmak istiyorum.müzik türü batıya dönük slow müzikler.daha çok alt yapı ama. pıano,strıng, choır ve vox vazgeçilmezlerimden.bu aletin (roland V-synth) bunu ne kadar karşılayacağını bilmiyorum doğrusu.rolandı daha sıcak buldugumda bi gerçek.

sinewa' Alıntı:
sorunda bu zaten.tek klavyeyle iş yapmak istiyorum.müzik türü batıya dönük slow müzikler.daha çok alt yapı ama. pıano,strıng, choır ve vox vazgeçilmezlerimden.bu aletin (roland V-synth) bunu ne kadar karşılayacağını bilmiyorum doğrusu.rolandı daha sıcak buldugumda bi gerçek.

V-Synth'i aldıktan bir hafta sonra satılığa çıkaracağına emin olabilirsin.

v-synth xt ve v-synth in farki:
xt rack dir hemde icinde normalde extra olan iki expansion kart dahili olarak vardir, duz olanda timetrip pad ve d-beam ler vardir ama expansion kartlar dahili degildir.
ama tabii sen gt alacaksan, onda hepsi birden var hem kartlar hem klavye kismi, hemde d-beam controller lar vs. vs.

tekrar diyorum v-synth ole altyapi calayim filan mantigina pek uygun bir alet degil, ses tasarimina uygun bir alet, synthesizer kelimesinin hakkini veren bir alet, kesinlikle bir workstation degil, ole multimbral, bolunmus zone larda sunlari calayim filan denecek alet degil... o tarz birsey ariyorsun anladigim kadari ile, onlarida ben hic bilmiyorum maalesef.

Yapacağınız işlere uygun olması açısından her 2 klavye de size bir kaç gömlek fazla gelecek gibi görünüyor.

İki seçenek arasından M3 size daha uygun, çünkü hem bir synth, hem sampler, hem de her tarz sesi barındıran bir ses bankası var. Ancak o kadar para vermek yerine KORG M50 veya Yamaha MO6 da düşünebilirsiniz.

ama tabii sen gt alacaksan, onda hepsi birden var hem kartlar hem klavye kismi, hemde d-beam controller lar vs. vs.

Selamlar,

Bir süredir V-Synth GT ve XT arasında karar vermeye uğraşıyordum. Sonunda XT siparişimi verdim. Orijinal V-Synth ve V-Synth GT'de VC1 (D50) kartı bulunmuyor. Diğer yandan GT'nin XT'ye olan en önemli üstünlüğü, GT'de Articulative Phrase Synthesis denen yeni bir sound generation algoritması kullanılmış olması. Bu algoritma sadece ses bankasının belli başlı patch'lerinde kullanılmış olup aradaki fiyat farkına değecek bir özellik değil. (Nacizane görüşüme göre elbette)

Sorunuza gelince..

Ben bir profesyonel değilim. Ancak görünen o ki, sizin bir synthesizer'dan ziyade bir workstation'a ihtiyacınız varmış gibi sanki. Bu durumda M3 doğru bir tercih olabilir. Zira M3'ün güzel bir özelliği var. Madem hem synthesizer sound'u, hem de klasik sample soundları istiyorsunuz; bu durumda M3 için piyasaya sürülen "Radias" expansion board'ı satın alarak M3'ü bir Korg Radias analog synthesizer'a dönüştürebilirsiniz. Böylelikle M3 size aradığınız seslerin büyük bir kısmını sunmuş olacaktır.

Diğer yandan analog seslerin çoğunlukta olduğu bir workstation alacaksanız size Roland Fantom G serisini de tavsiye edebilirim.

Youtube.com'da bu cihazların video demolarını izlerseniz kararınızı daha kolay bir biçimde verebilirisiniz.

Selam ve saygılar.

Türkmen TARI

Geri