[Eski] Roland - Yamaha Farki

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ercingokce

Yeni üye
Selamlar,

Basligin yeri burasi olmayabilir ama elektronik davul ve klavye orneklerinden yola cikildigi icin buraya yazma geregi hissettim.

Roland ve Yamaha iki guzide markamiz. Fakat Roland cogu zaman Yamaha'dan daha pahali bir urun.Acaba neden?

Forumdan takip ettigim kadariyla kimi Roland'i overken bir digeri Yamaha'nin cok daha iyi oldugunu o fiyata ozelliklerinin Roland'dan cok daha iyi oldugunu yaziyor. Yamaha ucuz malzeme mi kullaniyor?

Garip oldu ama merak ettim.

Bence iki marka da sektörün devi markalar bir kalite farkından bahsedilemez. İkisininde geliştirdiği önemli teknolojiler var. Birini veya diğerini seçmek tamamen ne aradığına bağlı.

Ben bir Roland kullanıcısıyım fakat Yamaha'nın da çok beğendiğim modelleri var. Örneğin Yamaha klavyelerin hammer action hissiyatı daha hoşuma gider veya yeni XS modeli çok hoşuma gitti. Bir yerlerden para gelse de alsam :)

Roland'ı daha elektronik, pop vs gibi daha güncel müzikte bir yerlerde kendine pazar arıyor gibi görüyorum.

ercinkokce arkadasim,
Roland, Yamaha ve Korg big 3 olarak anilan markalardir. Her bir markanin olumune savunuculari oldugu gibi nefret edenleri de bol miktarda bulunur.
Aralarindaki fiyat farki kafana takilmasin kesinlikle, urunlerin satis fiyatlar tamamen pazarlamacilarin karariyla belirlenir ve cogu durumda urunun kalitesiyle dogru orantili degildir.
Uc ureticinin de oncu modelleri var ve hepsinin de digerlerine gore ustun yonleri oldugu gibi zayif noktalari var. Birisini icin hayati olan bir ozellik senin icin hicbir anlam ifade etmeyebilir ve dolayisiyle bir marka senin icin cok verimli olacakken baska birisi icin o marka cekici olmayabilir.
Bu noktada onemli olan senin ihtiyaclarini iyi belirlemen. Enstumanin basina gecip calmaya basladiginda hangisi sana muzik sevkini daha cok veriyorsa, hangisi ile kendini daha iyi ifade edebiliyorsan senin icin en iyi marka odur.

Biraz da kendi sahsi goruslerimden bahsedeyim,
Benim aradigim en onemli ozellikler akustik seslerin kaliteli olmasi, kullanici arabiriminin kolay olmasi ve tusenin kaliteli olmasi.
Korg bu noktada akustik seslerin zayifligiyla kaybediyor.
Fantomlarin tusesini cok begendim, kullanici arabirimi de buyuk ekrani sayesinde oldukca kolay geldi bana.
Yamaha akustik sesleri gercekten cok basarili. Ama kullanci arabirimi tam anlamiyla facia.

Bu yazdiklarim benim gorusum, ama baska birisi kalkip ta benim dusunduklarimin tam tersini yazarsa kesinlikle itiraz edemem. Basta soyledigim gibi bu tur yorumlar her zaman kisisel olacaktir.

ercinkokce arkadasim,
Roland, Yamaha ve Korg big 3 olarak anilan markalardir. Her bir markanin olumune savunuculari oldugu gibi nefret edenleri de bol miktarda bulunur.
Aralarindaki fiyat farki kafana takilmasin kesinlikle, urunlerin satis fiyatlar tamamen pazarlamacilarin karariyla belirlenir ve cogu durumda urunun kalitesiyle dogru orantili degildir.
Uc ureticinin de oncu modelleri var ve hepsinin de digerlerine gore ustun yonleri oldugu gibi zayif noktalari var. Birisini icin hayati olan bir ozellik senin icin hicbir anlam ifade etmeyebilir ve dolayisiyle bir marka senin icin cok verimli olacakken baska birisi icin o marka cekici olmayabilir.
Bu noktada onemli olan senin ihtiyaclarini iyi belirlemen. Enstumanin basina gecip calmaya basladiginda hangisi sana muzik sevkini daha cok veriyorsa, hangisi ile kendini daha iyi ifade edebiliyorsan senin icin en iyi marka odur.

Biraz da kendi sahsi goruslerimden bahsedeyim,
Benim aradigim en onemli ozellikler akustik seslerin kaliteli olmasi, kullanici arabiriminin kolay olmasi ve tusenin kaliteli olmasi.
Korg bu noktada akustik seslerin zayifligiyla kaybediyor.
Fantomlarin tusesini cok begendim, kullanici arabirimi de buyuk ekrani sayesinde oldukca kolay geldi bana.
Yamaha akustik sesleri gercekten cok basarili. Ama kullanci arabirimi tam anlamiyla facia.

Bu yazdiklarim benim gorusum, ama baska birisi kalkip ta benim dusunduklarimin tam tersini yazarsa kesinlikle itiraz edemem. Basta soyledigim gibi bu tur yorumlar her zaman kisisel olacaktir.

tabi ki kisisel zevk meselesi.Zaten markacilik degil de demek istedigim hep dikkatimi ceker Roland yahut Korg biraz daha kalbur ustu fiyatlari vardir.Benim ki oyle bir merak iste.Kisisel zevke dokulunce Korg huzur vermezken Roland ve Yamaha'nin sesleri daha bir yakin geliyor bana.Klavye hakkinda degil tabi ki goruslerim cunku klavye kullanmiyorum. Ama Roland cube amfiler fiyat performans cok hos kanimca.

yamaha en iyi degil :lol:

bana kalsa, yani elimde en iyi muhendisler olsa soyle bir enstruman yaptirirdim:
Motif sesleri, roland arabirimi ve exteme in tube u. Al sana en iyi synth

Ben davulcuyum. Kısa ve öz olarak;

-Davul seslerini örnekleme bakımından en iyi firma Roland, ne diyim :roll:

-Drum Module olarak Yamaha' yı tek geçerim. Pratik ve ayrıntılı bence.

İkisi de olmazsa olmaz abicim. :)

Al birini vur ötekine :D :)
İlla birşeyleri eksik yada kötü bırakacaklar..Firmaların genel mantığı bu gerçi. Ama şehsen yamaha ses kartımdan çok memnunum.

Bence de Roland'in davulu daha iyi.Daha ozenli yapmislar sanki.Aslinda modulleri de gayet guzel kolay kullanimi.Ya da aliskanlik herhalde.

ürün çeşitliliği açısından roland çok renkli bir firma..

ancak ben yamaha nın mükemmele yakın tasarımını tercşh ediyorum..

ancak bir gün kesenin ağzını açabilirseniz bu japon tüccarlarını bırakıp kuzey avrupa devlerini keşfedebilirsiniz.. isveçli mühendisler saydığımız bu markaları kaale bile almıyor bence.

bi kere davul konusunda clavia firmasının ürettiği Ddrum kesinlikle 1 numara. synth için de aynı firmanın ürettiği NORD markalı synthler, bahsettiğimiz "big 3"e açık ara far atan aletler. özellikle nord stage ile piyano ve hammond kategorisini de ele geçirdiler..

son olarak almanların Access'i de virus ile synth konusunda lider bence..

Bu arada youtube'da videolarını izledim; çalımındaki özeni "yazımına" da aktarman dileğiyle başarılar diliyorum falan...

Evet bende 2 tane Motif üst üste duruyor. Ama bunu henüz anlayabilen çıkmadı... Daha iyi bir seçeneğim yok... En azından şimdilik yok. Canlı performansta çıkan sound ise oldukça tatmin edici...

Başka bir seçeneğim yok diyerek ben bu işi bilmiyorum diyorsun..Çok da tatminkar kullanıyorsun;alttan ayrı piyano üstten ayrı piyano, hatta sen onları birbirine midi ile bağla.. motif + motif = zihniyet:)

Bak kardeşim

Sen hangi sıfatla bana "bu işi bilmiyorsun" deme cüreti gösterebiliyorsun? Sen de kimsin ki daha ilk mesajında hiç tanımadığın birine "küstahlık" sergiliyorsun?

Üstüne bir de ukalaca, hatta daha da ileri giderek kaypakça dalga geçmeye çalışıyorsun..

Sana ağzının payını vermek bana değil, bu sitenin moderatorlerine düşer.

27 yaşında hayatını müziğe adamış profesyonel bir müzisyenim ve değerli zamanımı senin gibi bilinçsiz birinin 3 para etmeyen laflarıyla dalaşarak harcamak zorunda kalıyorum şu anda.. Hiç uğraşmasam keşke. Sana değmez! Ama şuna değer: bunları okuyan başkaları aynı saçmalığı yapıp bu kıymetli forumu kirletmez..

İcabında Altta ayrı piyano üstte ayrı piano da olur ayrıca.. Ne tarz bi parça çaldığına bağlı. ne kadar kıt zihniyetli olduğunu buradan görüyoruz. Evet, yeri geliyor MIDI bağlantısı bile yapabiliyorum. Bu ne işe yarıyor? 128+64=192 ses polifoniye sahip bir dijital piano layer yazıp seslendirebiliyorum. Tabi, sana şimdi layer ve polifoni ne diye sormam lazım. Eğer gerçekten biliyorsan beni anlarsın. Beni anlıyorsan da neden ukalaca bi tavır sergiliyorsun ki???

Evinde dvd player varsa sana bi kaç konser çekeyim amerikan gruplarından örnek, izler görürsün. 2 triton, 2 fantom, 2 motif üstüste kullanan harika müzisyenler (ref: beyonce, justin timberlake) Eğer adını duyduysan bilirsin: Jordan Rudess de 2 roland v synth gt ve 2 kurzweil k2600 racki bir arada kullanıyor. Neden olmasın ki? İyi bir klavyen varsa ve onu verimli şekilde kullanmayı öğrendiysen neden üstüne 2.sini koymayasın? üstteki klavyem Motif 6 o kadar hoşuma gitti ki 1 yıl geçmeden altındaki xp80'i satıp Motif ES 7 aldım. Böylece birbirini tamamlayan bi soundum oldu. Arada geçen 1 yıl içinde emin ol herhangi birinden 3 kat fazla araştırma yaparak klavye aradım; saatlerim Triton extreme ve Fantom x başında geçti. Ancak bu 2 modeli de tam olarak sevemedim. vs vs vs

Ya çok sinirleniyorum altı üstü ortaya rastgele atılmış 4 cümleden oluşan zavallı mesajını okudukça! Ama senin beni hiç izlemediğin belli. Yani o setupla ne işler yaptığımı yakın çevrem iyi bilir. Uzak çevreme de hep anlatırım "şöööle bööle yapıyorum" diye.. Ama senin gibi ukala bir adama (belki de adam değilsin ne biliim) nasıl tarif edebilirim ki "bak kardeş şimdi üst klavyede loop ve synth lead var alttan da fm piyano ve pad layer olarak çalıyorum, nakarata geçerken üst klavyenin loopunu durdurup lead e geçiyorum" vs vs diye??? Senin tavrındaki birinin bunu anlaması imkansız...

Şimdi gir internete ve biraz bu konuyu araştır bence. Eğer benim anlattıklarım sana anlamsız geldiyse benden 100 kat bilgili kişiler var yabancı forumlarda. İngilizcen yoksa buraya kopyala ben ceviririm sana...

Eğer sen de benden çok bilgiliysen yaz buraya bişeyler anlata bana. Söz veriyorum seni dinler şapka çıkartırım!!!!!

master,

Bir "master"a yakışacak tavır beklerim senden. İşini yapıyor musun? Yapıyorsun. Nokta. O adı kendine takan adam daha olgun olmalı.

Bırak kim ne düşünürse düşünsün.

fantom'un mesajında seninki kadar saldırgan bir tavır da yok bu arada. Benim de kıllandığım bir vaziyet var ama çok da mühim değil.

Birbirimize iyi davranalım arkadaşlar.

keymaster, ben senin yerinde olsam pek takmazdim fantom un mesajini. birak adam kendi seviyesinde tartismalara girsin. biz de bu mevzu uzerinde tartismaya devam edelim.
ben de motif imden oldukca memnunum, fakat piano sound u bana zayif geliyor. cogu yerde classic motif in es ten bu kulvarda daha basarili oldugu yaziyor. sence classic in es ten avantajli olan yonu nedir?

Geri