[Eski] Saçma sapan arama programlari

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Glacier

Yeni üye
Selamlar.
son 2 aydir bilgisayarimda sürekli ayni sorun ortaya cikiyor.Önce "I" lar "1" "$" ler "_" oluyor,sonra google a girip arama yapiyorum,buy-serach,bilmem ne,hede hödö gibi seyler cikiyor ve kafayi yiyorum.Adam gibi arama yapamaz oldum.Bazi sayfalar aciilmiyor,403 yasak hatasi veriyor(zvex.com mesela)
2 haftada bir format atmaya basladim.Anlamadigim sey codec disinda hicbir sey de yüklemiyorum,codecler de 3 yildir kullandigim codecler.
Var midir bu sorunlarin cozumu?

Windowsun zaman içinde keþfedilen açýklarýndan faydalanýp bilgisayara giren adware-spyware türü uygulamalar. Bir worumun açtýðý yolla olabileceði gibi, yüklediðin programlardan, girdiðin sitelerden(ie açýklarý vasýtasýyla) sistemine giriyor olabilirler. Yapman gereken þey, bilgisayarýný ilk kez internete baðlamadan önce mevcut tüm windows yamalarýný yüklemek. Yoksa altýndan kalkamazsýn. Benim bile(bu iþlerle uðraþýyorum) kurduðum windowsu firewall kapalý iken yanlýþlýkla internete sokup, baþtan kurmak zorunda kaldýðým oluyor. Yani dikkatsizlik yüzünden.

Þu an Windows xp kurup, yamalarý falan yüklemeden internete girmek intihardýr. yarým saat içinde bilgisayar sapýtmaya baþlýyor. :?

Eminim biliniyodur ama yine de yazayım dedim. Bu tarz spyware uygulamalarına karşı Ad-Aware programı mevcut, hem de bedava!!

http://www.lavasoft.com adresinden bu faydalı programı indirebilirsiniz. Hatta işi sağlama almak için bi de virus taraması yapın tam olsun :)

Bu arada önceki hafta 3 kere(ayný hatayý niye 3. kere yaparým ayrý mesele) tecrübe ettiðim üzere söyleyeyim: Yeni kurduðunuz ve programlarýný yüklediðiniz bir bilgisayara bir worm veya spyware bulaþmýþsa, ondan tamamen kurtulmasý, windowsu ve programlarý baþtan kurmaktan kesinlikle daha uzun sürüyor. Ve bazen tam olarak kurtulamýyorsunuz da. Temiz yeni kurulmuþ bir sistemden bahsediyorum. Þayet bir dikkatsizlikten dolayý daha yolun baþýndayken bu sorunlarla karþýlaþtýysanýz, cebelleþmeyin ve yeniden format atýn. Kesinlikle daha kýsa sürüyor.

Tahmin ettim aslında girdiğim sayfalardan falan olabileceğini ve Zone Alarm yükledim benden habersiz işler dönmesin diye ve 1 hafta geciktirdi sadece çıldırmamı : :x :lol:
Yamaları da umarım cd de falan bulurum,halen dial-up ım :oops: :lol: :lol:

Ad-aware in dışında bir de SpyBot kullanmama gerek var mı? Birinin bulamadığını diğeri buluyor diye bir geyik var,bu doğru mu yoksa söylendiği gibi sadece bir geyik mi :?:
Anti-virus olarak ta f-prot tan başka önerileriniz var mı :?: (norton gibi ram i sömüren programlar olmasın mümkünse)

Sanırım windowsun kendini update etmesine izin vermiyorsun...Service pack 2 yüklüdür umarım...Çünkü windows kendi açıklarını updatelerle kapatıyor...Bende otomatikl updateler açık ve zamanı gelince kendi kendine yüklüyor...Yaklaşık 5 aydır bu bilgisayarla nete giriyorum 2-3 aydırda adsl bağlı ama virüs sorunu yaşamdım....Pc de norton ve ad-aware yüklü...Artı sp2...

ayrıca birşey tavsiye edeceğim...Deepfreeze diye bir program var...Bu program sizin istediğiniz bir sürücüyü donduruyor...Orneğin bilgisayarda c ve e sürücüleri var.c ye sistemi kuruyorsunuz e ye de programlar müzikler vs vs vs..deep freeze ile c yi donduruyorsunuz...oraya hiç birşey yüklemiyorsunuz.Bu programın özelliği bilgisayar kapandığı an c ye ne yüklediysen hepsi silinir...sadece sistem kalır...Yani virüs gelir sisteme bulaşır...Sen bilgisayarı yeniden başlatırsın hiç birşey kalmaz...

SP2 yüklü değil vallaha.Bilgisayar eski olduğu için çok performans kaybı yaratıyor sp2,Auto-update i de kapattım :) :lol: Ad-aware bayağı şey buldu dün ,temizledim ,şimdi de search central çıkmaya başladı :x Format atıp zorunlu olarak sp2 yi yükleyecem artık başka çarem kalmadı.

update yapmazsan kurtulmak mümkün değil... ne kadar temizlersen temizle nafile.. update yapmıyorsan, internete de girme..

spybot ve spyware programlarını kullanıyorum.. onları da update yapmak lazım.. spybot'un teatimer eklentisi registery de olan değişiklikleri hemen haber veriyor.. değişikliği anında geri alabiliyorsun.. tavsiye olunur..

:mrgreen:

Microsoft'un Anti Spyware'ini kullanýrken de dikkat edin.

Kazaa'da bayaðý biþeyler buldu. Karantinaya al dedim, ne olur ne olmaz. Sonra içeriðine bir bakayým dedim, hangi dosyalarda veya nerelerde spyware imzasý var diye. My Shared Folder'ýn içindeki videolarý falan da katmýþ içine.
Yuhh! dedim. Karantinadan kaldýrdým. Normal hale getirdim. Program Files içindeki yerini aldý tekrar. Neyyyse, programdan çýktým. Bi baktým, hard diskte bayaðý bir rahatlama olmuþ, bayaðý bir yer boþalmýþ. Aman ne boþalma... Kazaa'yý ve içindeki herþeyi uçurmuþ dangalak... Bu da böyle bir anýdýr.

Züðürt tesellisi: Dosyalarýn uçmasýna üzüldüm ama en azýndan yer boþaldý :cry: :roll:

Update olayı beni aşıyor ya,dial-up olduğum için 10 saatte anca yüklüyo updateleri.

Bu arada soruma cevap alamadım,ad-aware ile birlikte spybot kullanmamın faydası olur mu?Birinin bulamadığı şeyleri diğeri buluyormuş falan filan yukarıda da yazmıştım.

Not:Registry ile arada ben de oynuyorum,benim müdahelelerime karışmasın ama :lol:

En güzeli mümkünse çift hard la çalýþmak
Bende 160gb lýk ve 80gb lýk iki tane var

80 lik le internete giriyorum basit bir iki þeyi güncelliyorum Norton yok biþi yok virüs koruma yok sadece windows un kendi að firewall u açýk o kadar bilgisayarým hiç kasýlmýyor da virüs girdimi sistem þiþmeye baþladýmý (2 3ay içinde) bir format atarým
zira format atmak iyi deðildir ama...

O yüzden 160 lýk ta müzik programlarým, photoshop, soundlarým, mp3 lerim var. Onda da internete girmediðim için hiçbir koruma programý yok 80 lik e göre çok hýzlý 8mb cache olduðundan fark oldukça fazla...

Yani bende hiçbir koruma yok isteyen virüs istediði kadar girsin :) 80 liktekilerin aynýsý 160 lýk ta.

Çift hard ýn avantajý olmasýna raðmen birine format atýp sistemi yeniden kurmaktan kaçamýyorum :lol:

Alpy format atmak neden iyi değildir söyler misin? Daha önce böyle birşey duymadım da zart-zurt format atıyorum bu yüzden :lol:

Alpy' Alıntı:
Yani bende hiçbir koruma yok isteyen virüs istediği kadar girsin :) 80 liktekilerin aynısı 160 lık ta.

umarım ADSL kullanmıyorsundur. eğer ADSL in varsa, umarım bilgisayarın donanımları gıdıklayan virüslerle karşılaşmaz.. yada eğlenmek için dolaşan bir hacker a yakalanmazsın..
artık bios silmek daha zor, bios'un umarım yazma/silme kısmı Disable'dir...
umarım birileri bilgisayarına güvenlik olmadığı için kolaylıkla girip (yani koruma olanlara göre daha az uğraşarak) monitörüne gide elektrik akımını bir anda 2 katına çıkartmaz... daha saymamı ister misin...
yani umarım ..umalım..

...korunmak her zaman iyidir.. bugün başına gelmeyen, yarın da gelmez diye düşünmemek lazım.. eğer internet senin gibi gönlü zengin insanlarla dolu olsaydı, devasa firmalar binlerce dolar paralar harcayıp güvenlik yatırımları yapmazlardı..
format atıp kurtulacağın %90 spy programlar olabilir. gerçek virüslerden kurtululamaya bilirsin. düşün ki bilgisayarında küçük bir program çalışıyor. sisteme bağlı diskleri buluyor. disklerdeki klasörlerin güzel bir listesini çıkartıyor. ve bu klasörlere rastgele kendisini yazıyor.. hatta daha da ileri gibi klasördeki dosyalardan birisi ile kendisini değiştiriyor.. farkına varsan ne olur.. bu çok basit bir örnek.. ki daha dosyalara bulaşmadık :D

internet, dibi olmayan bir kuyu gibidir.. içinden ne zaman neyin çıkacağı belli olmaz...

ve diske format atmanın neresi kötü ben de anlayamadım.. formatlanma ile problem çıkartan disk hiç görmedim ..Glacier, ben formatı severim.. iyidir.. gayet iyidir..

Systemx;Alpy bu yazından sonra bilgisayarını açamayacak herhalde korkudan :mrgreen:
Neyse ya format olayı içimi bi garip etmişti,win 98 zamanında her hafta format atardım çünkü :)

Glacier, Aply korksun diye yazmadım ama, güvenlik iyidir..
ve sen format atsan da atmasan da o disk aynı hızla dönüyor.. aynı işi zaten yapıyor. format diski spatula ile kazımıyor ya :)

Aply.. umarım kızmamışsındır.. :wink:

Biliyorum korksun diye yapmadığını yahu :mrgreen: Bu arada ben halen sorularıma yanıt alamadııııııııım :( Ad-aware ile beraber spybot kullanmak gerekli midir? F-prot tan başka önereceğini virüs prog. var mıdır? Service pack ler bilgisayarın performansından düşürür mü? Vesaire..

bulabileceğin bütün spy programlarını kur, her biri başka bir spy bulacaktır.. ben spybot ve spybotun önerdiği spyware i kullanıyorum. update den sonra gayet iyi çalışıyorlar.. tavsiye ederim.. sıkıntı yaşamadım.. microsoftun kini denemedim.. dener miyim.. :twisted: ... sanmıyorum..
hangi virüs programını kurarsan kur mutlaka ram den fazlasıyla yiyecektir.. çünkü değişen herşeye bakmaya çalışıyor.. ben norton kullanıyorum.. 1.5GB ram im var da :D biraz rahatım.. ama son versiyonu değil 2003.. update ile zaten herşeyi tanıyor.. bu aralar trend micro çok ortalıkta.. ama korunma için yetmiyor.. spybotun teatimer 'ını deneyebilirsin.. registeride olan her adımı takip edip haber veriyor...

service pack çok genel bir kelime oldu.. xp sp2 den konuşuyorsak evet özellikle internet hızını düşürüyor.. düzeltme çabasına girmiyorum. kaza benzeri bir proram(shareaza) kullanmıyorum. açılışta hemen sp2yi görüyor ve dikkat et yavaşsın diye bağırıyor.. ama adamlar yapmışlar, güvenlik diye konuşurken biraz da olduğu gibi bırakmak lazım..
bilgisayara yüklediğin en ufak programlar bile birike birike performansı etkiler.. ama özel bir program için service pack yüklüyorsan o başka.. adamlar daha iyi çalışsın diye yapıyorlar bunları..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri