BurakYildirim
Yeni üye
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Müzik konusunda Pro bir ekibe sahip olduğunuzun farkında vardım ve hemen aklımdaki soruları sormak için üye oldum. Her konuyu her yorumu okumak ve yanıtlamak için acele ediyorum.. ilk olarak sorularımı sormaktan başlıyorum..
Bildiğim kadarıyla iyi bir produksiyon bilgisayarı için yani sadece müzik yapımında kullanılacak bir bilgisayar için ;
* en az 4 gb ram
* en az 4 çekirdekli çekirdeklerin her biri en az 2.5 ghz
* saglam bir anakart
gerekiyormuş... Şuan Bende ki pc 512 ram 256 ekran kartı 2.8 ghz işlemci li bi pc var.. hdd si de 80 gb: D 20 gb C: 60 gb D:
anliyacagınız bayağı bi yetersiz bence produksiyon için..
Sizden ;
* en az 4 gb ram
* en az 4 çekirdekli intel işlemci çekirdekler 2.8 ghz yada fazlası...
* 2 monitör baglayabileceğim bi ekran kartı ( saglam vst ler kullanıcam 512 mb lik lazım sanırım )
* En Önemlisi Olan Referans Kulaklık Ve Güçlü Speaker Girişli Ses Kartı ( En fazla 250-300 TL Arası Olursa iyi olur )
* İyi Bir Referans Kulaklık. Ve Son Olarak da Isınma Sonucunda Sorun Yaşatmicak Bir Kasa...
Not : 4 gb ram felan desteklemiyormuş sanırım windows xp 32 bit.. 64 bitlik parçalarda aşırı pahalıymış.. Bu konuda da görüşlerinizi almak istiyorum.
Fikir + Öneri + Düşünce + Liste ve Yardımlarınızı Bekliyorum...
İlgilendiğiniz için Çok TEŞEKKÜR EDERİM...
Saygılarımla Burak YILDIRIM...
Bildiğim kadarıyla iyi bir produksiyon bilgisayarı için yani sadece müzik yapımında kullanılacak bir bilgisayar için ;
* en az 4 gb ram
* en az 4 çekirdekli çekirdeklerin her biri en az 2.5 ghz
* saglam bir anakart
gerekiyormuş... Şuan Bende ki pc 512 ram 256 ekran kartı 2.8 ghz işlemci li bi pc var.. hdd si de 80 gb: D 20 gb C: 60 gb D:
Sizden ;
* en az 4 gb ram
* en az 4 çekirdekli intel işlemci çekirdekler 2.8 ghz yada fazlası...
* 2 monitör baglayabileceğim bi ekran kartı ( saglam vst ler kullanıcam 512 mb lik lazım sanırım )
* En Önemlisi Olan Referans Kulaklık Ve Güçlü Speaker Girişli Ses Kartı ( En fazla 250-300 TL Arası Olursa iyi olur )
* İyi Bir Referans Kulaklık. Ve Son Olarak da Isınma Sonucunda Sorun Yaşatmicak Bir Kasa...
Not : 4 gb ram felan desteklemiyormuş sanırım windows xp 32 bit.. 64 bitlik parçalarda aşırı pahalıymış.. Bu konuda da görüşlerinizi almak istiyorum.
Fikir + Öneri + Düşünce + Liste ve Yardımlarınızı Bekliyorum...
İlgilendiğiniz için Çok TEŞEKKÜR EDERİM...
Saygılarımla Burak YILDIRIM...