[Eski] Sağlam Bir Prodüksiyon Bilgisayarı ???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BurakYildirim

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Müzik konusunda Pro bir ekibe sahip olduğunuzun farkında vardım ve hemen aklımdaki soruları sormak için üye oldum. Her konuyu her yorumu okumak ve yanıtlamak için acele ediyorum.. ilk olarak sorularımı sormaktan başlıyorum..

Bildiğim kadarıyla iyi bir produksiyon bilgisayarı için yani sadece müzik yapımında kullanılacak bir bilgisayar için ;

* en az 4 gb ram
* en az 4 çekirdekli çekirdeklerin her biri en az 2.5 ghz
* saglam bir anakart

gerekiyormuş... Şuan Bende ki pc 512 ram 256 ekran kartı 2.8 ghz işlemci li bi pc var.. hdd si de 80 gb: D 20 gb C: 60 gb D: :) anliyacagınız bayağı bi yetersiz bence produksiyon için..

Sizden ;

* en az 4 gb ram
* en az 4 çekirdekli intel işlemci çekirdekler 2.8 ghz yada fazlası...
* 2 monitör baglayabileceğim bi ekran kartı ( saglam vst ler kullanıcam 512 mb lik lazım sanırım )
* En Önemlisi Olan Referans Kulaklık Ve Güçlü Speaker Girişli Ses Kartı ( En fazla 250-300 TL Arası Olursa iyi olur )
* İyi Bir Referans Kulaklık. Ve Son Olarak da Isınma Sonucunda Sorun Yaşatmicak Bir Kasa...

Not : 4 gb ram felan desteklemiyormuş sanırım windows xp 32 bit.. 64 bitlik parçalarda aşırı pahalıymış.. Bu konuda da görüşlerinizi almak istiyorum.

Fikir + Öneri + Düşünce + Liste ve Yardımlarınızı Bekliyorum...

İlgilendiğiniz için Çok TEŞEKKÜR EDERİM...

Saygılarımla Burak YILDIRIM...

Ihtiyacin olan yalnizca yuksek islem gucu ve iyi bir ses arabirimi; bu ihtiyaclara gore butcene uygun herhangi bir sistem isini gorur.
Bir tavsiye daha Temel parcalar haricinde fazla para harcama simdilik, anladigim kadari ile bu ise yeni basliyorsun.

arkadaşlar en az 5 senedir muziğin içindeyim rap söliyodum sonra rock a geçtim en son tarzımı buldum deep&dark&tribal progressive house.. son 3 aydır bayaghı bi istekliyim büyük adımlar atmayı hedefliyorum..

bütçem 2000 lira.. önemli olan parça ses kartı.. kulaklık girişi olması şart ara kablolarla ugraşmak istemiyorum.. mixer de alamam suanlık :( araştırmalarım sonucu M-AUDIO AudioPhile 24/96 PCI ' ı uygun gördüm fakat bununda stock sorunu var.. ve kulaklık girişi yok. bu parçanın özelliklerinde +/- bi ses kartı önerebilirmisiniz kullaklık girişi olan... tabiki sistem önerilerinizide bekliyorum.. çok acil arkadaşlar.. 2 gün' e kadar listeyi ulaştırmam gerekiyor firmaya..

PC ALANI :

Anakart GA-EX58-UD5 519 TL
Intel Core i7 920 Soket 1366 2.66GHz 520 YTL
RAM : OCZ 4GB ( Kit Platinum Edition DDR3 1333MHz CL7 Ram 210 YTL
Güç kaynağı ABSOLUTE POWER 650W MODÜLER 200 YTL
2x320GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK 180 YTL
(raid olarak kullanki sistemin stabil olsun birisi müzik birisi oyun )
EKRAN KARTIHD3650 SILENT MAGIC 512MB GDDR2 128BIT 100 YTL
İyi bir kasa (thermaltake tavsiye ederim 200 YTL

Ekran kartı crysis fln ahım şahım oynatmaz.Ekran kartın silent oldugu için fanı sesi de olmayacak.Sonuçta müzik bilgisayarı için ve ugrade için güzel bir sistem.

Müzik alanı:

Emu 0404 USB 2.0 ses kartı işini görecektir. 400 YTL cıvarı olması lazım.Mixer almana gerek yok.İyi günler

daha uygun kulaklık ve 5+1 ses sistemi baglayabileceğim bir ses kartı yok mu acaba :( 400 lira cok be hacı bide kargo parası felan binecek... kötü olur benm için. diğer parçalardan fedakarlık yapmam lazım almam için :( en basiti 2 ekran yerine 1 ekran kullanmam gibi..

Ne kadar yanlış bir düşünce.

Elindeki bilgisayarın çok daha zayıfıyla (2.2GHz pentium IV, 1GB RAM, 80GB x3 HD, Windows XP, Pro Tools 7.3 + Digi002R + RME ADI-8 DS) ile deli gibi işler yaptım ben. Bugün de aynı düzenek olsa aynı işleri çıkarırım.

Sen daha 400TL ses kartı bütçesine "çok be hacı" diyorsan o bilgisayardan daha yükseğini haketmiyorsun zaten. Boşuna paranı daha güçlü bir bilgisayara gömme bence.

Sen hiç yeni bilgisayar alma. Elindeki bilgisayarın RAM'ını 3GB yap, geri kalanına çok güzel bir ses kartı, bir çift sağlam monitör, bir çift güzel kapalı kulaklık ve bir de uygun kondenser mikrofon al.

O bilgisayarın yetmediğini, daha üstünde birşeye ihtiyacın olduğunu bir başkasından değil de kendi deneyiminden duyduğunda yeni bir bilgisayar kurmaya girişirsin.

M.

cok güzel diyorsun da üstadım.. kardeşim oturuyo bu pc ye anasını belliyor :) kendime özel pc olucak ve almısken iyisini alim diyorumn.. saglam özellikler cıkarttım bi tek ses kartı ve kulaklık kaldı.. mikrofon işime yaramaz kayıt almicam cunku.. sadece kulaklık ve speaker takabileceğim bir ses kartı ve saglam bir yakın dinlemede iyi olan kulaklık... arayışlarındayım ..

Oturtmayacaksın. Bu kadar basit. Gidin ona ikinci el bir laptop alın 150-200 liraya, girsin oradan MSN yapsın.

M.

sizden bilgisayarı kime kullandıracagımı sormadım ! sadece tavsiyelerinizi bekliyorum dedim ! adam akıllı tavsiye vermiceksen hiç birşey yazma ! kimse kimsenin agız kokusunu çekmek zorunda değil !

NOT : Konu silinebilir ! Çok yardım ettiniz saolun ! yukarıda sistemi yazan arkadaşım teşekkür ederim önerilerin için çok saol...

Burak Yıldırım,
sizce bunlar
Xanair' Alıntı:
Bir tavsiye daha Temel parcalar haricinde fazla para harcama simdilik, anladigim kadari ile bu ise yeni basliyorsun.

Mahcem' Alıntı:
Boşuna paranı daha güçlü bir bilgisayara gömme bence.
değerli tavsiyeler değil mi? İnsanlar böyle tavsiyeleri öpüp de başlarına koyarlar benim bildiğim, hele de şu kriz ortamında. Ve ardından size ne almanız gerektiği ile ilgili parça tavsiyeleri de söylüyorlar.
Size göre şu sözler adam akıllı tavsiye değil, öyle mi?
Xanair' Alıntı:
Ihtiyacin olan yalnizca yuksek islem gucu ve iyi bir ses arabirimi; bu ihtiyaclara gore butcene uygun herhangi bir sistem isini gorur.
Mahcem' Alıntı:
Elindeki bilgisayarın RAM'ını 3GB yap, geri kalanına çok güzel bir ses kartı, bir çift sağlam monitör, bir çift güzel kapalı kulaklık ve bir de uygun kondenser mikrofon al.
:shock:
İyilik yaramıyor diyeceğim.

Bir yerden bir yere gitmek icin motoru cok kuvvetli bir araba almaya calisiyorsun ancak tekerlege para ayirmiyorsun. Oldukca yanlis ekonomi, produksiyon/muzik yapmak istiyorsan yuku cekecek olan ses ekipmanin. Bilgisayar sadece islem gucunde/hizinda farkeder, elinde iyi bir ses karti mikrofon monitor vs. olduktan sonra bilgisayarla az fazla bekler yine yaparsin isini. Elinde bu ekipman olmadiktan sonra 500 cekirdekli islemci de alsan bilgisayarin hizi muzigini daha guzel duyulur yapmaz. 300-400 liralik ses karti "giris seviyesi" ses kartidir, ondan yuksek bir sey degil. 5+1 hoparlor sistemi ile idare edeyim demissin, ancak "referans monitoru" bir is icin var, o da dogru duyurmak. Duyamadigin seyi kaydedemez, miksleyemezsin. Aldigin sey de saglam bir produksiyon sistemi olmaz, hizli bir bilgisayar almis olursun sadece oturur oyun oynarsin ancak.

Verilen tavsiyeler de gayet yerinde, isine yaramayan tavsiyelere boyle hiddetleneceksen kimse yardimci olmak istemez saniyorum. Sana uymuyorsa baska tavsiyeye gecersin, gun icinde buna suna sinirlenip burda hirsimizi cikarmaya gelmiyoruz sonucta. Yanlis yer burasi onun icin.

Kolay gelsin.

BurakYildirim' Alıntı:
sizden bilgisayarı kime kullandıracagımı sormadım ! sadece tavsiyelerinizi bekliyorum dedim ! adam akıllı tavsiye vermiceksen hiç birşey yazma ! kimse kimsenin agız kokusunu çekmek zorunda değil !

NOT : Konu silinebilir ! Çok yardım ettiniz saolun ! yukarıda sistemi yazan arkadaşım teşekkür ederim önerilerin için çok saol...

Hem yardim isteyip sonra boyle saygisizligin alemi yok. Size onerilerde bulunan insanlar kim bir arastirin once forumda onlara bagirip cagirmadan once.

Bırakın arkadaşlar, gitsin gömsün parasını en son model bilgisayara, tercih onun tercihi, para da onun parası.

Altı ay sonra bu başlığa döner sorarsınız "ne yapıyorsun o bilgisayarla?" diye, "Doom oynuyorum" diye cevap gelir.

Ben verebileceğim en iyi tavsiyeyi verdim, kesmiyorsa kendisi bilir.

M.

Kesinlikle katılıyorum

Mahcem' Alıntı:
Ne kadar yanlış bir düşünce.

Elindeki bilgisayarın çok daha zayıfıyla (2.2GHz pentium IV, 1GB RAM, 80GB x3 HD, Windows XP, Pro Tools 7.3 + Digi002R + RME ADI-8 DS) ile deli gibi işler yaptım ben. Bugün de aynı düzenek olsa aynı işleri çıkarırım.

Sen daha 400TL ses kartı bütçesine "çok be hacı" diyorsan o bilgisayardan daha yükseğini haketmiyorsun zaten. Boşuna paranı daha güçlü bir bilgisayara gömme bence.

Sen hiç yeni bilgisayar alma. Elindeki bilgisayarın RAM'ını 3GB yap, geri kalanına çok güzel bir ses kartı, bir çift sağlam monitör, bir çift güzel kapalı kulaklık ve bir de uygun kondenser mikrofon al.

O bilgisayarın yetmediğini, daha üstünde birşeye ihtiyacın olduğunu bir başkasından değil de kendi deneyiminden duyduğunda yeni bir bilgisayar kurmaya girişirsin.

M.

Müthiş bir cevap ek olarak ;
Sadece video produksiyon ile uğraşan arkadaşların cihaz takıntısı olduğunu sanıyordum ama doğru değilmiş. :) Bir arkadaşım bana şunu soruyor , abi deli gibi uğraşıyorum ama yinede senin ki gibi mpeg2 yayın cıktısı alamıyorum diyor. ne kullanıyorsun diyor :) Halbuki sanıldığı gibi mac kullanmıyorum. Nacizane vista pc kullanıyorum. Cihazımın özelliklerini saydığımda ise " abi benim cihazım senin cihazı 2 ye katlar ama ben hala başka bir cihazla render aldığını düşünüyorum "diyor. Elbette cihaz çok çok önemli ama işi bilmek herşeyden daha önemli.
Takıntıları bırakıp sadece gerekli malzemeye yatırım yapmak ve fiyat performans oranınıda göz önünde bulundurmak kafi.

kolay gelsin.

Re: Kesinlikle katılıyorum

Cinema4fx' Alıntı:
... Bir arkadaşım bana şunu soruyor , abi deli gibi uğraşıyorum ama yinede senin ki gibi mpeg2 yayın cıktısı alamıyorum diyor. ne kullanıyorsun diyor :) Halbuki sanıldığı gibi mac kullanmıyorum. Nacizane vista pc kullanıyorum. Cihazımın özelliklerini saydığımda ise " abi benim cihazım senin cihazı 2 ye katlar ama ben hala başka bir cihazla render aldığını düşünüyorum "diyor. Elbette cihaz çok çok önemli ama işi bilmek herşeyden daha önemli.
Takıntıları bırakıp sadece gerekli malzemeye yatırım yapmak ve fiyat performans oranınıda göz önünde bulundurmak kafi...
Aynen.
Ne iyi ettin de yazdın...
Kaçma, öpüjem, Cinema4fx. İçimden geldi.

Sağlam bir prodüsiyon bilgisayarı için genel anlamda, şahsi görüşlerim; bu benim favori listem de diyebilirim.

Bütçe sorununun olmadığını düşünelim bir an.
Şimdi ve önümüzdeki 20 yıl için kullanım açısından.

Yazılım işletim sistemi
Tutucu kullanıcılar için (mesela ben) Windows XP Pro x64 (ingilizcesi var sadece)
Ancak Windows, XP'den desteğini çekti gibi birşey. Ve ayrıca USB 3.0 desteğinde sıkıntı olabilir. (Ve eğer çıkarsa 4.0'da da) Vista'yı hiç saymıyorum (anlamsız yavaşlamalar ve gereksiz görsel içerik harddiskte de gereksiz yer tutar) Veya yine Windows 7 Professional 64-Bit yetecektir (Ultimate'deki en azından müzik için pek gerekli olmayan grafik içeriği olmasa da olur)

En az 8 ram slotlu, AMD tabanlı, tek işlemci destekli, bir workstation anakartı.
Şu an için düşünürsek Opteron bir işlemci veya daha uygun fiyatlı olan Phenom.
PCI express arabirimli ve dış yorumlayıcılı pro ses kartı. (Delta 1010 geleneğine uygun)
En az 256-bit, 1 GB'lık Crossfire yapılmış 2 adet ATI grafik kartı. (Çift ekran çalışmalardaki çözünürlük desteği için, crossfire ise çekirdek hızlarını artırıp daha verimli çalışmak için)
Tagan vb. marka, en az 1000w. sağlam bir third-party güç kaynağı.
40 Gb. civarı 4 adet SCSI dahili hdd. 10000 rpm civarı, biri partition'sız sistem için, diğer 3'ü arşiv için.
4 Teac dahili SCSI DVD-Writer
2 dahili SCSI Jaz drive

Epey ütopik bir sistem oldu ama birgün yapacağım bunu.

kurzweil' Alıntı:
En az 256-bit, 1 GB'lık Crossfire yapılmış 2 adet ATI grafik kartı. (Çift ekran çalışmalardaki çözünürlük desteği için, crossfire ise çekirdek hızlarını artırıp daha verimli çalışmak için)

Bu neden? GPGPU işine girilmeyecekse kesinlikle gereksiz. Uyumlu herhangi bir ucuz ekran kartı da işinizi görür.

kurzweil' Alıntı:
40 Gb. civarı 4 adet SCSI dahili hdd. 10000 rpm civarı, biri partition'sız sistem için, diğer 3'ü arşiv için.

SSDlere de bakabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri