[Eski] Sahne Kullanımında Davul Mikrofonlama

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mehmetcan

Yeni üye
Davul mikrofonu olarak ( sahne kullanımı için ) ne tavsiye edersiniz?

Ben shure un birkaç modelini buldum ama hiç denemedim tabi...

Shure PGDMK6 Drum Mic Kit
DMK57-52 Drum Microphone Kit

arasındaki farklar nedir? Önerirmisiniz?

DMK57-52 sm 57 olmak üzere 3 adet ve kros için beta 52 olmak üzere toplam 4 parça. Overhead leri yok.

Beta 52
shure_beta52aa.jpg

Sm 57
Shure%20SM57.jpg

PGDMK6 PG serisi olmak üzere 2 overhead, 3 snare ve altolar olmak üzere, ve birde kros için yani toplam 6 parçadan oluşuyor.Fiyat bakımından sm serisinden daha uygundur ve aynı kaliteye beklemekte mümkün olamaz tabi.

PG 56
pg56.jpg

PG 52
337.jpg

PG 81
pg81_l.jpg

eğer almayı düşünürsen Crazylead lakaplı Eşref abi satıyodu forumda pg serisinde.

Evet bunları inceledim ben daha önce... ama hiç elime almadım, kullanmadım, denemedim :)

PGDMK6 düşünüyorum... Çünkü zaten 2 tane sm57 varmış elimizde... Fiyat olarak da daha uygunsa PG iyi gibi şimdilik... Ton olarak sm57leri de bi takıp deneriz. Beta 52 konusunda hiç bi fikrim yok... :(

Selamlar,
Ne tarz müzik için davul mikrofonu arıyorsun???
Ayrıca ne kadar bütçen var?

Yani bu biraz şey gibi olmuş başlık, araba alıcam ne alayım, ne tavsiye edersiniz gibi? (Ben caprice classice severim, Cemal BMW M3)

Mesela Pop müzik ve rock için tom'larda Beta98A tavsiye ederim ama tanesi 600Usd filan, yada e604..
Ama her tarz için dersen Shure SM57..

Kick için de aynı şey geçerli, Beta 52 pop ve rock sound için uygun, Ama Jazz ise kesinlikle EV RE-20; mükemmeldir ama 900-100 USD dir..

Geri