[Eski] Sahnede hangi notebook?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FatihPesmen

Yeni üye
Herkese selam. Notebook alemine adım atmayı düşünüyorumda fikrinize başvurayım dedim. Yalnız şunu anladım ki sahneye PC taşımak akıllı adamın işi değil...

Karıştırdığım onlarca katalog arasında sürekli gözüme çarpan tek model HP'nin aşağıda linkinide verdiğim modeli.

http://www.bilgisayarmarket.com/urun.as ... du=EW815EA

HP Pavilion dv5176EA AMD ML-37 2.0GHz/15.4"

Cpu Ailesi AMD TURION 64 ML-37
Cpu Hızı (Mhz) 2000
Ekran Boyutu (Inch) 15.4
Dogal Ekran Cozunurlugu 1280X800
Standart Sistem Belleği (MB) 1.024
Cache Bellek 1 MB
Net Agırlık Aralıgı KG 2,5 - 3
Tasınabilir Bilgisayar Türü NOTEBOOK
Sistem Bellek hızı 333
Sabit Disk (Gb) 100
Sabit Disk Devir Hızı (rpm) 4.200
Ekran Kartı Bellek Kapasitesi 128MB ATI RD XPRESS 200M
Maks. Sistem Belleği (MB) 2.048
Optik sürücü tipi DVD-WRITER
Seri Port YOK
Paralel Port YOK
USB 2 portu 3
IEE1394 firewire portu VAR
Network 10/100
Modem BUTUNLESIK 56K
Bluetooth VAR
WLAN/Wi-Fi VAR
İşletim Sistemi WINDOWS XP HOME TR
Satış Garanti Süresi (ay) 24 ay

$ 1.298,00

Sadık bir AMD kullanıcısı olmama rağmen notebook konusunda AMD - Intel ikilemine düşmedim desem yalan olur. Bu konuda tecrübelerinizden bahsederseniz sevinirim.

Bu aletin temel kullanım amacı tahmin edeceğiniz gibi sahnede VSTi çalmak. Bu yüzden bu fiyat aralığındaki maksimum performansa sahip olmak istiyorum.

Ayrıca uzun süredir müzik yapımı amaçlı notebook konfigürasyonuda yazılmadı sanıyorum forumda. Benimle beraber bu önerileri bekleyen çok insan var. Buyrun bakalım..

Fatih Pesmen' Alıntı:
Sistem Bellek hızı 333
Sabit Disk (Gb) 100
Sabit Disk Devir Hızı (rpm) 4.200
..

ram ddr 333 mhz.. bence unut gitsin..eğer sahneye amd,intel tabanlı çıkıcaksan hp'nin pavilion serisine göz at 4000 5000 serilerine ama şu kur itibariyle bu fiyatlara karşın alınmasını pek tavsiye etmiyorum..

Fakat ben senin yerinde olsam ve sahneye çıkarıcaksam((tabi sadece sahne ise)) G4 alırım biter...biraz tuzlu ama bir gün gelipte abi sistem açılmıyor denmesinden iyidir..

iyi çalışmalar..

noyan
ACIB25630G4.JPG

Eğer sabredebiliyorsanız bekleyin,1.5-2 ay sonra toplama notebook devri baslayacak firmalar bambaska modellerle cıkabilir karşınıza(yerli olanlar bile) ve Intel fiyatlarında inanılmaz bir düşüş olacak. Burada AMD ne yapar bilemem ama benden size söylemesi; paranız boşa gitmesin...

Notebook çok sorunlu bişe olduğundan toplaması ne kadar ii olur bilemem. Ama ben daha yeni pavilion dv4000 aldım. 1650$ artı kdv verdim
bi ay sonra baktım aynısının duo core işlemcilisi çıkmış hemde aynı fiyata..

bekledikçe daha da düşüo fiyatlar
ama sonu yok bunun da=)

sadece 64 bit olmasına önem verirdim ben alıo olsaydım.

Bu arada şu da varki artık intel işlemcili macler windows çalıştırabiliyor legal olarak. istersen bi de onu düşün. iki os ye birden sahip olursun

Bir de şu modelde ilgimi çekti.

http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?pr ... &ref=006.1

İşlemci Intel Core Solo işlemci T1300 (1,66Ghz, 667Mhz FSB)
Sistem Belleği 512 MB DDR-2 SDRAM
Sabit Disk 80 GB
Grafik Kartı 128 MB paylaşımlı
Ekran 15,4'' WXGA HD BrightView Ekran (1280*800)
Optik Sürücü DVD-RW (+/-)
Ethernet Kartı Entegre 10/100 Ethernet
Modem Entegre 56K modem
Ses Onboard
Klavye Q Türkçe
Mouse TouchPad
İşletim Sistemi MS Windows XP Home TR
Ağırlık 2,98 kg
Sürücü Yuvası 6 sı 1 arada kart okuyucu
Diğer Özellikler Wireless 802,11b/g, /Bluetooth
Garanti 2 yıl

1399 $ + KDV

Solo işlemci kullanan varsa görüşlerinizi bildirirseniz çok memnun olurum.

Turion 3000 işlemcili, 512mb ram'li bir bilgisayar ile ıvır zıvır bir sürü soft synth kullanırken, kayıt bile yaptım. gık bile demedi alet. hem de 2 saat boyunca...

alperz, bu sözlerin yüreğime bir nebze su serpti. Yalnız konuyu biraz açsan, mesela "ıvır zıvır bir sürü soft synth" derken hangi plug-in leri kastettin, yani makineye ne kadar yüklendin?

Ya da şöyle sorayım birde:

Sample Tank'ta (Kompakt'da olur) aynı anda kaç enstrüman yükleyip teklemeden çaldırabiliyorsun? (yalnız parça 4 dakika ise bu 4 dakika boyunca hiçbir kanal susmayacak. Yani kanallar her zaman üst üste binecek.)

Sahnede HP kullaniyoruz,
http://www.vatanbilgisayar.com/product_ ... I_ID=20312
Hdd 5400 RPM, 1GB ram var;
Ableton live kullaniyoruz, bazi durumlarda 4-5 kanal ve gayet calisiyor.
HP'nin servis agi cok iyi turkiye'de baska kimse yarisamaz, anakarti bozulmustu eski bir makinenin (malesef calindi) 3 gunde yapip geri vermislerdi.
Gayet de uygun fiyatli, bence fiyat/performans/servis destegi (ki laptoptur mutlaka dikkate alinmasi gerekir servis desteginin) uclusunde en iyi makine bence budur.

sahnede notebook kullanan gruplar var.
burada aylar önce konuşmuştuk, Kraftwerk miydi neydi öyle bir Alman grup var. Adamlar sahnede notebook kullanıyorlarmış, arkadaşım konserlerinin süper olduğunu söyledi, zira süper bir görsel şölen sunmuşlar.

Fatih Pesmen' Alıntı:
alperz, bu sözlerin yüreğime bir nebze su serpti. Yalnız konuyu biraz açsan, mesela "ıvır zıvır bir sürü soft synth" derken hangi plug-in leri kastettin, yani makineye ne kadar yüklendin?

Ya da şöyle sorayım birde:

Sample Tank'ta (Kompakt'da olur) aynı anda kaç enstrüman yükleyip teklemeden çaldırabiliyorsun? (yalnız parça 4 dakika ise bu 4 dakika boyunca hiçbir kanal susmayacak. Yani kanallar her zaman üst üste binecek.)

Sample kullanmıyorum. NI B4 var, Arturia Minimoog var, 4Front Rhodes var, Absynth var, Pro-53 var. Bir de ReBirth var. Bunların hepsi açık. Hepsi farklı midi kanallarından sinyal alıyor. Hangisini kullanacaksam klavyede o midi kanalına geçiyorum. Bir de stereo, 44.1kHz 16bit kayıt yapıyorum bunlara simültane olarak. Şimdiye kadar sorun yaşamadım. Ancak sanırım Hypersonic'e geçeceğim. Sahnede zaten çok kaliteli seslere ihtiyacım olmuyor. Bu kullandıklarımın hepsini birden Hypersonic zaten içeriyor.

Selamlar, bende sahnede aktif olarak laptop kullanıyorum, laptop Dell Inspiron 6000, cent.2.0 islemcili 2 gb ddr2 ram var ustunde, ses kartim usb 2.0 baglantili behringer bca2000 ( 480mbit ) midi controller olarak da behringerin midi in outlarindan bir adet Korg 707 (tarihi eser) kullanıyorum. alperz in yaptigi gibi ( nede olsa hemseriyiz ) b4 , kompakt, the grand ve Hypersonic aynı anda acik kullanıyorum her birini bir midi kanalina verip, ancak midi kanal degisimini bilgisayardan yapmak zorunda kaliyorum cünkü 707 'de coook icerlerde bi yerde bu fonksiyon menüde. Sonuc gayet memnun edici. Bir de bi ara Nurkan V-Stack'tan bahsetmişti ben tam kurayım deneyeyim derken taşınma vs. olunca ilgilenemedim. var mı kullanan ? daha mı rahat ?

Tekrar Selam,

Bu hafta sistemde bir değişiklik yaptım hemen bildireyim dedim..

Cuma günü yeni bir CME UF6 ve Sampletank ve V-Stack programı aldım..

Bilgisayarımdaki tüm müzik programlarını kaldırdım.

V-Stack'ı ve SampleTank 'ı kurdum.

Kullanacağımı bildiğim 16 sesi tek tek kanallara dağıttım ve V-Stackta cpr olarak kaydettim.

Dün gece bu sistemle sahnedeydim. CME'lerde MIDI kanalını değiştirmek gayet kolay. Sonuç olarak sadece arada sırada laptopun ekranına hangi ses hangi kanalda diye bakmak dışında hiç bir işlem yapmadan bütün gece hemde tek klavyeyle programı gerceklestirdim.

Umarım sistem böyle sorunsuz calısmaya devam edecek. Gayet mutlu ve mesut bir sahne gecirdim. Kullandığım sesler de bayaa keyif vericiydi.

tonları ayırmak için hangi program?

Aslında bu soracağım şeyle ilgili 2 hafta önce başlık açtım ama kimse ilgilenmedi. http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... pic&t=7784
Ben de konuyla ilgili olduğu için buraya tekrar soruyorum kısaca:
Canlı performasta laptop & midi klavye olayına girişmek istiyorum. Elimde m-audio keystation 88es var. Fakat tonları klavye üzerinde ayırmak, böylelikle aynı anda birden fazla ton kullandığım parçalar için birden fazla klavye taşıma derdinden kurtulmak istiyorum.
Örneğin: Öyle bir program olacak ki, üzerinde tonları vst olarak açacağız, ve atıyorum klavyenin ilk 2 oktavına bir ton, sonraki 3 oktavına başka bir ton, sonrakine başka vs atayabileceğiz. Bu bahsettiğin iki programın bu özelliği var mı? Bir de forumda biraz araştırmıştım Steinberg'in Hypersonic programının bahsi geçiyor.

Kısacası, hangi program(lar) işimi görür? Ne tavsiye edersin?

Saygılar, şimdiden teşekkürler.

ben o anlattıgını sahnede sample sesler ile yapıyorum.Kontaktta evde uzun ugraslarla sesleri kendim diziyorum oktavlara... oyle kullanıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri