[Eski] Sahnede kulaklık monitör?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

narc

Yeni üye
Canlı performansta diğer grup arkadaşlarımın - gitarlar, vokaller ve kendimi )klavye ve altyapı), davul yok - çaldıklarını kulaklıkla dinlemek istiyorum, bunu en basit şekilde nasıl yapabilirm? Sahneye yanıma bir mikser mi almam lazım yoksa, ana mikserden böyle bir çıkış alabilir miyim?

Düşüncelerime göre (yanılıyorsam düzeltin) ana mikserden alırsam seslerle ayrı ayrı oynayamayacağım (basın sesini aç, vokali kıs gibi). Yanıma bir mikser alırsam da hem ana miksere ayrı hem bana ayrı nasıl gidecek sinyaller?

Konu hakkında ayrıntılı bilgim olmadı için doğru yazamamış olabilir, aklınıza gelebilen farklı şeyler varsa yazarsanız sevinirim bu konuda (böyle değil de şunu bi dene, şu işini görür mü gibi)

Teşekkürler.

Mixerdeki Aux çıkışını kullarak istediğin kulaklığa istediğin müzisyenin sesini gönderebilir birbirinden bağımsız açıp, kısabilirsin.

seninde dediğin gibi ayrı bir mixer koyman gerekir bunu yapabılmen ıcın buda bıraz ımkansız gibi ses kontrolu sırasında kulaklık mon. en iyi şekilde ayarlatman gerekir baska yapacak pek birseyin yok sanırım...
yada biraz pahalı bir olay ama aviom alman gerekecek bu senın ıstedıgıne tam anlamıyla cevap verir...

Aux dan gelen sinyalle kulaklıklardan ses çıkartamazsınız. Ya da en azından güçlü bir ses gelmez. ( sahnede in ear kullanma amacı ile )

Pre amp hem tonlamaya, hem volume kontrolüne hemde sinyal güçlendirme amacıyla bu tip bir çalışmada mutlaka kullanılmalı...

Elimde shure e3 earphones var, sahne için gayet uygun, ses kartımın kulaklık çıkışının gücü gayet yetiyor bana hatta fazla bile kaçıyor kısıyorum sesini (fast track pro). Sadece kendimi duymak değil de herkesi duymak istiyorum.

Peki bir soru daha soracağım, ses sisteminin başındaki adam o aux çıkışını benim istediğim gibi yani gitarları kısalım, bası açalım, gibi şeyleri de yapabilir değil mi? sahnede yanımda nasıl monitörü istediği gibi ayarlıyorsa, kulaklığı da öyle ayarlayacak?

Bu da biraz teknik bir soru olacak, ne kadar güçlü bir preamp gerekir bu iş için. Ben de preampın lazım olabileceğini düşünüyorum volume kontrolü için. Ya da bir preamp önerebilir misiniz piyasadan, fiyatı çok da yüksek olmayan.

narc' Alıntı:
Elimde shure e3 earphones var, sahne için gayet uygun, ses kartımın kulaklık çıkışının gücü gayet yetiyor bana hatta fazla bile kaçıyor kısıyorum sesini (fast track pro). Sadece kendimi duymak değil de herkesi duymak istiyorum.

Peki bir soru daha soracağım, ses sisteminin başındaki adam o aux çıkışını benim istediğim gibi yani gitarları kısalım, bası açalım, gibi şeyleri de yapabilir değil mi? sahnede yanımda nasıl monitörü istediği gibi ayarlıyorsa, kulaklığı da öyle ayarlayacak?

Bu da biraz teknik bir soru olacak, ne kadar güçlü bir preamp gerekir bu iş için. Ben de preampın lazım olabileceğini düşünüyorum volume kontrolü için. Ya da bir preamp önerebilir misiniz piyasadan, fiyatı çok da yüksek olmayan.

Preamp bilinen bir markanın herhangi bir ürünün alabilirsin. Çok hassas bir durumda kullanmayacaksın çünkü. ( Stüdyo ortamı vb.. gibi ) Sana sinyali yükseltmesi yeterli.

Öneri istersen kulaklığa kendini al ( yani tek kulak kullan ) diğerlerini gene side lardan yada yanındaki monitörden duy. Bazı durumlarda kulaklık sahneyi zehir edebiliyor.

Ortalama bir fiyat aralığında bir preamp önerebilir misiniz, bu iş için rahatlıkla kullanabileceğim?

Peki şöyle yapabilir miyiz?

Ben de fast track pro var, mixerden gelen left ve right sinyalini ses kartımın inputuna girip direct monitorüng özelliğini kullanıp ayarlayabilir miyim? sonuçta bu ses kartının içinde de premap var değil mi? bu şekilde kullanabilir miyim?

Çalışır. Ancak bence önemli bir noktayı atlamaman gerekiyor; limiter. Herhangi bir ses patlamasında falan kulaklarını korumak için gerekli birşey. Kulaklığının kendi limiter'ı var mı bilmiyorum. Sahnede kulaklığını monitör mikserinin aux'larından birine bağladığın durumda kullandığın kulaklık amplisinin limiter devresinin olmasına dikkat et bence.

Shure P4HW ile ya da herhangi bir kulaklık monitör amp. ile yalıtımsız normal sıradan philips/sony kulaklık deneyen oldu mu?

Shure P4HW + normal 20 TL lik Philips kulaklık nasıl sonuç verir diye düşünüyorum da :)

P6 veya P4 sadece kulaklık amplifikatörüdür. Ucuna bağlayacağınız kulaklık ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi netice elde edersiniz.
Şöyle düşünün, beş bin Euroluk bir Harman Kardon ampli'nin ucuna "Aciko" filan gibi bir hoparlör bağlarsan ne olur?
Yalıtımdan ziyade, bağlayacağın kulaklık hangi frekansları ne derece okuyabiliyor? O önemli.
Geçenlerde bir konserde kulaklıklardan biri bozulunca iPhone kulaklığını kullandık mecburen...

ozgurcakici, haklısın tabi aynı düşüncedeyim de. Şu amaçla sormuştum tüm takımı bir anda almak kasabilir o yüzden önce amplifikatörü alayım diyorum. Shure SCL3 kulaklığı alana kadar da normal bir kulaklıkla idare etsem? Yine bile yer monitörüne göre iyi sonuç vermez mi?

Olur tabi ki neden olmasın? Söylemek istediğim şey şu, nasıl kaliteli bir sahne monitörü ile dandik, ucuz bir monitör arasında ki farkı hissediyorsan,kulaklıkta da aynı farkı hissedeceksin.
Ama biri kulaklık olduğu için, az volümde daha rahat duyacaksın.

Geri