[Eski] ses çınlaması

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pttosman

Yeni üye
Düzgün Türkçe kullanımı forum kuralıdır, tartışılmaya açık değildir ve bu kurala herkesin uymasını, en azından yapabildiği derecede uymaya çalışarak iyi niyetini ve saygısını göstermesini bekliyoruz. Bu kuralları beğenmeyen forumu kullanmamakta özgürdür, siz 10 ytl' lik klavyenizi değiştirmeye üşeniyorken, biz size dil dökmekle vakit kaybedemeyiz, hepimizin işi gücü var.

Bu kurala ısrarla uyulmadığı için başlık kilitlenmiştir, tekrarlanması durumunda ilgili mesaj uyarı verilmeden silinecektir.

Yönetici

selam arkadaşlar ben sadece bir soru sordum sag olsun arkadaşlar konuyu kapattılar zaten bunla ilgili konu var diye ben behringerin 1124p feedback destroyer cihazı iş görürmü mikrofon ötmesini engellermi kullanan veya bilen varmı tavsiye edermi şeklinde soru yazdım cevap alamadım yineliyorum bu cihaz iş görürmü sadece sorum buydu ya cevap yerine konunun kapatılmasını anlamadım yoksa mikrofon ötmüş ötmemiş tıs ben 1124p feedback destroyer iş yaparmı bunu soruyorum kullanan varmı tavsiye edermisiniz bunu ögrenmek istedim yoksa bu forum böyle bilgilenmek için sorulan sorulara cevap yazılan yada paylaşılan bir yer degilmi ben yanlışmı geldim anlamadım ögrenmek istedigim şey zormuki bu kadar cevap yerine kapatılıyor çözemedim çoooooooook tehlikeli bir soru sormuş olcamki konu kapatıldı demekki burası müzisyenin ortak paylaşım yeri degilmiş zaten bu foruma bir dahada girmem burda saygı yokki sorulan sorunun metni anlaşılmadan konu kapanıyor özgür çakıcı arkadaş soruma cevap yazıp yardımcı olacagı yerde konuyu kapattı anlam veremedim yada ben bu foruma fazla geldim kusura bakmayım amacım kırmak degil ben üzüldüm bu forum bana dar geldi konumu kapattıgınıza göre üyeligimide kapatabilirsiniz bir daha girmem zaten burda yardımlaşma yok dememkki hepinize saygılarımı sunuyorum işlerinizde başarılar

Sevgili pttosman,
Sizin cevabınızı zaten verdim ama siz okuyup inceleyeceğiz yerde serzeniştesiniz??
Üstelik cevap, senin ilk konuyu açtığın başlıkta.
Daha nasıl yardımcı olabiliriz?

Size daha önce de yazdığım gibi; burada biz daha önce, sen yokken, bu konuyu tartıştık, cevabı burada! Ama sen zahmet edip okumuyor, üstelik forum kurallarını bile okumamışsın ki bozuk bir Türkçe ile yazıyorsun.

Hadi seni bu kadar çok zahmetten kurtarayım:

emrah alpat' Alıntı:
peki bu feedback destroyer gibi aletler ise yariyorlar mi

http://namm.harmony-central.com/WNAMM05 ... Q2496.html
ozgurcakici' Alıntı:
Selam,
Malesef pek işe yaradıkları söylenemez. Daha çok katliam yapır bu tip cihazlar.
Mesela 1,6 khz de bir feedback oluştuğunda 15 db indiriveriyor bir anda cihaz ve hoparlörlerden gelen sesler dalga dalga değişip duruyor..
Ayrıca en önemlisii elektro gitarın solosunu makine feedback zannedip (aslında doğruda :) ) o frekansları indiriveriyor !
UfukOnen' Alıntı:
ozgurcakici' Alıntı:
Malesef pek işe yaradıkları söylenemez. Daha çok katliam yapır bu tip cihazlar.
+1

Uzak durmak en iyisi...
mesut_sari' Alıntı:
selamlar...
feedback sorunun tek cevabı sistem yani sahne kurulurken mikleme dediğimiz olayin cok ince bir şekilde yapılması gerekiyo...
dahası sistemde gate kullanılırsa ve buna bağlı olarak destroyer kullanılırsa ve sistemdeki o feedbacke sebebiyet veren sinyaller bulunup kesilirse hiçbir problem olmaz.
normalde feedbacke 3 - 4 filtre verirseniz biçok şeyi keser..
ayrıca bu bilmeyen kişiler için sakıncalı bir sistem.cunku sisteme bişeyler yanlış tanıtılırsa sistem kendiliginden susar yani filtreler..
dahası gunumuzde henuz çok yaygınlaşmadı ama yaygınlaştıgı zaman buyuk kolaylığı olan personal monitor denilen kulak içi monitor sistemi.
bu cok kolay fakat pahalı bir sistem.boylelikle feedback diye bişey kalmıyo yani feedback tarihe giriyor... :)
hepinize iyi gunler.

İşte senin cevabın, eğer lütfedersen dahası da var Burada. Başka nasıl yardımcı olabiliriz?

selam arkadaşlar cevabımı aldım ben tek bir soru sordum bir sürü şey yazıldı bana tek cevap lazımdı evet yada hayır anladımki behringer 1124p feedback destroyer bi işe yaramaz bunu ilk satırınızdan anladım digerlerine bakmadım çünki ben sadece bunu sormuştum sagol özgür çakıcı kardeş birçok feedback örneklemesi yollamışsın ama bana sadece 1124p modeli lazımdı sorumda bunun üzerine idi diger modellerle ilgilenmiyorum size sordugum soru sadece buydu niyetim sizi kırmak degil evet bu cihaz işe yarar veya yaramaz hepsi bu ben sorulan cevaplara her zaman kısadan ulaşmak isterim hiç uzatmam işim geregi bu böyle o yüzden bilhassa sizinle yanlış tellerden girdik zannediyorum anlaşmazlıgımız burda bu dostlugumuzu bozmaz umarım ben iyi niyetle sordum tek soru tek cevap aldım cevabımı diger cevaplara bakmıyorum ilgilendigim konu buydu bu cihaz işe yaramaz bu kadar basit sizi kırmamışımdır umarım hoşçakalın

pttosman' Alıntı:
niyetim sizi kırmak degil

Derken kırıyorsun ama ben senin kardeşin değilim ki? hatta yaşça büyüğün bile (1973) olabilirim :)))))
Hem ayrıca müsait olan bir zamanınızda okursanız eski konuları, neler var neler.
Not: Bu arada lütfen Türkçe imla kurallarına özen gösterelim, zaten her yerde dejenere oldu dilimiz, bari bu forumda sahip çıkalım.

Saygılar, sevgiler.

selam özgür kardeşim, ben insanlara hep kardeş gözüyle bakmışımdır,ben senden büyügüm bunun önemi yok,ben 61 dogumluyum farkındamısın dost oluyoruz, gerçek dostluklar kavgayla başlarmış. küçük olsun.büyük olsun herkesi dost kardeş bilirim kabul edersiniz etmezsiniz o size kalmış nokta virgül yazılmış yazılmamış o kadarda önemli degil önemli olan yazıların seviyeli olmasıdır ben buna dikkat ederim adam takım elbise giyer ayagına spor ayakkabı giyer ise o zaman eleştirmeye açıktır yok adam takım elbise giymiş ama kravat takmamış bunu eleştirmek olmaz o tercihtir nokta olmayınca türkçe burda katledilmez klavyem bamıyo olabilir arıza olabilir kullanmayabilirim ama önemli olan yazının metin içerigidir şimdi dostmuyuz degilmiyiz ben gerçekten kırmak için yazmadım yazmamda insanları kırmak istemem benim kıracagım kişiler zalimlerdir müzikle ugraşan insanlaral derdim olmaz kırılacak insanlar var tabiki burda degil benim burda aradıgım şey nedir sizin gibi konusunda tecrübeli olan arkadaşların bilgisinden yararlanmak tabi bunu yaparkende takıldıgım konulardaki sorulara kısa ve net cevaplar almaktır amacım siz konunuzda haklısınız benim sorum farklı tek bir cihaz sordum olur yada olmaz cevap benim için budur tamam forumda çok konulara deginilmiş çokta yararlıdır gayet tabii ama benim işime yarayan sadece almak istedigim cihazla ilgili olan soru ve cevaptır siz diyorsunuzki işte forumda bunun gibi çoooooook yazılar güzel ama behringer 1124p feedback destroyer iyidir veya kötüdür işe yaramaz diye bir yazı göremedim dogal olarakta kullanan vermı vrasa tavsiyenin ne olur babında bir soru yönelttim sizden gelen cevapta ise forumda vardı okusaydınız görürdünüz forumu okumamışsınız deyince bende haliyle size serzenişte bulundum bir soru için bütün siteyi tarayıp o zaman ugraşıp sonuç alamamakmı daha iyi yoksa sorulan soruya bilen arkadaşlar illaki vardır hemen kısa cevap yazarlarsamı daha iyidir hangisi yaralıdır kısa ve anlık cevaplar çok yararlıdır banada çok sorular gelir benanında gerekse telefonla olsun anında cevap veririm neden düşünürüm soran kişi zor durumda kalmışki yazıyor yada arıyor anında ceveplarım ve hiç gocunmam yardımı severim o yüzden türkiyenin her yarinden bir çok arkadaşım oldu ve her zamanda yardımcı olurum yeterki elimden gelen bir iş olsun umarım biraz olsun kendimi ifade edebilmişimdir saygılar

pttosman' Alıntı:
adam takım elbise giyer ayagına spor ayakkabı giyer ise o zaman eleştirmeye açıktır yok adam takım elbise giymiş ama kravat takmamış bunu eleştirmek olmaz o tercihtir nokta olmayınca türkçe burda katledilmez klavyem bamıyo olabilir arıza olabilir kullanmayabilirim ama önemli olan yazının metin içerigidir

Bence yanlış düşünüyorsun. İsteyen istediğini giyer, isterse takım elbise üstüne fırfırlı etek giyer. Bu eleştirilecek bir şey olamaz. En fazla güler geçersin. O da senin insiyatifinde olur.

Ama dil öyle bir şey değildir. Yazımına biraz daha ehemmiyet veriyor olsaydın, bahsettiğin yanlış anlaşılmaları yaşamazdın diye düşünüyorum.

Üstelik Türkçe'nin doğru düzgün kullanılmaya en çok ihtiyacı olduğu zamanda, "nokta, virgül önemsizdir" demek, 61 doğumlu birine değilde, gözlerini msn ile açmış 12-13 yaşında bir gence aitmiş gibi duruyor.

Herşeyden önce bu forumda bu şekilde yazmaya devam ederseniz asıl ben kapatıcam konuyu.
Lütfen yazım kurallarına uyunuz.
Sizin yada bir başkasının sorduğu şekilde bu cihaz iyimidir yada kötümüdür şeklinde cavaplar yanlıştır. Üretici firma bunu hala ürettiğine göre demekki talep var, talep olduğu sürece demek ki insanlar bunu kullanıyor.

Biz burda hiç bir ürünü yada markayı karalamıyoruz, yanlızca fikirlerimizi deneyimlerimiz paylaşıyoruz.

Sizin sorduğunuz sorunun cevabı, ilk yazdığınız yerin önceki sayfalarında zaten anlatıldı. Bu da yetmezmiş gibi siz ayrı bir başlık açarak tekrar sordunuz, orayı kapattım bu sefer tekrar yeni başlık açtınız.

Burası kişisel kavga - dövüş alanı değil, bilgi paylaşım portalıdır. Lütfen fuzuli konuları yazmayalım buraya, çünkü boşu boşuna forum kirliliği yaratmaktan başka bir işe yaramıyor, ayrıca teknik olarak da forumu kabartmış oluyoruz.

Siz sanırım sorduğunuz sorunun cevabını aldınız, o yüzden artık bu konu ile ilgili yazmayalım buraya.

Saygılar, sevgiler.

sevgli berkay arkadaşım siz beni anlamadınız benim bahsettigim konuyu siz hiç anlamamışsınız bile sizin anlamınızla şöyle söyliyeyim ben size türk bayragı vermişim siz kumaşı nerden geldi diyorsunuz bu bir örnekleme niyete hiç bakmıyor yüzeysel ilgileniyorsunuz gibi geliyor bana benim yazımda özellikle söyledim bunu noktalama kullanmıyorum diye ama nedense nokta olunca türkçe şahane olmayınca ölmüş gibi ibareler kullanıyorsunuz konuyu nerelere getirdiniz anlam veremiyorum önemli olan yazıların içeriginde hakaret yada kırıcı veya abes yazılar olup olmaması degilde nokta olmaması gibi bir hal bunu tartışmak degil amacım diyorsunki ülke şu an kırıtik durumdayken sen noktaya dikkat etmiyorsun daha dikkatli türkçeye önem verelim der gibisin tamamda bak yine nokta kullanmadım sınıfta kaldım ülkenin noktaya degil yürege ihtiyacı var birlik beraberlige ihtiyacı var konu açtın diye yazıyorum bunları benim klavyemde dünde yazmıştım nokta basmıyorsa bunu zorlamanın anlamı yokki 12 yaşındaki çocuk yazısı gibi gelmiş sana oda güzel kırmamışımya seni çok güzel yine yazmıştım ve yine yazıyorum bizler ön yargılı oldugumuz sürece noktayı yüz kerede bassak boş önce hoş görüyü ögrenmemiz lazım kıyafetteki örnekte buydu gülüp geçmiyeceksin yardımcı olcan takım elbise giyen kravat takmayınca ne olur hiç anlamadıgın nokta bu benim yazımda nokta olmasın önemli degilyeterki size karşı saygısızca birşey yazmış olmıyayım - nokta önemli degil içerik önemli derken bunu kastettim dedimye anlama meselesi ön yargı iyi degildir kırıcı olur umarım birşey anlatabilmişimdir ben burdada gördüm çok nokta kullanmayan görüyorumkimse onlara türkçeyi düzgün yaz diye bir laf eden yok neden benim yazılarımda özellikle noktalar vurgulanıyor yani ben şimdi türk olmuyormuyum sizde bilirsiniz atatürkçüyüz diyen bir takım kişiler var sadece sıkışınca gerçekte alakası bile yok bunu sizde bilirsiniz ben şimdi öylemi oldum nokta kullanınca türktüm kullanmayınca almanmı oldum dedimya bu yürek meselesi ben türküm güzel kardeşim nokta kullanmadım diyede türke hiç birşey olmaz korkma eger benim noktamla herşey düzelecekse gider klavye alırım önce yazıtlarımı oku sonra eleştir noktanın basmadıgı yerde ? bu simgeyimi kullansaydım digerleri basmıyo merek bozuk saygılar

Arkadasim
Konuyu nerelere cekmissin.
Biraz fazla alinganlik yapmissin.
Müzisyeniz,hassasiz ama bu kadarida fazla.

Hadi klavyende nokta,yirgül calismiyor.Insan satirbasidami yapmaz.
Okuduklarini anlayabilmek icin özel caba sarfettim,gözlerim sasti.

Bak gördügün gibi bende burada yabanci klavye kullaniyorum türkce harfler cikmiyor ama en azindan satir bosluklari birakirsan iyi olur.

Sevgiler,saygilar

pttosman' Alıntı:
sevgli berkay arkadaşım siz beni anlamadınız benim bahsettigim konuyu siz hiç anlamamışsınız bile sizin anlamınızla şöyle söyliyeyim ben size türk bayragı vermişim siz kumaşı nerden geldi diyorsunuz bu bir örnekleme niyete hiç bakmıyor yüzeysel ilgileniyorsunuz gibi geliyor bana benim yazımda özellikle söyledim bunu noktalama kullanmıyorum diye ama nedense nokta olunca türkçe şahane olmayınca ölmüş gibi ibareler kullanıyorsunuz konuyu nerelere getirdiniz anlam veremiyorum önemli olan yazıların içeriginde hakaret yada kırıcı veya abes yazılar olup olmaması degilde nokta olmaması gibi bir hal bunu tartışmak degil amacım diyorsunki ülke şu an kırıtik durumdayken sen noktaya dikkat etmiyorsun daha dikkatli türkçeye önem verelim der gibisin tamamda bak yine nokta kullanmadım sınıfta kaldım ülkenin noktaya degil yürege ihtiyacı var birlik beraberlige ihtiyacı var konu açtın diye yazıyorum bunları benim klavyemde dünde yazmıştım nokta basmıyorsa bunu zorlamanın anlamı yokki 12 yaşındaki çocuk yazısı gibi gelmiş sana oda güzel kırmamışımya seni çok güzel yine yazmıştım ve yine yazıyorum bizler ön yargılı oldugumuz sürece noktayı yüz kerede bassak boş önce hoş görüyü ögrenmemiz lazım kıyafetteki örnekte buydu gülüp geçmiyeceksin yardımcı olcan takım elbise giyen kravat takmayınca ne olur hiç anlamadıgın nokta bu benim yazımda nokta olmasın önemli degilyeterki size karşı saygısızca birşey yazmış olmıyayım - nokta önemli degil içerik önemli derken bunu kastettim dedimye anlama meselesi ön yargı iyi degildir kırıcı olur umarım birşey anlatabilmişimdir ben burdada gördüm çok nokta kullanmayan görüyorumkimse onlara türkçeyi düzgün yaz diye bir laf eden yok neden benim yazılarımda özellikle noktalar vurgulanıyor yani ben şimdi türk olmuyormuyum sizde bilirsiniz atatürkçüyüz diyen bir takım kişiler var sadece sıkışınca gerçekte alakası bile yok bunu sizde bilirsiniz ben şimdi öylemi oldum nokta kullanınca türktüm kullanmayınca almanmı oldum dedimya bu yürek meselesi ben türküm güzel kardeşim nokta kullanmadım diyede türke hiç birşey olmaz korkma eger benim noktamla herşey düzelecekse gider klavye alırım önce yazıtlarımı oku sonra eleştir noktanın basmadıgı yerde ? bu simgeyimi kullansaydım digerleri basmıyo merek bozuk saygılar

Sevgili Osman, konuyu uzatmak istemem, zira anlaşamayacağımız baştan belli. Ama madem uzun uzun cevap verdin, nezaketen yanıtsız bırakmayayım.

Şimdi, "nokta" tuşu çalışmıyor ifadesi -tekrarlıyorum ama- gerçekten olgun bir ifade gibi gelmiyor bana. Nokta yoksa, virgül de mi çalışmıyor? Hadi tüm noktalama işaretlerin çalışmıyor, "yardımcı olcan" yazman için de sebep klavyenin bozuk olması mı?

Neyse, orada anlaşamayacağımız aşikar, ama ben sana Türkiye'nin zor zamanları demedim, Türkçe'nin zor zamanları dedim. Orada da çarptırma olmasın. Sen nokta kullanınca Türkiye'de herşey düzelmeyecek tabi ki, ama düşün, buna bile dikkat etmediğine göre, Türkiye için ortaya yürekten başka hiç bir şey koymuyorsun. Ben bunu anlıyorum. 70 milyon insanın da benzer davrandığını düşünürsen; nokta, virgül bir şey değiştirmeyecektir ama, detaylar ve düşünceler Türkiye için çok şey değiştirebilir. Toplamda.

"Türk'e birşey olmaz kardeşim" gibi kısımları, okumadığımı farzediyorum.

Bir de, bana baktığın yerden çok yanlış gelen bir şey var; kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değil.

"Mesajlarım hakaret içermiyor, noktadan, virgülden daha önemlisi bu değil mi?" diyorsun. Senin veya bir başkasının burada bana ya da herhangi birine, veyahut buradan herhangi bir kişinin sana hakaret etmeye zaten hakkı yok. "Halihazırda suç işlemiyorum, daha ne istiyorsun" gibi bir tavır bence bu.

Tekrarlıyorum; bu başlık altında bu biçimde anlaşamayacağımıza eminim. O sebepledir ki, nezaketen bu mesajı yazma gereği görüyorum, ama bu başlık altında, bu anlayışla yazdığın herhangi bir mesaja tekrar cevap vermeyeceğimi belirtmek isterim.

Bir de son olarak, bir şekilde ilgili başlığa yazdığımı düşünsem de, bir türlü bulamadım. Tavsiyem feedback destroyer gibi cihazlar kullanmaktansa, sahne yerleşimi konusunu tekrar gözden geçirmeniz menfaatinize olacaktır.

Kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri